Тарталетки з грибами

Тарталетки з грибами
Готуючись до святкового столу, не забудьте в своє меню включити смачні кошики: таку закуску по достоїнству оцінять ваші домочадці. Особливою популярністю на святкових столах користуються тарталетки з грибами, для приготування яких можна використовувати як свіжі, так і мариновані гриби. Основа цієї закуски – маленькі кошики, які можна приготувати самостійно вдома, а можна, заощадивши час, просто купити в магазині.

Куплені готові кошики запікати в духовці не обов’язково, їх досить просто наповнити начинкою.

Головною особливістю тарталеток є те, що вони підходять для будь-яких начинок: солоних, солодких, гострих. Ви можете приготувати тарталетки з грибами в декількох варіаціях: це можуть бути начинки з печериць маринованих з цибулею або зі свіжих лісових красноголовців з сиром, або з грибного жульєну з соусом «Бешамель» і т.п. Одним словом, використовуйте свою фантазію і особистий кулінарний досвід!

Тарталетки з грибами

Пропонуємо вам приготувати тарталетки самостійно і заодно пофантазувати з грибною начинкою, яка відмінно підійде до будь-якого святкового столу.

Тарталетки з грибами

Домашні тарталетки з грибами
складові

Інгредієнти для тіста:

  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Борошно пшеничне – 220 г + –
  • Яйця курячі – 1-2 шт. + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. + –

Інгредієнти для начинки:

  • Свіжі заморожені гриби – 300 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Твердий сир – 200 г + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Майонез – 2 ст. л. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сіль – 2 щіпки + –
  • Салат листовий – для оформлення тарілки + –

Приготування

Свіжі гриби можна придбати в замороженому вигляді в магазині, а якщо ви заготовили їх самостійно – просто чудово! Адже особливо приємно буде відчути запах літа завдяки смаженим лісових грибів в хрусткою корзиночці взимку.

Випікати кошики краще в невеликих силіконових формах, так їх простіше буде діставати. Всього з такої кількості продуктів виходить близько сорока тарталеток.

  1. Охолоджене вершкове масло трьом на тертці.
  2. Беремо борошно, солимо, додаємо натерте вершкове масло і розтираємо все в крихту.
  3. Вбиваємо яйця (якщо яйця великі – досить одного) і замішуємо тісто.
  4. Готове тісто слід загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на годину.
  5. Духовку розігріваємо до 200 ˚, дістаємо тісто і тонко розгортаємо.
  6. Вирізаємо з тіста кружечки, які діаметром повинні бути трохи більше формочок для випікання.
  7. Викладаємо форми кружечками з тіста і ставимо їх в морозилку на 20 хвилин.
  8. Перед відправкою формочок в духовку, їх слід проколоти виделкою в декількох місцях.
  9. Піч тарталетки варто при 200 ˚ 15-20 хвилин.
  10. Коли кошики спечуть, акуратно відокремлюємо їх від форм.

Начинку приготувати так:

  1. Заморожені гриби необхідно попередньо розморозити.
  2. Гриби промиваємо, кладемо в каструлю з водою, солимо і варимо близько півгодини.
  3. Відварені гриби викладаємо в друшляк, щоб стекла вода.
  4. Дрібно нарізаємо цибулю, а моркву тремо на тертці.
  5. Гриби ріжемо на невеликі шматочки і відправляємо в сковороду для легкої обсмажування на рослинній олії. Вчасно смаження постійно перемішуємо, щоб гриби не приставали до сковороди.Як приготувати тарталетки з грибами
  6. На іншій сковороді на рослинному маслі спочатку пасеруємо до прозорості цибулю, потім кладемо моркву і, помішуючи, все обсмажуємо.
  7. Додаємо цибулю і моркву в сковороду з грибами.
  8. Обсмажуємо цю суміш хвилин десять, потім викладаємо все в друшляк, щоб скло масло.
  9. Сир дрібно трьом, видавлюємо з Часничниці часник і додаємо 2 ложки майонезу. Все перемішуємо. Суміш не повинна вийти рідкою.
  10. Тарталетки наповнюємо на ½ грибний сумішшю, а зверху акуратно викладаємо сирну масу.
  11. Ставимо кошики в розігріту духову шафу і запікаємо при 180 ˚ С хвилин 15, поки сир не підрум’яниться.

На блюдо викладаємо чисті листки салату і ставимо на них наші кошики. Смачна грибна галявина готова!

Смачна страва з тарталеток з грибами

Варіант з маринованими грибами

Не менш апетитними будуть і кошики з маринованими печерицями або опеньками. Можна використовувати і солоні грузді. Готується начинка дуже швидко: нарізаються мариновані опеньки, до них додається дрібно нарізану цибулю (можна взяти зелений) і заправляється все густою сметаною.

Кошики начиняють перед подачею на стіл.

Якщо ви любите вершковий соус, можете обсмажити дрібно порізаними свіжі печериці та цибулю з додаванням вершків. Уварити все необхідно до кремоподібного стану, додати тертого сиру, викласти в тарталетки і злегка підрум’янити в духовці.Варіант тарталеток з маринованими грибами

Завдяки різним варіаціям начинок, таке закусочноестраву як тарталетки з грибами, стане гідною прикрасою вашого святкового столу.