Татарські млинці дріжджові на манки

Татарські млинці на манки
Готуючись до Масниці, перш за все, подбайте про те, щоб у вашій кулінарній книзі були рецепти, якими можна дивувати. Наприклад, млинці на манки дріжджові татарські – ось вам вельми незвичайне блюдо, яке прикрасить застілля і ефектно презентує свого творця. Смак у закордонного десерту – оригінальний, та й при подачі частування можна вишукано оформити, все це зробить класичне блюдо по-татарськи – особливим.

У настільки вишуканого татарського страви є безліч назв. Як тільки не називають татарські млинці: табікмак, тебікмек, табікмек …

Однак яку б варіацію ви не зустріли – знайте, що це одне і теж блюдо, і робиться воно за досить незвичайною технологією, що складається з декількох етапів приготування. Заміс млинцевого тесту на дріжджах і соді – це вельми пікантно і незвично, але результат у вигляді повітряних пузирчастих млинчиків того варто.

Татарські дріжджові млинці: рецепт з манкою

Татарські дріжджові млинці - рецепт з манкою

Інгредієнти для дріжджовий основи

  • Борошно пшеничне – 300 г (1,5-2 склянки) + –
  • Дріжджі хлібопекарські – 15 г + –
  • Манна крупа – 160 г (1 склянка) + –
  • Цукор – 2 ст.л. + –
  • Вода – 500 мл (іноді, в тісто додають воду навпіл з молоком, але це за бажанням) + –

Продукти для содової основи

  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Цукор – 2 ст.л. + –
  • Сода – 1/2 ч.л. + –

Приготування татарських млинців табікмек

Починаємо приготування татарських млинців табікмак з опари.

  1. Для створення табікмаковой основи вручну (можна за допомогою віночка, вилки, міксера і т. П.) Змішуємо цукор і дріжджі, щоб вийшла однорідна текуча маса.
  2. В окремій великій мисці замішуємо тісто на млинці: змішуємо дріжджі, манку, воду, просіяне борошно.
  3. Місимо тісто ретельно, щоб з нього вийшла консистенція, як у гарній густої сметани.

Заміс залишаємо на ніч для бродіння (не в холодильнику, в звичайному приміщенні при кімнатній температурі), в крайньому випадку, хоча б годин на 5.

  • Коли дріжджі «попрацюють» з тестом – додаємо в нього інгредієнти другого етапу приготування: яйця, сіль, цукор, рослинна олія і соду, розведену в столовій ложці води. Продукти ретельно перемішуємо.
  • Після цього зверніть увагу на консистенцію своєї тестової маси: якщо вона у вас не дуже текуча – додайте в тісто на татарські млинці трохи теплої води.

Увага! Чим густіше тестова маса, тим товщі будуть ваші улюблені млинчики.

  • Дайте замісу 10 хвилин постояти, потім приступайте до випікання домашніх млинців на сковороді.
  • Сковороду раскаліваем на вогні, змащуємо рослинним маслом, але тільки один раз, перед закладкою першого млинця (оскільки татарські млинці не прилипають до сковорідки так, як це роблять наші класичні млинці).

Випікаємо млинці на сковороді з двох сторін на середньому вогні. Чим товщі ваші млинці, тим меншим повинен бути вогонь, на якому ви їх випікаєте. Готові млинці трохи змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Як приготувати татарські млинці табікмак

Якщо раптом ваші млинці вийдуть сухими або почнуть рватися при перевертанні – скористайтеся простими рекомендаціями, поданими в статтях, наявних у нас на сайті.

  • Чому млинці виходять сухими
  • Чому млинці виходять білими
  • Чому млинці виходять гумовими

З чим подати татарські млинці на манки

Подати на стіл спечені млинці можна не тільки змащені вершковим маслом. Для змащення і подачі своїх блинков використовуйте і більш оригінальні продукти.

З чим подати татарські млинці на манки

наприклад:

  • Варення з мякотті кавуна;
  • Джем;
  • Солодкі соуси;
  • Домашній сметанний соус;
  • Домашню ікру;
  • Філе лосося, сьомги та інших сортів червоних риб.

Подавати улюблені татарські млинці, спечені будинку своїми руками, можна з чим завгодно, головне, щоб продукти для подачі документів не перебивали основний смак страви, а ненав’язливо доповнювали його.

Рецепт татарських млинчиків з картоплею (кистибай)

Ще один різновид смачних татарських млинців – це кистибай. Основу цієї страви становить картопляне пюре, яке йде, як начинка в спечені млинці. Смак у такого татарського ласощі ні з чим не зрівняти, а ось приготування страви дуже просте.

Інгредієнти для замісу тіста

  • Яйце – 1 шт .;
  • Вершкове масло – 50 г (+ 50-60 г для змащування млинців);
  • Сіль – ½ ч. Л .;
  • Борошно – 250-270 г;
  • Цукор – 1 ч. Л .;
  • Молоко – 130 мл.

Продукти для начинки

  • Картопля – 1 кг;
  • Сіль за смаком;
  • Молоко – 200 мл;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.

Приготування млинчиків з картоплею

  1. Готуємо тісто на млинці: з’єднуємо яйце, молоко, цукор, сіль, потім вливаємо пряжене вершкове масло.
  2. Просіваємо борошно, додаємо її до основних інгредієнтів, вимішуємо тісто.
  3. Хвилин на 30 залишаємо його підходити.
  4. Робимо начинку: варимо картоплю, перетворюємо його в пюре, змішуємо з вершковим маслом і молоком. На сковороді обсмажуємо (точніше трохи підрум’янюємо) нарізаний півкільцями цибулю, пересипаємо його в пюре. Накриваємо картопляну начинку кришкою, щоб вона завчасно не охолола.
  5. Після півгодинного простою тісто починаємо ділити на рівні частини (приблизно на 10-11 шматочків).Домашній рецепт татарських млинчиків з картоплею (кистибай)
  6. Кожну частину гарненько розгортаємо, перетворюючи її в рівний пласт (але не надто тонкий).
  7. Кожну корж окремо обсмажуємо в розігрітій сухій (!) Сковороді, бажано з товстим дном.

Перш, ніж перекласти татарську коржик в тарілку – змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. Кожен змащений млинець обов’язково чим-небудь накривайте: рушником, тарілкою великого діаметра і т. Д., Головне, щоб з млинців не випарувалася волога, і вони не стали сухими.

  • На одну половинку готової коржі кладемо картопляну начинку і прикриваємо її другою половинкою. Якщо до того моменту, як ви сядете за стіл, млинці охолонуть – підігрійте їх трохи на маслі, а потім подавайте до столу.

tatarskie-bliny-drozhzhevye-na-manke

Ось і все – наші домашні ажурні млинці з картоплею по-татарськи готові. Насолоджуйтесь їх смачною хрусткою скоринкою і діліться цікавим рецептом з близькими, порадуйте рідних відмінною можливістю – приготувати щось смачне і оригінальне.

І ще один рецепт кістибія.

Кістибий з лаваша

Як бачите, зовсім нескладно зробити кистибай (млинці з картоплею) і табікмек (млинці на манки дріжджові). Татарські рецепти хоч і мають досить незвичайну технологію приготування, але вони дозволяють приготувати чудові страви, аналогів яких в російській кухні просто немає.

Урізноманітніть на Масляну свій святковий стіл ситними, але легкими по структурі млинцями, і нехай кожен член вашої родини оцінить ваші старання гідно.

Смачного!