Суп-пюре томатний

Дуже простий і легкий суп. Я навіть не очікувала, що з таких простих інгредієнтів вийде такий смачний суп-пюре.

Суп-пюре томатний

Для приготування супу-пюре томатного нам знадобиться:

  • 10 стиглих і соковитих помідорів (приблизний вага 1,2 кг),
  • 0,7-1 літр води,
  • 2 маленьких головки ріпчастої цибулі,
  • 4 столові ложки борошна без гірки,
  • 1 маленька баночка томатної пасти (70 грам),
  • 60 грам рослинного масла (приблизно 4 столові ложки),
  • свіжий базилік за смаком і за бажанням,
  • сіль,
  • перець.

Рецепт приготування супу-пюре томатного.

Помідори потрібно вибирати стиглі і соковиті. З помідорів знімемо шкірку. Це можна зробити, обшпаривши їх протягом декількох хвилин окропом, або акуратно почистити овощечисткой. Але в будь-якому випадку знімати шкіру краще над чашкою, щоб не втратити ні краплі соку з томатів.

Наріжемо помідори на невеликі шматочки, знову ж таки краще це робити над чашкою, щоб не втратити сік.

IMG_6853 IMG_6859

Лук почистити і дрібно порізати.

IMG_6863

У сковороді трохи обсмажити борошно з маслом, додамо лук, обсмажити його хвилинки 4, потім кладемо томатну пасту. Обсмажити весь вміст сковороди ще хвилин 5-7. Покладемо помідори і згасимо все на середньому вогні, постійно помішуючи, приблизно 7-10 хвилин.

IMG_6870 IMG_6875

IMG_6879IMG_6892

Якщо дозволяє розмір сковороди, то наливаємо в томатну суміш воду, якщо сковорода невелика, то перекладаємо тушковані томати в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

IMG_6897

Подрібнюємо занурювальним блендером вміст каструлі, маса повинна стати однорідною. Посолити суп-пюре, поперчити за смаком і дамо покипіти на повільному вогні хвилин 10.

Суп-пюре томатний

Базилік промиваємо під проточною водою, струшуємо надлишки вологи.

IMG_6888

Додаємо листочки базиліка в уже вимкнений суп, перемішуємо, розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Суп-пюре томатний

В оригіналі рецепта пропонувалося посипати гарячий суп тертим сиром.

Смачного.