Свинина з кабачками і помідорами

Свинина з кабачками і помідорами
У будь-якої господині є свої маленькі секрети на кухні, які допомагають їй з простих банальних рецептів робити справжні кулінарні шедеври.

Свинина з кабачками і помідорами – одне з таких страв, знайомих кожному, зробити яке може будь-хто, в силу доступності інгредієнтів і простоти приготування. Однак не всім під силу смачно приготувати м’ясне частування, тому кулінарні поради досвідчених господинь будуть вельми корисні всім, хто освоює нову страву.

Свинина з овочами – це блюдо, яке характеризується неймовірним смаком і ароматом, яке добре насичує і не перевантажує роботу шлунково-кишкового тракту. Залежно від типу термічної обробки, можна виділити кілька способів приготування цієї страви. Розглянемо кожен з них більш детально.

Свинина з кабачками і помідорами в мультиварці

Складові

  • Свинина – 500-700 г + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Кабачки – 1-2 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Зелень – 1 пучок + –
  • Спеції – за смаком + –

Рецепт приготування свинини з овочами в мультиварці

Для приготування тушкованою свинини з кабачками і помідорами в мультиварці знадобиться даний овочеве асорті. В рецепт включені різноманітні, але доступні овочі, що дозволяє не тільки значно «прикрасити» смак ніжної свинини, а й зробити блюдо в рази корисніше.

  • Свинину моєму, просушуємо серветками, нарізаємо брусочками середнього розміру.
  • Також чинимо з овочами.
  • У ємність мультиварки наливаємо соняшникову олію.
  • Спочатку викладаємо м’ясо, слідом овочі.
  • Заливаємо все водою (1 стакан) і додаємо улюблені спеції.
  • Вибираємо режим «Гасіння» і чекаємо готовності страви.

svinina-s-kabachkami-i-pomidorami.2jpg

Цей рецепт досить простий, а саме приготування не вимагає постійного нагляду. При цьому, смакові якості зберігаються, – страва виходить соковитим і ароматним.

Ніжна свинина з овочами в духовці

Щоб приготувати цю страву нам знадобляться всі інгредієнти, використані в попередньому рецепті, плюс сир, часник і сметана. Точні пропорції додаткових компонентів вказані нижче.

Складові

  • Сметана -100 г;
  • Часник 20 г;
  • Сир -150 р

Як згасити свинину з овочами під сметанним соусом

  • За бажанням, м’ясо можна попередньо замаринувати, або відразу нарізати шматочками і обсмажити на сковороді до появи скоринки, поперчити і посолити його.
  • Після цього викладаємо м’ясо на деко.
  • Переходимо до овочів. Нарізаємо кільцями кабачок і обсмажуємо з двох сторін на розігрітій сковороді.
  • Після цього викладаємо нарізку на м’ясо.
  • 3-4 зубки часнику дрібно подрібнюємо і додаємо в сметану.
  • Отриманим соусом змащуємо пласт з кабачків.
  • Помідори нарізаємо тоненькими кільцями і також викладаємо шаром у форму для запікання.
  • Зверху посипаємо дрібно натертим сиром і відправляємо в духовку, розігріту до 200-220 градусів, на 25-30 хвилин.
  • Перед подачею можна прикрасити блюдо дрібно порізаною зеленню.

svinina-s-kabachkami-i-pomidorami.4jpg

Свинина з кабачками і помідорами, приготована в духовці, трохи відрізняється від страви, зробленого в мультиварці. Смак першого страви буде більш насиченим і щільним, за рахунок додавання сиру і сметани.

Тушкована свинина на сковороді: швидкий рецепт

У цьому рецепті використовуються всі складові і та ж послідовність, що і в рецепті №1. Тільки для приготування страви ми використовуємо не мультиварку, а сковороду. Поступово обсмажуємо м’ясо, потім овочі, після чого додаємо воду або бульйон. Приправляємо блюдо спеціями і тушкуємо під кришкою.

Для приготування смачного і ароматного страви також підійдуть інші овочі і спеції.

svinina-s-kabachkami-i-pomidorami.3jpg

Якщо ви хочете мати в своєму арсеналі смачний і ситний рецепт з м’ясом, то свинина з кабачками і помідорами – це можливість порадувати своїх близьких і друзів вишуканим блюдом з неперевершеними смаковими якостями.

Насолодитися їм ви зможете не тільки в теплу пору року, але і взимку, попередньо зробивши запаси заморожених овочів і зелені.

Смачного!