Коли вам набридає звичайний курячий суп, я рекомендую приготувати його з використанням плавленого сирка. Такий бульйон набуває більш вершкового відтінку, а смак змінюється завдяки всього лише одному новому інгредієнту. Завдяки цьому простому додаванню, старий знайомий суп набуває нових яскравих відтінків.
Однак, необхідно звернути увагу на якість сиру. Більшість, які можна знайти на полицях наших магазинів, насправді є сирними продуктами. По-перше, вони незрозуміло з чого вони зроблені, а по-друге, не повністю розчиняються в бульйоні, що призводить до утворення пластівців. Тому, при виборі, слід дуже уважно вивчати етикетку.
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Цибуля, морква – по 2 шт. Середні
- Картопля – 3 шт.
- Плавлений сир – 300 г
- Рослинна + вершкове масло
- Часник – 3 зубці.
- Сіль, перець, кріп
- Вода – 3 літри
Рецепт супу з плавленим сиром
Кладемо курку в підсолену воду з лавровим листом і перцем горошком. Після закипання знімаємо пінку і варимо 30 хвилин. Після приготування виймаємо м’ясо та обробляємо на шматочки.
Подрібнюємо цибулю, тремо моркву.
Нагріваємо на пательні рослинну олію з додаванням вершкового масла.
Пасеруємо овочі до м’якості та золотистості.
Відправляємо в бульйон, порізану кубиком картоплю. Варимо після закипання 15 хвилин.
Відправляємо в суп овочеву засмажку та упаковку плавленого сиру.
Доводимо до кипіння даємо сиру повністю розчиниться.
Додаємо подрібнену курячу грудку і різаний/давлений часник за бажанням.
Солимо, перчимо суп за смаком, даємо проваритися 5-7 хв.
Наприкінці додаємо рубану зелень і вимикаємо плиту. Даємо настоятися під кришкою 10 хв.
Подаємо з білими грінками або житніми сухариками.
Суп із плавленим сиром куркою та грибами
Інгредієнти
- Грудка – 1 шт. 300 г
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля, морква – по 1шт
- Печериці – 300 г
- Плавлений сирок – 2 шт.
- Сіль, перець
Рецепт приготування
Варимо курку в підсоленій воді 25-30 хвилин після закипання попутно знімаємо піну. По закінченню виймаємо готове м’ясо і даємо охолонути.
Завантажуємо в бульйон порізану картоплю, варимо після закипання 15 хв.
Пасеруємо одночасно на сковороді цибулю, моркву, гриби до готовності.
Грибну зажарку відправляємо в суп.
Слідом додаємо подрібнену курку та натерті сирки. Доводимо до кипіння, варимо 5-10 хвилин до розчинення сиру.
Даємо настоятися на вимкненій плиті і можна подавати.
Сирний суп із куркою та картоплею
Інгредієнти
- Куряче філе – 500 г
- Сир віола – 200 г
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Вершкове масло + рослинна олія
- Сіль, перець, лавровий лист
Рецепт приготування
Відварюємо курку із сіллю, лавровим листом і перцем горошком.
Подрібнюємо цибулю, моркву, картоплю.
Обсмажуємо овочі в рослинній олії з додаванням вершкового масла до м’якості.
Курка закипіла, знімаємо пінку й одразу додаємо картоплю.
Через 20 хвилин виймаємо м’ясо. Розбираємо руками на волокна або нарізаємо кубиком.
Кладемо пасерування в суп.
Додаємо курку.
Додаємо упаковку плавленого сиру viola. Рекомендую спробувати цю марку, під час додавання в гарячі страви він не перетворюється на пластівці, а рівномірно розчиняється у страві.
Після розчинення сиру додаємо сіль і перець за смаком.
І можна розливати по тарілках.
Суп із куркою, печерицями та сиром
Інгредієнти
- Курячі стегна – 300 г
- Печериці – 300 г
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Плавлений сир – 400 г
- Рослинна олія – 2 ст. Л
- Сіль, перець – за смаком
- Вода – 3 літри
Рецепт приготування
Варимо курку в підсоленій воді до готовності.
Подрібнюємо цибулю, тремо моркву, ріжемо гриби.
Обсмажуємо овочі 5-7 хвилин до м’якості.
Додаємо гриби випаровуємо вологу тушкуємо до готовності.
Виймаємо м’ясо з бульйону, ріжемо на шматочки, туди додаємо картоплю. Варимо 20 хв.
Через 20 хвилин кладемо курку та обсмажені овочі з грибами.
Заправляємо суп вершковим сиром, даємо повністю йому розчинитися. Солимо, перчимо за смаком і вимикаємо плиту.
Розливаємо готову страву по тарілках і пригощаємо гостей.
Суп пюре з плавленим сиром і куркою
Потрібен занурювальний блендер
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Плавлений сирок – 1 шт.
- Вершки 10% – 100 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 500 мл
- Сіль, перець
Рецепт приготування
Ріжемо середніми шматками курку, картоплю, моркву, цибулю. Заливаємо водою доводимо до кипіння. Знімаємо піну, варимо на середньому вогні 20-30 хвилин до готовності овочів. За 5 хвилин до закінчення додайте лавровий лист.
По готовності додаємо порізаний кубиком сирок і, пробиваємо суп блендером до пюреподібного стану. Для більш однорідної консистенції можна протерти через сито.
Вливаємо нежирні вершки. Солимо, перчимо, пробуємо на смак.
Доводимо пюре до кипіння проварюємо 1-2 хвилини.
Паралельно в духовці запікаємо грінки та подаємо із зеленню.
Грибний суп із плавленим сиром
Інгредієнти
- Печериці – 250 г
- Цибулина, морквина – по 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Картопля – 4 шт.
- Плавлений сирок (хвиля, дружба) – 2 шт.
- Сіль, перець, лавровий лист
Рецепт приготування
У каструлі з товстим дном з невеликою кількістю рослинної олії, пасеруємо цибулю з морквою до м’якості.
Завантажуємо печериці, тушкуємо ще 5-7 хвилин.
Додаємо картоплю, сіль, перець, лавровий лист. Заливаємо водою доводимо до кипіння. Варимо суп до готовності картоплі 20 хв.
Через 10 хвилин додаємо натерті сирки. Варимо ще стільки ж.
Подаємо в гарячому вигляді зі свіжими травами.
Крем суп із куркою та плавленими сирками
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сир «дружба» – 2 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Сіль, спеції, зелень, грінки
Рецепт приготування
Варимо курку, знімаємо піну.
Виймаємо м’ясо, розділяємо на шматочки, назад відправляємо картоплю.
Пасеруємо овочі до золотистого кольору і відправляємо в каструлю з супом.
Завантажуємо курку, подрібнені сирки, солимо, перчимо.
Паралельно запікаємо грінки 10 хвилин у духовці. Можна скропити олією, посолити, поперчити.
Після того як сир розчинився, пробиваємо масу блендером.
Готовий крем-суп заправляємо сухариками із зеленню.