Дуже простий і легкий суп. Я навіть не очікувала, що з таких простих інгредієнтів вийде такий смачний суп-пюре.
Для приготування супу-пюре томатного нам знадобиться:
- 10 стиглих і соковитих помідорів (приблизний вага 1,2 кг),
- 0,7-1 літр води,
- 2 маленьких головки ріпчастої цибулі,
- 4 столові ложки борошна без гірки,
- 1 маленька баночка томатної пасти (70 грам),
- 60 грам рослинного масла (приблизно 4 столові ложки),
- свіжий базилік за смаком і за бажанням,
- сіль,
- перець.
Рецепт приготування супу-пюре томатного.
Помідори потрібно вибирати стиглі і соковиті. З помідорів знімемо шкірку. Це можна зробити, обшпаривши їх протягом декількох хвилин окропом, або акуратно почистити овощечисткой. Але в будь-якому випадку знімати шкіру краще над чашкою, щоб не втратити ні краплі соку з томатів.
Наріжемо помідори на невеликі шматочки, знову ж таки краще це робити над чашкою, щоб не втратити сік.
Лук почистити і дрібно порізати.
У сковороді трохи обсмажити борошно з маслом, додамо лук, обсмажити його хвилинки 4, потім кладемо томатну пасту. Обсмажити весь вміст сковороди ще хвилин 5-7. Покладемо помідори і згасимо все на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 7-10 хвилин.
Якщо дозволяє розмір сковороди, то наливаємо в томатну суміш воду, якщо сковорода невелика, то перекладаємо тушковані томати в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Подрібнюємо занурювальним блендером вміст каструлі, маса повинна стати однорідною. Посолити суп-пюре, поперчити за смаком і дамо покипіти на повільному вогні хвилин 10.
Базилік промиваємо під проточною водою, струшуємо надлишки вологи.
Додаємо листочки базиліка в уже вимкнений суп, перемішуємо, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.
В оригіналі рецепта пропонувалося посипати гарячий суп тертим сиром.
Смачного.