Прості інгредієнти, але інший спосіб приготування – і ось у вас на столі нову страву, дуже смачне і незвичайне.
Вареники з сирою картоплею – саме про це частування піде мова в нашому рецепті, секрет такого блюда просто – не відварювати картопля звичним способом, а залишити його сирим. Але як з такою начинкою тестові вироби можна їсти – запитаєте ви, ми відповімо – не лякайтеся, зовсім сирим бульбоплоди не буде, він звариться, але тільки разом з тестом.
Щоб відчути весь смак такого блюда і побачити все його наявні переваги – потрібно зліпити вареники вдома самостійно. Пробуйте – і о, витрачений на кулінарні експерименти, часу ви не пошкодуєте, тим більше, що готуються вони не набагато довше, ніж звичайно.
Як зварити домашні вареники з сирою картоплею
Вареники Страви з картоплі
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Сіль (для замісу тіста) – 1,5 ч.л. + –
- Вода – 210 мл + –
- Борошно пшеничне – 450-500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Картопля – 500 г + –
- Сіль (для начинки) – за смаком + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
З яєць, борошна, води і солі замішуємо еластичне пельменное тісто і даємо йому відлежатися. В цей час готуємо начинку (кількість начинки може змінюватися, в залежності від кількості тесту).
Дрібно ріжемо цибулину.
Очищаємо картоплю.
Ріжемо його дрібними кубиками (не трьом, а саме ріжемо).
Змішуємо цибулю з картоплею, солимо і додаємо чорний мелений перець. Перцю потрібно додати побільше.
Цибулевий сік не дасть картоплі потемніти. Начинку можна перекласти в друшляк і підставити невелику чашку під нього. Так, сік, що утворився буде стікати з друшляка в чашку, що дуже зручно.
Далі приступаємо до ліплення вареників. Розкачати невеликі коржі, діаметром -приблизно 6 см, і викласти на них начинку.
Зліпити краю зручним вам способом.
Відварити вареники в киплячій підсоленій воді 8-10 хвилин (вареники з сирою картоплею варяться трохи довше звичайних). Змастити готові вареники вершковим маслом.
Подавати вареники з картоплею краще зі сметаною.
Смачного!