Купила недавно філе тріски і все думала, що ж з нею приготувати. Хотіла спекти пиріг, але, на жаль, не сподобався жоден рецепт. Тому вирішила запекти в мультиварці. Тріску, за цим рецептом, можна приготувати і в духовці. А ще в духовці дуже смачною виходить форель.
Для приготування тріски в мультиварці нам знадобиться:
- 700 г філе тріски (минтая і т.п.),
- 2 помідори,
- 100 г сиру,
- 1 велика цибулина,
- сіль,
- перець,
- приправи,
- рослинна олія.
Рецепт приготування тріски в мультиварці.
Для зручності і швидкості найкраще брати охолоджене готове філе. Але якщо раптом у Вас ціла рибина, то її необхідно очистити від шкіри, кісток, голови, плавників і т.д. Заморожене філе краще попередньо розморозити, щоб пішла зайва вода.
Отже, філе промиємо під проточною водою і обробимо на порційні шматки. Посолити, поперчити за смаком.
Каструльку мультиварки змажемо рослинним маслом і викладемо шматки риби. Можна приправити рибу за смаком. У мене були прованські трави, і я посипала ними рибку.
З цибулі видалимо лушпиння і нарізаємо півкільцями. Викладемо на рибу.
Помідори вимиємо й наріжемо кругляшками. Покладемо помідори на цибулю.
Ну і залишається посипати все це справа дрібно натертим сиром.
Виберемо режим “Випічка”, час 40 хвилин. (Хоча мені здається, тут і півгодини буде досить.)
Після того як пролунає звуковий сигнал про готовність, вимкнемо мультиварку.
У тому випадку, якщо помідори дали багато води, відкрийте кришку мультиварки і дайте так постояти хвилин 10-15, перш ніж розділити рибу на порції і подати до столу.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів