Запаморочливий аромат і красивий вигляд страви, що перетворює будь-яку трапезу в свято, – це не фантазія, а справжня дійсність. Створити будинку, власноруч, такий апетитний рай можна, якщо спробувати приготувати щось незвичайне і оригінальне, наприклад, суп пюре із сьомги. Настільки делікатний продукт, приготований по найпростішому рецептом, ніколи не піде в забуття, а навпаки, стане найбажанішим гостем на столі.
Суп пюре із сьомги є постійним жителем ресторанного меню. Блюдо буквально прописався в кулінарних книгах відомих шеф-кухарів елітних кафе і ресторанів. Саме для того, щоб нескінченно дивувати своїх відвідувачів, знатні кулінари створюють безліч різновидів апетитного делікатесу.
Суп пюре з сьомгою
Складові
- Сьомга – 30 г стейка + –
- Морква великого розміру – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Картопля середній – 4-5 шт. + –
- Вершки 20% -ві або молоко – + –
- Спеції – улюблені + –
- Сіль – 2 щіпки + –
- Рослинна олія – к-ть для обсмажування + –
- Помідори – 4 шт. середнього розміру + –
Приготування
- Беремо стейк сьомги і акуратно очищаємо його від кісток і шкіри.
- У невелику каструлю наливаємо трохи води і відварюємо в ній очищений стейк риби і цибулину, прітрушівая «відвар» сіллю і спеціями.
- Дістаємо з каструлі рибний стейк і на час його відкладаємо. Цибулину, варівшуюся в бульйоні, викидаємо.
- Варимо в рибному бульйоні (густота визначається за бажанням) подрібнені моркву і картоплю.
- Обсмажуємо середньо нарізану цибулю на рослинній олії. Потім додаємо дрібні шматочки очищених помідорів в сковороду і Томім овочі на вогні до появи у них золотистого відтінку.
- «Розбираємо» сьомгу і додаємо її до зварити овочам.
- Овочі та рибу збиваємо в блендері.
- Додаємо в рибно-овочеву пюревідную масу вершки або молоко (щоб суп був не дуже жирним) і за смаком подсаливаем блюдо.
- Для остаточного приготування ставимо суп пюре на легкий вогонь на 5-10 хвилин.
- Розливаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Щоб зробити смак і аромат супу більш насиченим – можна притрусити його зеленню або трохи поперчити.
З метою додачі делікатесу естетично красивого виду – блюдо можна прикрасити шматочками рибного філе, кукурудзою, оливками або горошком. Смак зовсім не зіпсується, зате гарний візерунок на ніжно-рожевого поверхні супу додасть апетитності і вишуканості страви. Їсти рибний делікатес краще з грінками, чіабаттою або крутоні.
Ідеї для креативних господинь
Дуже часто в суп з сьомгою додають гриби, курку, різні сорти риб, крупи, м’ясо, креветки, екзотичні фрукти, овочі і т. Д.
Однак щоб все це спробувати, не обов’язково йти в ресторан, досить небагато поворожити вдома на кухні – і вийде не менш смачний рибний продукт. Необхідно тільки мати під рукою правильний хороший рецепт. Один з таких рецептів ми і пропонуємо вашій кулінарному увазі.
Інгредієнти, в розрахунку на 3-х літрову каструлю:
- Сьомга – 500 гр .;
- Великі креветки – 10 шт .;
- Молоко – 1 л .;
- Картопля – 5-6 шт. середнього розміру;
- Перець – 5 горошин;
- Бульйон – 1,5 л .;
- Лук середнього розміру – 2 шт .;
- Масло вершкове – 50 гр .;
- Петрушка (корінь і зелень);
- Морква – 1 шт .;
- Вершки 20-30-відсоткові – 250 мл .;
- Перцева суміш і сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Добре вимити сьомгу в чистій воді.
- Чистимо по 1 шт. морквину і цибулю.
- У каструлю укладаємо помиті очищені овочі, рибу, корінь петрушки і горошки перцю. Бульйон подсаливаем і ставимо на вогонь. Сьомга повинна прокипіти не більше 5 хвилин. Овочі можемо проварити хвилин 15.
- Бульйон знімаємо з вогню і акуратно проціджуємо. У загальній кількості бульйону повинно вийти близько 1,5 л.
- Очищаємо картоплю, нарізаємо його середніми кубиками і варимо до тих пір, поки картопля не буде готова.
- Цибулю нарізаємо гарними півкільцями і кладемо на сковороду для обсмажування. Нарізка повинна придбати приємний прозорий відтінок.
- Сьомгу очищаємо від коричневого шару і непотрібної шкурки. Потім нарізаємо рибу на шматочки (бажано середнього розміру).
- Варимо креветки, після очищаємо їх від панцира і заливаємо гарячою кип’яченою водою рівно на 1 хвилину.
- З каструлі, де кипів картопля, зливаємо воду і замість неї наливаємо бульйон (обов’язково проціджений).
- Картопля і бульйон подрібнюємо до пюревідной маси за допомогою блендера.
- Наливаємо в каструлю з пюре літр молока і доводимо все вміст до кипіння, періодично його помішуючи.
- Висипаємо в суп креветки, рибу і цибулю, даючи їм можливість 1-2 хвилини прокипіти на легкому вогні.
- За смаком в киплячу масу додаємо сіль і лавровий лист (подрібнений).
- Як тільки суп буде готовий – кладемо масло вершкове і вершки.
- Каструлю знімаємо з плити, суп розкладаємо по тарілках і притрушуємо його подрібненою зеленню петрушки і перцевої сумішшю.
Готувати, а головне їсти таке делікатесне блюдо – одне задоволення! Суп пюре з благородною і ніжною сьомги – це саме той продукт, який змусить вас відчути себе особливою знатної королівської родини, яка воліла тільки найкраще з кращих. Приємного вам апетиту!