Суп з буряком без капусти

Суп з буряком без капусти
Червоний коренеплід – смачний і дуже доступний продукт, саме тому його так часто використовують в кулінарії для приготування різних страв. Одним з популярних страв, зроблених на його основі, вважається суп з буряком, який подають переважно у вигляді пюре або крему, що робить частування ще більш особливим.

Всі рецепти приготування такого першого прості і нехитрі, але все ж вони мають свої особливості, без яких смачним суп не зробиш.

Суп-пюре з буряка без капусти

Складові

  • Картопля – 2 шт. + –
  • Вода – 800 мл + –
  • Буряк – 1 шт. + –
  • Сіль – 1-1.2 ч.л. + –
  • Масло вершкове топлене (при бажанні, його можна поєднати з соняшниковою в пропорціях – 1: 1) – 2 ст.л. + –
  • Вершки 25% -не (або сметана) – 50 мл + –
  • Імбир (тертий корінь) – 1 ст.л. + –

Спеції для супу-пюре з буряка

  • Суха зелень (петрушка, кріп) – 1 ч. Л .;
  • Насіння коріандру – 1 ч. Л .;
  • Суміш свіжомелених перців (зелений, рожевий, чорний, білий) – 1/6 ч. Л.

Приготування домашнього супу з буряком

Зробити пікантний суп-пюре з буряком рекомендується з особливими спеціями, щоб страва вийшла незабутньо смачним і ароматним. Як запаморочливих прянощів використовувати можна корінь імбиру, суміш перців, суху зелень і коріандр.Перетерев основні інгредієнти за допомогою блендера, ми отримаємо ніжний по консистенції суп-пюре, який під впливом пряних спецій буде просто танути в роті.

  1. Каструлю з водою ставимо на вогонь.
  2. Буряк з картоплею моєму, чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Бажано, щоб буряк була нарізана кубиками, меншими рази в 1,5-2, ніж картопля. Це допоможе не витрачати час на окрему варіння картоплі та буряків, а посприяє тому, що зварити коренеплоди ви зможете одночасно.
  3. Коли вода закипить – кладемо в каструлю нарізані овочі. Варимо їх до готовності.
  4. Розігріваємо на маслі сковороду, викладаємо в неї розчавлені в ступі насіння коріандру. Десь через хвилину (коли насіння трохи потемніють) додаємо до них тертий імбир, пасеруємо його разом з коріандром 30 секунд.
  5. По закінченню гасіння спецій – плиту вимикаємо, знімаємо з неї сковорідку з ароматним вмістом.
  6. Як тільки овочі зваряться – підсмажені спеції пересипаємо до них в каструлю. Варимо суп ще 2-3 хвилини.
  7. Після – блюдо з вогню знімаємо, збиваємо його блендером.

Якщо у вас немає блендера – отримати Пюріровать масу можна іншим способом: зливаємо бульйон в окрему миску, овочі розтираємо Картоплем’ялки, потім збиваємо їх віночком, після чого поступово вливаємо до них злитий раніше бульйон.

  1. Ставимо каструлю з майже готовим пюре-супом на вогонь, додаємо в нього суміш перців, сіль, суху зелень. Якщо ви використовуєте для приготування страви не насіння, а мелений коріандр, тоді на цьому етапі можна додати і його. В такому випадку пересмажувати його раніше на сковороді з імбиром не потрібно.
  2. Після закипання супу (вже зі спеціями) – продовжуємо варити його ще кілька хвилин.
  3. Наостанок додаємо в блюдо вершки / сметану, все перемішуємо, вогонь вимикаємо, перш, ніж буряковий суп ще раз закипить.

Якщо хочете, то не всі овочі можна розтерти повністю. Для пікантності і якоїсь схожості з борщем – буряк можна залишити в супі у вигляді маленьких шматочків. Але це на любителя і тому робити це зовсім не обов’язково. Готуйте так, як вам більше подобається.

