Торт на сковороді зі згущеним молоком

Торт на сковороді зі згущеним молокомЗ простих продуктів і без допомоги духовий печі готуємо торт на сковороді зі згущеним молоком – ніжний на смак, фактурі і рівний, багатошаровий в розрізі. Для змазування коржів віддаємо перевагу шовковистому заварному крему – він відмінно зволожує борошняні коржики, робить десерт м’яким і просоченою, забезпечує приємну текстуру.

Тісто замішується швидко і легко, коржі моментально доходять до готовності на сковороді. Часто подібний рецепт називають «Хвилинка» за швидкість і простоту процесу. Звичайно, було б надто наївно вірити, що на приготування дійсно піде всього хвилина. Все-таки це торт, тому без ретельної збірки і тривалої просочення нам не обійтися. Але якщо порівнювати з іншими трудомісткими десертами, тут і правда потрібно не так вже й багато зусиль.

Складові:Торт на сковороді зі згущеним молоком

Для тіста:

  • згущене молоко – 1 банка (380 г);
  • яйце – 1 шт .;
  • розпушувач тіста – 2 ч. ложки без гірки;
  • борошно – близько 400 г.

Для крему:

  • молоко – 750 мл;
  • яйця – 2 шт .;
  • борошно – 60 г;
  • цукор – 220 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • ванільний цукор – пакетик (8-10 г).

Для оформлення:

  • волоські горіхи – 100-150 г.

Торт на сковороді зі згущеним молоком рецепт

Як приготувати заварний крем для торта

  1. Першим приготуємо крем, щоб заварний склад встиг охолонути до моменту складання десерту. В жароміцної посуді з’єднуємо яйця з ванільним і простим цукром, розмішуємо, об’єднуючи білок з жовтком. Слідом додаємо борошно і змішуємо компоненти, отримуємо густу консистенцію. Можна влити трохи молока (близько 50 мл), щоб було простіше розмішати ущільнити масу.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  2. В іншому посуді кип’ятимо весь інший обсяг молока. Закіпевшую рідина поступово додаємо до густої яєчної суміші. Весь час активно і безперервно розмішуємо масу, інакше яйця можуть згорнутися.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  3. Переливаємо молочну суміш назад в каструлю, ставимо на невеликий вогонь. Чи не припиняємо перемішувати масу, щоб не допустити появи борошняних грудок і пригорання крему. Особливо ретельно працюємо віночком на дні і в куточках каструлі. Як тільки маса почне закипати, знімаємо каструлю з вогню. Повністю охолодити заварний крем – можна перекласти в інший посуд, щоб прискорити процес.Торт на сковороді зі згущеним молоком

    Коржі для торта на сковороді

  4. Поки крем остигає, займемося коржами. У робочій мисці збовтуємо яйце віночком. Довго збивати і домагатися пишної піни не потрібно – досить лише об’єднати білок і жовток.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  5. Додаємо згущене молоко, продовжуємо кругові рухи віночком.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  6. Окремо змішуємо розпушувач і 200 г борошна. Просіявши, додаємо до сгущеночной масі. розмішуємо.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  7. Невеликими порціями підсипає борошно і поступово переходимо до ручного замісу. Викладаємо ущільнити масу на робочу поверхню – енергійно катаємо і обминали. У міру необхідності додаємо борошно – в результаті потрібно отримати однорідне, не прилипає до долонь тісто (по структурі воно нагадує пісочне). Може піти більше або менше борошна – це залежить від її якості / вологості, густоти згущеного молока та інших факторів. Орієнтуємося по консистенції.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  8. Після замісу відразу приступаємо до формування коржів, охолоджувати тісто не потрібно. Скачує борошняну масу «ковбаскою» і розрізаємо на 6 приблизно рівних частин.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  9. Беремо один шматочок тесту і розгортає дуже тонкий корж (товщиною близько 2 мм). Борошно в процесі розкочування краще не використовувати – її залишки можуть пригорати на сковороді. Зручно розгортати коржі на силіконовому килимку, тоді вони не липнуть до робочої поверхні. При крайній необхідності можна злегка припудрити стіл або качалку борошном, але перед відправкою на сковороду корж потрібно буде ретельно струсити.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  10. Докладаємо тарілку, кришку каструлі або роз’ємне кільце, ножем проводимо кордону. Отримуємо ідеально круглий пласт, обрізки зберігаємо. У нашому прикладі коржі мають діаметр 21 см.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  11. Злегка розігріваємо суху сковороду і викладаємо борошняної пласт.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  12. Тримаємо на вогні трохи нижче середнього. Як тільки поверхня тесту покриється дрібними бульбашками, а нижня сторона зарум’яниться, перевертаємо корж.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  13. Підрум’янюємо другу сторону – вона доходить до готовності швидше. Важливо не пересушити коржі, інакше вони вийдуть твердими і погано просочаться кремом.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  14. Поки смажиться перша частина тесту, розгортаємо наступну і т.д. З обрізків розгортаємо і вирізаємо ще один корж – всього виходить 7 коржів. Готові коржі складаємо стопкою.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  15. Залишки тесту збираємо воєдино і розгортаємо тонкий пласт довільної форми. Його теж підсушують на сковороді – цю частину будемо використовувати для посипання готового виробу.Торт на сковороді зі згущеним молоком

    Торт на сковороді з заварним кремом – збірка

  16. Повернемося до крему. Збиваємо до пишності м’яке масло кімнатної температури.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  17. Переконавшись, що заварний крем повністю охолонув, невеликими порціями додаємо його до масляною масою, не припиняючи працювати міксером. В результаті масло і заварний складу повинні об’єднатися в однорідну гладку суміш. Крем для збірки торта готовий! Від загальної кількості відокремлюємо приблизно четверту частину і прибираємо в холодильник – цю порцію ми збережемо для обмазки верху і боків вироби. Все решта залишаємо для змащення коржів.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  18. Збирати десерт зручно в роз’ємному кільці, відрегульована до потрібного діаметру. В цьому випадку коржі НЕ будуть ковзати по кремовим прошаркам і роз’їжджатися в сторони, а сам торт вийде ідеально рівним. Одну за одною викладаємо коржі в форму, щедро промащуючи кожну кремом – і так до останнього коржа. Крем не шкодуємо – коржі повинні бути просочені ретельно.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  19. Верхню корж залишаємо без змащення, злегка придавлюємо торт зверху. Разом з кільцем прибираємо десерт на ніч в холодильник.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  20. Вранці проводимо ножем по краю торта і знімаємо кільце. Відкладеної частиною крему змащуємо верх і боки вироби.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  21. Для обсипання торта подрібнюємо горіхи в чаші блендера до шматочків середнього розміру, не в дрібну крихту. Слідом перемелює і залишився пласт з обрізків тесту. Перемішуємо горіхи з крихтами і густо покриваємо торт. При оформленні бічних сторін притискаємо горіхову суміш долонею для надійної фіксації.Торт на сковороді зі згущеним молоком
  22. Торт із заварним кремом вже встиг досить просочитися і зволожити за ніч, тому після обсипання горіхами можна відразу приступати до чаювання. Розрізавши десерт, отримуємо порції з ідеально рівними і чіткими гранями.Торт на сковороді зі згущеним молоком

Торт на сковороді зі згущеним молоком готовий! Смачного!