Торт “Хвилинка”, який готується на пательні, підкупив мене своєю простотою відразу ж, після першого ознайомлення з рецептом. Оскільки наближався привід, одинадцята річниця весілля, то я вирішила приготувати його до цього дня. Забігаючи вперед скажу, чоловік мурчал від задоволення, хоча він у мене далеко не ласун. Та й дочки були в захваті від торта. Тому торт “Хвилинка” буде регулярним гостем на нашому столі, тим більше його приготування займає дійсно хвилинки :).
До речі, цей торт може виручити тих господинь, у яких проблеми з духовкою, оскільки коржі печуться на сковороді.
Для приготування торта “Хвилинка” на сковороді нам знадобиться:
для коржів
- 1 банка згущеного молока (380 грам),
- 1 яйце,
- 450 грам борошна,
- 1 чайна ложка соди гашеного або 2 чайних ложки розпушувача,
для простого заварного крему
- 750 мл молока,
- 1 склянка цукру,
- 2 яйця,
- 30 грам борошна (приблизно 3 столові ложки),
- 15 грам ванільною пудри,
- 150 грам вершкового масла.
Рецепт приготування торта “Хвилинка” на сковороді.
Приготуємо тісто для коржів. У великій чашці збити яйце, додамо згущене молоко і добре розмішати. Додамо просіяне борошно, розпушувач (або гашене соду), замісити тісто.
У мене тісто не відразу зібралося в кого, спочатку трохи кришилося. Але я не стала додавати ніяких рідин, просто помісі трохи довше.
Розділимо тісто на 8 рівних частин.
Розкачати кожну частину в коло, діаметр якого повинен бути злегка більше діаметра сковороди.
Обсмажити кожен корж на сковороді з двох сторін до рум’яної. Коржі присмажуються на сковороді дуже швидко, буквально 1-2 хвилини. Сковороду змащувати нічим не треба.
Коли коржі готові, складемо їх один на одного і обрізаємо краю.
приготуємо простий заварний крем. Чому він простий? Та тому, що інгредієнти для крему (за винятком вершкового масла) потрібно просто скласти в каструльку, добре розмішати і варити на невеликому вогні, постійно помішуючи. Крем повинен загуснути.
Знімемо крем з вогню, покладемо вершкове масло і перемішаємо до однорідності. Дамо крему трохи охолонути.
Для збільшення натисніть на картинку
Смажена коржі теплим кремом. Розподілимо крем рівномірно і з боків торта.
Обрізки від коржів подрібнити і посипем торт зверху і по краях.
Приберемо торт “Хвилинка” в холодильник, щоб просочився, на кілька годин, але краще на ніч.
Приємного чаювання.