Суп-крем з буряком: покроковий рецепт

Ще один цікавий рецепт приготування улюбленого супу без капусти – це суп-крем з буряка з яблуком, кефіром і сметаною. Основою для приготування страви послужить овочевий бульйон, але при бажанні, можна використовувати м’ясний бульйон з шматочками свинини або курятини. Їх так само, як і овочі, ми потім спюріруем в ніжний крем-суп з буряка.

Складові

  • Буряк – 2 шт .;
  • Лук-порей – 1 шт .;
  • Овочевий бульйон – 1 л;
  • Оливкова олія – ​​за смаком;
  • Кефір – 1,5 ст .;
  • Сіль за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Яблуко (зелене) – 1 шт .;
  • Картопля – 1 шт .;
  • Запашний перець (горошком) – 2-3 горошини;
  • Коричневий цукор – за смаком;
  • Кріп (свіжий) – ½ пучка;
  • Морква – 2 шт .;
  • Сметана (нежирна) – 5 ст. л.

sup-so-svekloj-bez-kapusty

Як приготувати суп-крем з буряком

  1. Для приготування овочевого бульйону необхідно для початку запекти овочі і петрушку. Розрізаємо навпіл 2 морквини, стебло цибулі-порею, корінець петрушки, 1 ріпчаста цибуля і прибираємо все в духовку.
  2. Запечені інгредієнти перекладаємо в каструлю, додаємо до них 2-3 стебла селери, заливаємо продукти 2 л холодної води, ставимо ємність на плиту.
  3. Доводимо масу на помірному вогні до кипіння, солимо її, кладемо в каструлю запашний перець, варимо блюдо під закритою кришкою 30-60 хвилин. Вогонь невеликий.
  4. Буряк загортаємо в фольгу і поміщаємо в розігріту духовку. Печемо близько 1-1,5 годин при температурі 180 ° С, поки коренеплодів розм’якнуть.
  5. Картоплю ріжемо невеликими кубиками.
  6. Лук подрібнюємо довільно, моркву натираємо на тертці.
  7. У сковороді, розігрітій на оливковій олії, обсмажуємо до прозорості нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Потім додаємо моркву, перемішуємо інгредієнти і готуємо їх, близько 5 хвилин.
  8. Бульйон доводимо до кипіння, пересипаємо в нього картоплю, обсмажені цибулю і моркву. Варимо суп 15 хвилин, до готовності картоплі.
  9. Запечену буряк очищаємо, ріжемо дрібними кубиками, пересипаємо нарізку в бульйон, прогріваємо його на вогні 3-5 хвилин.
  10. Отриманий суп з буряком пюріруем блендером, охолоджуємо до кімнатної температури, потім додаємо в однорідну масу сіль, цукор, кефір. Якщо буряк досить солодка, то цукор не потрібен.
  11. Яблуко розрізаємо на 2 частини, вирізаємо з нього серцевину, блендером подрібнюємо м’якоть разом зі шкіркою.
  12. Дрібніше кріп, змішуємо його зі сметаною і яблучним пюре.

Подаємо суп-пюре з буряком до столу холодним, ну або хоча б кімнатної температури. В якості заправки для супу у нас буде яблучно-сметанний суміш, яка додасть страві додаткових смакових ноток.

З чим приготувати суп-пюре з буряка

Крім тих варіантів приготування бурякового супу, які ми описали вище, існує і маса інших варіацій. Готувати перше з буряка можна з різними продуктами.

Ось лише деякі варіанти для прикраси його складу:

  • горіхи;
  • м’ясо (у вигляді цілих шматочків, фрикадельок і т. п.);
  • капуста;
  • крем-сир;
  • яйця;
  • часник;
  • лимон;
  • козячий сир і багато інших інгредієнти.

Суп з буряком – одна з різновидів найбільш популярних бурякових бурякових страв – борщу і свекольника, які багато хто з нас просто обожнюють з дитинства. Однак Пюріровать суп, а тим більше, ніжний суп-крем дуже відрізняються за смаком від вищеназваних страв. Спробуйте щось подібне приготувати і ви, це простіше, ніж ви думаєте. Порадуйте себе і рідних особливим – смачним і корисним супом-пюре з буряка.

Смачного!