Незвичайні та смачні тістечка з куркою та грибами. Така ніжна і ситна закуска не залишає нікого байдужим і тому зникає зі столу найпершою. Добре смакує в холодному вигляді не тільки під міцні напої, а й просто так.
Інгредієнти
- Куряча грудка – 500 г
- Печериці – 300 г
- Цибулина – 1 шт.
- Вершки будь-які – 200 мл
- Яйце С1 – 1 шт.
- Плавлений сир – 200 г
- Приправа для курки
- Сіль, перець, зелень
Рецепт закуски з курки та грибів
Куряче філе пропускаємо через м’ясорубку.
Вбиваємо яйце, додаємо курячу приправу, сіль, перець, перемішуємо до однорідності.
Вводимо поступово холодні вершки з холодильника. Під кінець додаємо зелень петрушки/кропу.
Викладаємо масу на деко, застелене папером для випічки. Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Після запікання консистенція має бути щільною. Якщо рідка, то щось пішло не так, або духовка слабка, або часу мало. Просто відправте назад до готовності.
Дрібним кубиком подрібнюємо печериці з цибулиною. Кілька штук можна обсмажити для фінальної прикраси.
У невеликій кількості рослинної олії пасеруємо цибулю з грибами до готовності. У процесі тушкування виділитися багато вологи. Слід дочекатися її випаровування, потім підрум’янити продукти до золотистості.
Після обсмажування з’єднуємо начинку з плавленим сиром. Солимо, перчимо за смаком.
Наносимо начинку на корж із курки попередньо розрізаний навпіл.
Складаємо пласти один на одного, прибираємо в холодильник для стабілізації на 2-3 години.
Після охолодження, бажано перед самою подачею, нарізаємо закуску на квадратики. У мене вийшло 20 невеликих святкових тістечок, розмір вибирайте самі.
Закусочні рулетики з курки з начинкою
Інгредієнти
- Куряче філе – 3 шт.
- Сирний сир – 150 г
- Яйце – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Сметана 20% – 2 ст. Л. Л
- Сіль, перець, паприка, орегано, сушений часник
Рецепт приготування
Нарізаємо грудку тонкими пластинками впоперек, з невеликим нахилом щоб шматки вийшли трохи більшими.
Кожен шматочок відбиваємо з одного боку молоточком.
Присипаємо і натираємо сіллю зі спеціями за смаком. Даємо настоятися 20-30 хв.
Готуємо начинку
Змішуємо сирний сир із натертою вареною морквою, яйцем, двома огірочками. Пробуємо на смак і солоність.
Кладемо начинку на курку, згортаємо в трубочку.
Розкладаємо закуску швом донизу на деку, зверху змащуємо сметаною. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Чудові курячі рулетики готові. Подаємо в будь-якому вигляді в будь-який час.
Ніжна закуска з курячої грудки в клярі
Інгредієнти
- Куряча грудка – 2 шт. Подвійні
- Сік половини лимона з цедрою
- Рослинна олія – 2 ст. Л
- Мед – 1 ст. Л
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 3 ст. Л
- Сіль, перець
Рецепт приготування
Ріжемо кожне філе вздовж на дві частини, потім нарізаємо смужками завширшки 1 см. Перекладаємо в пакет або миску.
Додаємо цедру і сік половини лимона, мед, яйця, борошно, сіль, перець, рослинну олію. Цедру тремо тільки жовту частину, біла віддає гіркуватістю.
Закриваємо пакет добре все перемішуємо. Якщо робите в мисці, то вимішуйте руками. Даємо курці промаринуватися 30-60 хв.
Обсмажуємо закуску на добре розігрітій сковороді по хвилині з кожного боку.
Ніжні та соковиті курячі смужки просто тануть у роті.
Сирні кульки з куркою та горіхами
Інгредієнти
- Філе відварене – 300 г
- Яйця – 3 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Часник – 1-2 зубці. За бажанням
- Майонез – 2 ст. Л
- Горіхи волоські або арахіс – 50-70 г
- Сіль, перець
- Зелень кропу
Приготування закуски
Варимо грудку в підсоленій воді даємо охолонути, не виймаючи з бульйону. Потім подрібнюємо дрібним чином.
Додаємо до курячого м’яса натерті яйця, сир, часник. Заправляємо майонезом, сіллю, перцем, добре перемішуємо.
Змочуємо руки холодною водою формуємо кульки.
Обсмажені на сухій пательні горіхи рубаємо ножем або давимо качалкою.
Обвалюємо кульки в горіховій крихті.
Так само можна обваляти в зелені або кунжуті.
Куряча ковбаса на закуску
Інгредієнти
- Філе стегна, грудка – 600 г
- Соєвий соус – 4-5 ст. Л
- Копчена паприка – 1 ч. Л
- Сушений часник – 1 ч. Л
- Сир – 100 г
- Сіль – 0,5 ч. Л
Рецепт приготування
Нарізане середнім кубиком філе перемішуємо з соєвим соусом, паприкою, часником, сіллю. Прибираємо маринуватися в холодильник у герметичному контейнері на ніч.
Наступного дня додаємо до м’яса порізаний кубиком сир, добре перемішуємо.
Викладаємо на розрізаний рукав для запікання. Звертаємо в ковбасу зав’язуємо з одного краю. Перевертаємо, стукаємо об настільки, щоб курка утрамбувалася, зав’язуємо другий край.
Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Після запікання даємо трохи охолонути на столі та прибираємо в холодильник для повної стабілізації.
Нарізаємо закусочну ковбасу на шматочки і подаємо на стіл. Завдяки сиру вона чудово тримає форму, паприка надає смаку копченості, а сухий часник – апетитного аромату.
Рафаелло з крабовими паличками
Інгредієнти
- Сир твердий – 150 г
- Варені яйця – 3 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Крабові палички – 200 г
- Майонез – 1,5 ст. Л
- Сіль – 0,5 ч. Л
- Оливки, маслини
Рецепт приготування
Сир із яйцями тремо на дрібній тертці.
Додаємо роздавлений часник, дрібку солі, майонез, добре перемішуємо.
Палички теж тремо на дрібній тертці.
Працюємо в рукавичках або змочуємо руки в холодній воді. Столовою ложкою відокремлюємо шматок сирної маси, в середину кладемо оливку. Закриваємо, скачуємо в кульку.
Отриману кульку обвалюємо в крабовій стружці. Прибираємо в холодильник для стабілізації перед подачею.
Розкладаємо закуску на блюді, прикрашаємо зеленню, виносимо на стіл.
Рафаелло з куркою та огірками
Інгредієнти
- Філе відварене – 1 шт.
- Солоні огірки – 2 шт.
- Варені яйця – 4 шт.
- Сир – 75 г + 75 г
- Майонез – 2 ст. Л
- Сіль, перець, зелена цибуля, кріп
Рецепт приготування
Дрібним кубиком подрібнюємо грудку та солоні огірочки.
Натираємо в миску яйця сиром на дрібній тертці.
Додаємо зелену цибулю, сіль, перець, майонез за смаком.
З отриманої маси скачуємо однакові кульки при мірно по одній столовій ложці на штуку.
Другу частину сиру перемішуємо з кропом і обвалюємо в ній кульки.
Смачна і ситна закуска готова.