Суп-пюре з кабачків і сиру

Суп-пюре з кабачків і сиру

Який смак у кабачка? Власне – майже ніякої, але він здатний дивним чином ставати тим, з чим ви його готуєте. Цей суп дуже простий, але він зовсім простак. Легкий і ніжний, з сирним смаком і пряним ароматом каррі.

необхідно:

  • Кабачкі- 1 кг
  • Сир плавлений – 50 г
  • Цибуля – 1 середня цибулина
  • Часник – 1 зубок
  • Каррі – ¼ ч.л (якщо дуже любите каррі – покладіть більше)
  • Сіль за смаком
  • Масло вершкове – 1 ч.л.

приготування:

Суп-пюре з кабачків і сиру

Очистити і нарізати овочі.

Суп-пюре з кабачків і сиру

Прямо в каструлі обсмажити на вершковому маслі нарізані цибулю і часник до м’якості.

Суп-пюре з кабачків і сиру

Додати нарізані кабачки і злегка обсмажити разом з цибулею без додавання рідини.

Суп-пюре з кабачків і сиру

Залити водою (можна бульйоном, але мені подобається і з водою).

Суп-пюре з кабачків і сиру

Покласти сир (краще використовувати сир у ванні – він краще плавиться, якщо берете брикетик, то натріть його попередньо на дрібній тертці).

Суп-пюре з кабачків і сиру

Суп-пюре з кабачків і сиру

Варити до повної готовності кабачків.

Додати каррі.

Пюріровать можна занурювальним або стаціонарним блендером.

Суп-пюре з кабачків і сиру

При подачі посипати сухариками. Я не стала класти зелень, мені здалося, що вона буде змагатися з тонким ароматом цього супу.

Суп-пюре з кабачків і сиру

Смачного!