Томати або помідори? Як не назви, ми їх любимо і використовуємо в тисячах страв. Як же зручно мати під рукою банку натуральних помідорів. У соус для піци, в лазанью, в борщ і тефтелі. Такі помідори дуже потрібні, а приготувати їх можна дуже легко.
необхідно:
- помідори зрілі
- Сіль – за бажанням
- банки
- кришки
приготування:
Очистити помідори.
Для цього надрізати їх хрестоподібно знизу, залити окропом і залишити на 2-5 хвилини (залежить від сорту помідорів).
Після такої припарки шкірка відмінно очищається.
Розрізати помідори на дольки і скласти в каструлю. Зазвичай вони самі дають деякий кількості соку, але якщо немає, то додайте зовсім небагато води, щоб дно було трохи покрито. Як тільки помідори почнуть нагріватися, вони самі виділять достатню кількість рідини. Сіль додається за бажанням. Можна і без солі.
Нагрівати під кришкою до кипіння. Дати покипіти пару хвилин, відразу розкласти в стерильні банки і гарячими закатати.
Ніякого оцту не треба, так як ми готуємо томати натуральні.
Вони містять досить кислоти і відмінно зберігаються в кімнатних умовах.
Смачного!