Харчуючись всухом’ятку хоч один день, шлунок починає протестувати, тому рідка гаряча їжа є невід’ємною частиною здорового раціону. А урізноманітнити ваше меню допоможуть наші рецепти, які розкажуть, як варити суп або юшку з рибної консерви сардини (сардинели) в мультиварці або в каструлі. Варіантів тьма тьмуща, всі вони неординарні, але від цього блюда тільки привабливою і смачніше. Так що геть шаблони і переходимо до нестандартних рішень.
Увага! Увага! Все діетчіци і спортсмени, вже кому-кому, а вам слід в першу чергу проявити інтерес до супу з рибними консервами, калорійність якого ну, просто сміховинна від 50 ккал на 100 г, зате рівень білка в рибку зашкалює. Але ж для підтягнутого тіла потрібен якраз-таки білок, оскільки саме він є основним будівельним компонентом м’язів. Так що, гайда на кухню і будемо вчитися, як варити суп-юшку з консервів сардини
Юшка «Студентська з сокири»
Складові
- Консервовані сардини – 1 банка + –
- Морква – 1 шт. + –
- Картопля – 6 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Лавровий лист – 1-2 листочка + –
- Вермішель швидкого приготування – 1 пачка + –
Приготування
Такий варіант супу стане незамінним для студентів, що живуть в гуртожитку. Якщо проявити деяку активність, підключити чарівність і трохи нахабства, то пройшовши по сусідах можна назбирати продуктовий набір для нашого блюда, яке, до речі, дуже смачне і запах видає такий апетитний, що доведеться вам готувати в своїй кімнаті, а не на загальній кухні , щоб самим не залишитися голодним.Первим справою ставимо воду (2-2,5 л) в каструльці закипати на плитку.
- В цей час моєму, чистимо, тремо і ріжемо овочі: цибулю кубиками, моркву на крупній тертці, картоплю брусочками.
- У розігріту сковорідку, змащену маслом, викладаємо цибулю і моркву, обсмажуємо, потім додаємо розім’яті виделкою сардини з банки (по можливості вибрати кісточки), виливаємо сік з консервів і тушкуємо хвилин 5.
- Після закипання води відправляємо в каструлю картоплю, а хвилин через 10-15 і всю рибно-овочеву пасеровку і Вермішельки. Підсолюємо, перчимо і додаємо лаврушку.
Через 5 хвилин юшка буде готова. Якщо дуже пощастить, і ви зможете добути зелень кропу, то нарізавши його дрібно можна присмачити і прикрасити блюдо.
* Цікаве від кухарчука
Більшість людей не знають відміну сардин від сардинелл, наївно вважаючи, що це одна і та ж рибка просто під різними назвами. В цьому є лише частка правди.
Сардинелла – це досить велика рибина, що досягає 900 г вагою і 40 см в довжину, яка є родичкою сардінців – дрібних рибок, вага яких не перевищує 60 г, а розмір 25 см.
Рибний суп з консервів «Лентяйка в мультиварці»
На Русі баби завжди були такими сильними і підтягнутими в силу свого працьовитості, тому-то в ті часи і цінувалися міцні, рум’яні красуні 3XL. Нині ж все навпаки, за дружин будинку трудяться машинки всякі «розумні», поки хранительки домашнього вогнища гнуть спину від непосильних тренувань у фітнес – клубах. Але, хоч як крути, а чоловіка годувати треба, так що беремо мультиварку і завантажуємо в неї продукти, будемо готувати юшку з консерви з рисом.
Складові
- Сардинелла в маслі – 1 банка;
- Лук-ріпка – 1 шт .;
- Морквина – 1 шт .;
- Перець болгарка – 1 шт .;
- Зелень цибулю – 1 пучок;
- Зелень кріп – ½ пучка;
- Зелень петрушки – ½ пучка;
- Картопля – 3 шт .;
- Крупа рисова – 2 ст.л .;
- Вода – 1,5 л;
- сіль;
- Лавр – 2 шт .;
- Олія соняшникова – 50 мл;
Приготування
- Лук, болгарку та моркву чистимо, шаткуємо (цибуля і перець), трьом на середній тертці (морквину) і викладаємо в чашу мультиварки з рослинним маслом, де, включивши програму «Випічка» трохи пасеруємо овочі. 5 хвилин буде достатньо.
- Очистивши від шкірки бульби картоплі, подрібнюємо його великою соломкою.
- Все зеленушки (цибуля, петрушку і кріп) дрібно шаткуємо, а рис ретельно промиваємо під струменем води.
- З банки витягаємо рибку, видаляємо кісточки, ріжемо на кілька невеликих шматочків.
- Тепер завантажуємо до зажарки картоплю, зелень, рибу, сіль, спеції (за бажанням), лавр і заливаємо водою. Виставляємо режим готування на «Гасіння», а таймер на 1 годину.
І все, можете топати по своїх справах. Через 60 хвилин апарат видасть сигнал, що сповіщає про готовому обіді і можна кликати домашніх за стіл на гаряченький і ароматний рибний супчик з консервів.
Юшка «Манна морська»
Юшка з рибних консервів справа, звичайно, сумнівне і швидше нагадує простий домашній супчик з морепродуктів, які пройшли консервацію. Але якщо є бажання покуштувати юшки, а свіжої рибки – немає, то і баночки зійдуть, головне, що результат буде відмінним.
Складові
- Сардини в банку – 2 шт .;
- Картопля -5 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Манна крупа – 2 ст.л .;
- Зелень будь-яка – 1 пучок;
- Лаврушка- 2 листочка;
- Коріандр мелений;
- Перець мелений;
- Сіль.
Приготування
- Лук, зелень і коренеплоди моєму, чистимо і нарізаємо: цибуля-кільцями, картопля -кубікамі, морквина -кружкамі, зелень шаткується дрібно.
- На плиту ставимо каструльку з водою (3 л) і закидаємо в неї всі спеції, сіль і все овочі.
- Варити їх потрібно до розм’якшення картоплі і морквяних кружечків, а потім отравляем «в плавання» консервовані сардини, з яких попередньо були видалені хребти, а також заливаємо маринад з баночок.
- Останній штрих – це манка, її ми засипаємо відразу слідом за рибою тонкою цівкою, постійно помішуючи юшку, щоб не вийшли грудки.
- Після цього варимо наше блюдо ще хвилин п’ять, і наостанок душевно присмачуємо зеленню.
Запах виходить просто обладнаний, а якщо в котлі на природі таку юшечку забацать, взагалі буде «ураган». Суп з консерви сардини – це величезне поле для експериментів з інгредієнтами, де кожен раз буде виходити щось зовсім нове, вишукане. Не бійтеся використовувати пряні трави і спеції, і ви здивуєтеся, як з однієї ложки приправи можна повністю змінити смак страви.