Суп із сьомги в мультиварці

Суп з сьомгою в мультиварці
Користь риби ні у кого не викликає сумнівів, з малих років нам розповідають про фосфор, кальцій і білках, якими вона нас насичує. Меню з морепродуктів є неймовірно смачним, різноманітним і легким у приготуванні, тим більше, якщо зварити, наприклад, суп з сьомги в мультиварці. З підбором оригінальних продуктів, і використовуючи різну техніку для приготування можна створити цілий асортимент абсолютно різних перших страв.

Рибка дуже і дуже цінується у скандинавів і японців, оскільки годувальником цих народів є океан з усіма його мешканцями. Саме тому найбільшу кількість рецептів на основі сьомги потрібно шукати в літописах тих країн. Давайте ж спочатку вирушимо в подорож на схід, де в Японії ми навчимося готувати чудовий суп з сьомгою і креветками в мультиварці і без неї.

Японська юшка в мультиварці

Готуємо суп з сьомги в мультиварці

Складові

  • Вода – 2 л + –
  • Сьомга – 1 шт. (1 кг) + –
  • Пекінська капуста – 4 листи + –
  • Креветки очищені – 250 г + –
  • Стручкова (спаржева) квасоля – 200 г + –
  • Морква – 1-2 шт. + –
  • Лук порей – 1 шт. + –
  • Соєвий соус – 2 ст. л. + –

Приготування

Жителі японських островів зазвичай віддають перевагу простим супи, не особливо густі, а й у них є винятки, як, наприклад, цей пречудовий варіант з великою кількістю овочів і морепродуктів.

  • Спочатку нам необхідно почистити рибину від луски і нутрощів, після чого видаляємо з голови зябра, з тулуба плавники, в тому числі і хвостовій, ретельно промиваємо тушку під проточною водою і нарізаємо порційними шматками.
  • Всі овочі ретельно споліскують і очищаємо від шкірки.
  • У чашу мультиварки складаємо цибулю порей, подрібнений кружками, морква – соломкою, стручкову квасолю, маленькі кубики картоплі, заливаємо воду, соєвий соус і виставляємо програму на «гасіння» на 20 хвилин.
  • Коли апарат просигналить після закінчення відведеного часу, ми відправляємо в чашу рибу, пекінську капусту, порвану на шматочки і спеції, після чого встановлюємо зверху парову чашу, викладаємо в неї креветки і знову ставимо на «гасіння», але вже на 15 хвилин.
  • Супчик розкладаємо по тарілках з шматком сьомги, а зверху викладаємо креветки. Прикрасити можна консервованої кукурузкой або горошком, ці продукти дуже доречною, будуть до цього першого блюда.

Токійський креветковий суп з сьомгою

Взагалі японський стіл передбачає наявність супу, як додаткового страви до основного меню, в якому фігурують переважно овочі, морепродукти і рис. І цей рецепт буде ідеальним для такого ось обіду або вечері в азіатському стилі.

Складові

  • Сьомги філе – 0,5 кг;
  • Креветки очищені – 200 г;
  • Рис – ½ ст .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка;
  • Вершкове масло – 1 ст.л .;
  • Петрушка – 2 гілки;
  • Паприка мелена;
  • Перчик пекучий червоний мелений;
  • сіль;

Варимо суп з сьомгою і креветками

Приготування

  1. Нашу кухарський місію почнемо з варіння креветок, для чого закидаємо малюсков в киплячу підсолену воду і кип’ятимо хвилин 5, після чого виймаємо з каструльки.
  2. Тепер приступаємо до готування бульйону. Для цього викладаємо в порожню каструлю риб’яче м’ясо, нарізане скибочками, заливаємо 1,5 літрами води, солимо, перчимо, додаємо паприку і ставимо на плиту варитися.
  3. Рис добре промиваємо, викладаємо в окремий посуд, заливаємо склянкою води, злегка підсолюємо і варимо до готовності. Потім через ситечко зливаємо відвар, а злаки залишаємо стікати.
  4. З цибулі знімаємо лушпиння, ріжемо його кільцями і обсмажуємо гарненько на вершковому маслі.
  5. Подавати наш супчик слід наступним чином. У тарілку викладаємо рис, креветки, лук, скибочки риби і заливаємо бульйоном, в який заради більшої мальовничості закидаємо листочки петрушки.

Ми можемо випробувати також варіант подібної юшки з грибами, замість креветок, у японців ці рослини відмінно поєднуються з рибою і всіма рослинними інгредієнтами, так що варто спробувати і нам.

Підкоривши східну частину світу, ми подорожуємо у Скандинавію, що не землю хоробрих воїнів-вікінгів. Вже ці хлопці знали толк в рибних стравах, адже їх раціон грунтувався саме на дарах північних морів.

Фінська юшка з сьомги в мультиварці

У фінів дуже розвинене скотарство, а якщо бути точніше, то вони не можуть уявити своє життя без корівок на увазі нездоланну любов до молока і продуктів його переробки. Ось і вуха вони примудряються готувати з додаванням вершків, і треба зауважити, виходить неймовірно ароматний, насичений вершковий супчик.

Складові

  • Сьомги філе – 700г;
  • Вершки 30% – 200 мл;
  • Вершкове масло – 60 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Лук ріпка – 1 шт .;
  • Картопля – 4 бульби;
  • Вода-2 л;
  • Кріп зеленню – 1 пучок;
  • сіль;
  • перець;

Юшка з сьомги, приготована в мультиварці

Приготування

  1. Для початку сфабрикувати зажарку. Чистимо і подрібнюємо на тертці моркву, а цибулю ріжемо кубиком. У чашку мультиварки кладемо вершкове масло, ставимо функцію «жарка» або «випічка», засипаємо в неї наші нарізки і виставляємо таймер на 10 хвилин.
  2.   Картопляні бульби чистимо від шкірки і нарізаємо брусками, далі закидаємо їх в чашу і також обсмажуємо.
  3. Після цього заливаємо в посудину воду, подсаливаем і присмачуємо перчиком, виставляємо режим "гасіння" і час на 30 хвилин, закриваємо кришку.
  4. Через 10 хвилин від початку готування нам потрібно відкрити агрегат і покласти в нього рибу, нарізану порційними скибочками, і продовжуємо готувати решту 20 хвилин.
  5. Десь за 5-3 хвилини до закінчення в суп вливаємо вершки, засипаємо подрібнений кріп і під закритою кришкою доводимо юшку до готовності.

Подавати таку смакоту найкраще з гарячими, хрусткими тостами або з цільнозерновим хлібом. Як бачите, юшка з сьомги може легко готуватися вдома, з використанням розумної машини, і виходить нічим не гірше похідної юшки.

З таким же рецептом можна створити щось неймовірно апетитне – суп-крем. Для цього потрібно по ходу приготування зелень не засинати, і витягти з готової юшки рибне філе. Потім за допомогою блендера подрібнюємо вариво до стану пюре, додаємо плавлений сир і знову перемішуємо. При подачі заливаємо суп в бульонную чашку, викладаємо скибочку риби і посипаємо все зеленню і сухариками.

Прогрес не стоїть на місці і спільно зі стрімкими темпами розвитку технологій розширюється і вдосконалюється асортимент страв. Адже навіть такий, здавалося б, нехитрої рибний суп з сьомги в мультиварці має неймовірну кількість варіантів приготування. Якщо звернутися до кухарським особливостям національних кухонь, з характерними для них типами продуктів, можна постійно поповнювати свій багаж досвіду на ниві кулінарії.