Торт «Хвилинка» на сковороді

Торт “Хвилинка”, який готується на пательні, підкупив мене своєю простотою відразу ж, після першого ознайомлення з рецептом. Оскільки наближався привід, одинадцята річниця весілля, то я вирішила приготувати його до цього дня. Забігаючи вперед скажу, чоловік мурчал від задоволення, хоча він у мене далеко не ласун. Та й дочки були в захваті від торта. Тому торт “Хвилинка” буде регулярним гостем на нашому столі, тим більше його приготування займає дійсно хвилинки :).

До речі, цей торт може виручити тих господинь, у яких проблеми з духовкою, оскільки коржі печуться на сковороді.

торт

Для приготування торта “Хвилинка” на сковороді нам знадобиться:

для коржів

  • 1 банка згущеного молока (380 грам),
  • 1 яйце,
  • 450 грам борошна,
  • 1 чайна ложка соди гашеного або 2 чайних ложки розпушувача,

для простого заварного крему

  • 750 мл молока,
  • 1 склянка цукру,
  • 2 яйця,
  • 30 грам борошна (приблизно 3 столові ложки),
  • 15 грам ванільною пудри,
  • 150 грам вершкового масла.

Рецепт приготування торта “Хвилинка” на сковороді.

Приготуємо тісто для коржів. У великій чашці збити яйце, додамо згущене молоко і добре розмішати. Додамо просіяне борошно, розпушувач (або гашене соду), замісити тісто.

IMG_9268

У мене тісто не відразу зібралося в кого, спочатку трохи кришилося. Але я не стала додавати ніяких рідин, просто помісі трохи довше.

Розділимо тісто на 8 рівних частин.

IMG_9272

Розкачати кожну частину в коло, діаметр якого повинен бути злегка більше діаметра сковороди.

Обсмажити кожен корж на сковороді з двох сторін до рум’яної. Коржі присмажуються на сковороді дуже швидко, буквально 1-2 хвилини. Сковороду змащувати нічим не треба.

IMG_9276 IMG_9283

Коли коржі готові, складемо їх один на одного і обрізаємо краю.

IMG_9286 IMG_9288

приготуємо простий заварний крем. Чому він простий? Та тому, що інгредієнти для крему (за винятком вершкового масла) потрібно просто скласти в каструльку, добре розмішати і варити на невеликому вогні, постійно помішуючи. Крем повинен загуснути.

Знімемо крем з вогню, покладемо вершкове масло і перемішаємо до однорідності. Дамо крему трохи охолонути.

Для збільшення натисніть на картинку

Для збільшення натисніть на картинку

Смажена коржі теплим кремом. Розподілимо крем рівномірно і з боків торта.

IMG_9317торт

Обрізки від коржів подрібнити і посипем торт зверху і по краях.

торт

Приберемо торт “Хвилинка” в холодильник, щоб просочився, на кілька годин, але краще на ніч.

торт тортторт

Приємного чаювання.