Святковий салат з руколою і куркою

Святковий салат з руколою і куркою
Іноді традиційні закуски, якими б улюбленими вони не були, обридли хочеться чогось новенького, свіжого і незвичайного.

Тоді радимо спробувати салат з руколою і куркою – легкий, з пікантними італійськими нотками і тонкої гостротою гірчичною трави, як ще називають рукколу. Сьогодні ми приготуємо два варіанти: класичний з помідорами і бальзамічним соусом, а також новорічний з мандаринами і фіолетовим цибулею.

Середземноморська зелень рукола в салатах

Рукола в магазинах з’явилася порівняно давно, але багато хто до цих пір обходять її стороною, не знаючи про смак і користь цієї незвичайної зелені.

Тим часом в середземноморській кухні, а тим більше в італійській, вона вважається мало не одним з головних компонентів, поряд з оливковою олією і морепродуктами. Її додають в супи, салати, піцу і навіть роблять настоянку.

  • Рукола має злегка гострим, вельми пряним смаком і добре підходить до м’яса або риби, відтіняючи їх аромат.
  • До того ж вона незамінна для тих, хто стежить за своєю фігурою. Гірчична трава низькокалорійна, покращує обмін речовин і допомагає роботі травних органів. Так що використання її в салатах рекомендується з багатьох причин.

Святкова салатна закуска з куркою і руколою

Складові

  • Куряче філе – 300 г + –
  • Помідори черрі – 200 г + –
  • Рукола – 100 г + –
  • Сир моцарела – 150 г + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Соус бальзамико – для заправки + –

Рецепт приготування м’ясного салату з руколою і моцарелою

Приготуємо легкий салат в італійському стилі з курячою грудкою і сиром. Він підійде як для теплої пори року, так і для прикраси і різноманітності новорічного столу. Починаємо.

  • Куряче філе приправляем сіллю і перцем. Можна додати трохи сушеного базиліка або суміш «італійські трави».
  • На сковороді розігріваємо столову ложку рослинної, соняшникової або оливкової олії і обсмажуємо курку. За хвилині з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
  • Щільно накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
  • Рукколу промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.

Якщо ми використовуємо траву в горщиках, то зрізаємо жорсткі підстави стебел і залишаємо тільки листочки. Якщо спочатку взяли готову суміш в упаковці, то можна відразу використовувати.

  • Викладаємо рукколу на плоске блюдо. При бажанні, злегка приправляємо чорним меленим перцем і скроплюємо оливковою олією.
  • Помідори черрі моєму, насухо витираємо, ріжемо на половинки і укладаємо на салат.
  • Моцареллу некрупно нарізаємо, за розміром шматочки повинні бути схожі на чері. Додаємо їх до інших компонентів.
  • Куряче філе розрізаємо на пластини шириною близько 5 мм – це буде верхній шар.
  • Зверху, вже безпосередньо перед подачею, скроплюємо темним бальзамічним соусом. Пам’ятаємо, що він має злегка солодкуватий смак, так що кількість вибираємо на свій розсуд. Чи не перемішуємо.

prazdnichnyj-salat-s-rukkoloj-i-kuricej

Ось так швидко і красиво можна приготувати салат з руколою і куркою. Звичайно, зберігати його довго не можна, тому розраховуйте потрібну кількість. В описі рецепта інгредієнти вказані на дві порції.

Але було б неправильним сказати, що це єдиний варіант смачно приготувати свіжий і незвичайний салат з гірчичною травою. Спробуйте ще пікантний новорічний варіант з мандаринами і копченою куркою.

Листковий салат з руколою, копченою куркою і мандаринами

Складові

  • Копчена курка – 500 г;
  • Рукола – 100 г;
  • Лук фіолетовий – 1 шт .;
  • Мандарини – 3 шт .;
  • Мед – 1 ст. л .;
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л .;
  • Лимонний сік – 1 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Робимо легкий курячий салат «Новорічний настрій» з руколою

Як ми бачимо, всі інгредієнти цього святкового салату вже готові – залишилося їх тільки нарізати і змішати. Якщо готуєтеся до приходу гостей, тоді таку закуску варто робити в самий останній момент, щоб вона залишилася свіжою.

  • Фіолетовий цибулю нарізаємо півкільцями якомога тонше. Якщо хочемо більш м’який варіант, то його потрібно злегка підсолити і трохи віджати руками.
  • Рукколу промиваємо і обсушуємо від залишків зайвої вологи. Якщо необхідно, видаляємо товсті підстави стеблинок. Листя з тонким гірчичним смаком зазвичай не ріжуть.
  • У невеликій ємності змішуємо оливкову олію, лимонний сік і мед.

Якщо мед попався щільний, потрібно його трохи розігріти в мікрохвильовці або на паровій бані. Одержаний соус солимо і злегка перчимо.

  • Перемішуємо листя руколи з соусом і викладаємо отриману основу салату на блюдо з плоским дном.
  • У курки видаляємо шкіру – вона дуже жирна, тому в салаті не знадобиться. Відокремлюємо філе від кісток. Можна взяти будь-яку частину птиці: хоч біло м’ясо, хоч стегенце. Ріжемо на невеликі шматочки і викладаємо на рукколу.
  • Зверху рівномірно розподіляємо фіолетовий лук.
  • Верхній ошатний шар – мандарини. Фрукти чистимо, видаляємо білі прожилки і поділяємо на часточки. Залежно від розміру, часточки можна відразу укласти на салат або попередньо розрізати на 2-3 частини.

prazdnichnyj-salat-s-rukkoloj-i-kuricej2

У нас вийшов простий і пікантний кисло-солодкий салат.

Ви можете приготувати салат з руколою і куркою за допомогою одного з рецептів, або придумати свій. Тільки пам’ятаємо, що ця зелень досить ніжна, тому не варто змішувати інгредієнти заздалегідь.

Також не варто викладати на салат надто гарячі компоненти: птицю з вогню, яйця і т. П., Краще дати їм трохи охолонути.

Смачного!