Торт «Казка»

Вже не перше десятиліття незмінна лінійка улюблених тортів – «Пташине молоко», «Прага», «Наполеон», «Київський», «Медовик» і, звичайно, «Казка». Змінюються часи, покоління і смакові запити ласунів, але кращі десерти витримують перевірку часом і як і раніше залишаються на полицях магазинів, а також часто печуться будинку як досвідченими, так і зовсім юними господинями.

У цій статті розглянемо рецепт торта «Казка» по ГОСТу. Виріб традиційно формується у вигляді довгастого «поліна», складається з класичного світлого бісквіта, просоченого солодким сиропом, і масляного крему. Поверхня десерту прикрашається кремовими квіточками, іноді фігурками у вигляді грибочків, цукатами. Для випікання бісквіта найчастіше застосовується прямокутна форма для кексу, але зустрічаються і варіанти, коли тісто печуть одним великим пластом і згортають в рулет.

Складові:Торт «Казка»

Для тіста:

  • яйця – 4 шт .;
  • цукор – 100 г;
  • борошно – 120 г.

Для просочення:

  • цукор – 100 г;
  • вода – 115 мл;
  • коньяк – 1 ст. ложка.

Для крему:

  • молоко – 125 мл;
  • яєчні жовтки – 2 шт .;
  • цукор – 150 г;
  • коньяк – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 200 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г).

Для оформлення:

  • какао-порошок – 1 ч. ложка;
  • харчові барвники (зелений, рожевий).

Торт «Казка» рецепт по ГОСТу з фото

[Ad # first]

[Ad # second]

  1. Готуємо тісто для бісквіта. Відокремлюємо білки від жовтків, поміщаємо в суху і обов’язково ідеально чисту миску. Цукровий пісок ділимо навпіл – одну частину відразу всипаємо до желтковой суміші. Частина, що залишилася порція піде на збивання білків, але її додамо трохи пізніше. Починаємо працювати міксером – збиваємо білки без цукру 2-3 хвилини. Тільки коли рідина перетвориться в пишну білу піну, поступово маленькими порціями підсипає цукровий пісок. Чи не зупиняємо міксер – збиваємо суміш до стійкості. Перевіряємо готовність – схиляємо і поступово перевертаємо миску. Якщо білки нерухомі, переходимо до наступного кроку. Якщо маса хоча б трохи сповзає по стінках, продовжуємо збивання.Торт «Казка»
  2. Переходимо до жовтків. Близько 4-5 хвилин збиваємо желтково-цукрову масу – до пишності, часткового розчинення солодких крупинок і світло-жовтого відтінку.Торт «Казка»
  3. З’єднуємо два склади – за 3-4 прийоми переносимо збиті білки до жовтків. Дбайливо перемішуємо знизу вгору до повного об’єднання. Діємо за допомогою силіконової лопатки, міксер для приготування тіста більше не буде потрібно.Торт «Казка»
  4. На яєчну суміш в 2-3 заходи просіюємо борошно.Торт «Казка»
  5. Після кожної порції розмішуємо тісто, проводячи лопаткою знизу вгору в одному напрямку. Працюємо дуже плавно і акуратно, щоб тісто не осіло від різких і необережних рухів. Добиваємося розчинення всіх сухих грудок і нерівностей. Тісто має вийти гладким і однорідним.Торт «Казка»
  6. Підбираємо відповідну форму для випікання бісквіта. У нашому прикладі використовується прямокутна силіконова ємність для кексу (розмір 23х13 см). Готовий бісквіт буде розрізано на 3 коржа, тому шар тесту не повинен бути низьким. Дно форми прокладаємо пергаментом або злегка змащуємо маслом. Викладаємо тісто, розрівнюємо.Торт «Казка»
  7. Відправляємо в прогріту духовку. Випікаємо бісквіт близько 25-30 хвилин, температура – 180 градусів. Щоб перевірити готовність, проколюємо центр випічки дерев’яною шпажкою – на ній не повинно залишитися сирого тесту. Остужаем бісквіт, виймаємо з форми. Перед подальшою роботою по можливості даємо випічці «відлежатися» 8-12 годин – тоді м’якуш буде менше кришитися при розрізанні і краще вбере просочення.Торт «Казка»

    Крем для торта «Казка» рецепт

  8. У маленькій каструльці з’єднуємо молоко, два види цукру (ванільний і простий) і жовтки. Розмішуємо віночком і ставимо на тихий вогонь.Торт «Казка»
  9. При постійному перемішуванні доводимо молочний сироп до кипіння і варимо 2-3 хвилини. Щоб суміш не пригоріла, а жовтки не згорнулися, підтримуємо маленький вогонь і не перестаємо перемішувати масу. В результаті має вийти світло-жовтий сироп, за консистенцією нагадує згущене молоко.Торт «Казка»
  10. Коли молочна суміш повністю охолоне, збиваємо м’яке масло кімнатної температури. Маса повинна стати пишною, кремообразной. вливаємо коньяк. Торт «Казка»
  11. Маленькими порціями додаємо охолоджені молочний сироп, продовжуючи збивати.Торт «Казка»
  12. Коли масло повністю з’єднається з молочною сумішшю, і вийде однорідний крем, вимикаємо міксер.Торт «Казка»
  13. Від отриманої масляної маси відокремлюємо трохи менше половини і відкладаємо в інший посуд – цю порцію будемо використовувати для прошарку між коржами. Далі від крему із загальної миски забираємо по 1-1,5 столові ложки в дві різні піали – ці частини підуть на оформлення, їх потрібно пофарбувати в зелений і рожевий кольори. Якщо використовуються гелеві барвники, досить додати всього по крапельці і перемішати (з сухими працюємо по інструкції). До залишків крему в загальній мисці додаємо просіяний какао-порошок і перемішуємо.Торт «Казка»

    Збірка торта «Казка»

  14. Бісквіт викладаємо на тарілку широкою частиною вниз. Зверху підрізаємо кути, щоб отримати закруглену форму, що нагадує поліно. З двох сторін зрізаємо тонкі краю. Всі обрізки зберігаємо для обсипання торта.Торт «Казка»
  15. Готуємо просочення. Цукор заливаємо гарячою водою, розмішуємо до розчинення крупинок. Додаємо коньяк і охолоджуємо ароматну суміш. Ріжемо бісквіт уздовж на 3 коржа. Нижній (найширший) викладаємо на тарілку. поливаємо просоченням.Торт «Казка»
  16. Наносимо половину світлого крему, розподіляємо рівним шаром.Торт «Казка»
  17. Зверху викладаємо другий корж, змочуємо просоченням. Наносимо залишки світлого крему. Накриваємо останнім просоченим коржем. Приблизно третю частину крему з какао залишаємо для оформлення, а решта порцією обмазуємо торт з усіх боків.Торт «Казка»
  18. Обрізки бісквіта дробу в блендері. Обсипаємо всі чотири сторони, притискаючи крихти долонею. Верхівку десерту залишаємо відкритою.Торт «Казка»
  19. Залишилося тільки оформлення. Відкладений шоколадний крем наносимо на поверхню десерту рівним шаром, виделкою проводимо лінії. Рожевий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою «зірочка», відкидають кілька «квіточок». Навколо наносимо зелений крем, використовуючи насадку «листочок».Торт «Казка»
  20. Перед нарізуванням і дегустацією даємо десерту настоятися в холодильнику хоча б 3-4 години.Торт «Казка»

Торт «Казка» по ГОСТу готовий! Приємного чаювання!