Суфле з печінки в мультиварці

Суфле з печінки в мультиварці
Блюдо, яке готується швидко і при цьому відрізняється смаком від звичних нам котлет, відбивних або печінкових оладок. Пропонуємо вашій увазі суфле з печінки, рецептів у нього маса, так само, як і варіантів приготування: в мультиварці, в духовці і навіть в мікрохвильовці! Розглянемо найцікавіші, перевірені і смачні способи приготувати і подати це корисне і досить рідкісне блюдо.

Дійсно, якщо врахувати, що яловичу печінку ми, як правило, тушкуємо з овочами або просто з підливою, робимо з неї начинку для пирогів або перекручує в оладки, то суфле з неї зробить стіл помітно різноманітніше.

До того ж, печінку – продукт досить специфічний і, не дивлячись на очевидну користь, улюблений далеко не всіма дітьми і дорослими, а приготований таким чином він подобається практично всім.

Що можна додати в суфле …

Суфле можна приготувати при мінімумі компонентів – досить печінки, яйця і цибулини. Але пам’ятаємо, що в залежності того, який саме хочемо отримати смак, додаємо до базового рецептом ті чи інші інгредієнти.

Суфле з печінки яловичої

  • Брокколі, кабачок, брюссельська або кольорова капуста додадуть ніжності і легкості нашому суфле. Ці овочі зроблять смак менш насиченим і «міцним». Підійде тим, хто не любить специфічну гірчинку, яка супроводжує всі страви з печінки.
  • Вершкове масло, жирні вершки, сільська сметана зроблять суфле більш ароматним і ситним, а смак більш насиченим.
  • Всеразлічние сорти сиру: від плавленого до моцарели, від блакитного сиру до пармезану, від бринзи до Гауді. Дослідним шляхом ви визначите, який саме сир додасть суфле саме той смаковий нюанс, який вам потрібен.
  • Панірувальні сухарі, манка, борошно або крохмаль здатні згустити консистенцію і зробити масу щільнішої, якщо маса вийшла занадто рідкою. Вибираємо будь-який інгредієнт в залежності від уподобань.
  • Будь-які приправи і спеції від бальзамічного оцту і соєвого соусу до меленого імбиру і базиліка можна додавати в сирий фарш для додання готовому блюду додаткового смакового букета.

прикраса

Також творчо можна підійти і до створення, і до прикраси суфле з печінки.

Так як це блюдо однаково смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді, то і подавати його можна і на сімейну вечерю, і в якості закуски на святковий стіл.

Силіконові формочки

В останньому випадку найкраще скористатися маленькими силіконовими формочками для кексів, щоб мати можливість подати суфле порційно, красиво розклавши на тарілці разом з нарізаними овочами і зеленню.

Чим менше і оригінальне будуть шматочки, тим цікавіше вийде подача, і тим простіше гостям буде взяти потрібну порцію, нічого не відламуючи і не порушуючи задуманий порядок.

малюнки соусом

Крім овочів прикрашати суфле можна зеленим горошком, зернятками кукурудзи і майонезом. Якщо ви не любитель магазинного продукту, приготуйте його самостійно, це просто і надзвичайно смачно або ж замініть на гірчично-вершковий соус.

Головне, вибрати контрастний колір, так прикраси соусом будуть більш помітні. Наповнюємо їм кондитерський шприц і акуратно тонкої насадкою наносимо малюнок на суфле.

Якщо ж часу обмаль і займатися вишукуваннями вже колись, просто посипаємо суфле рубаною зеленню і прикрашаємо скибочками свіжих огірків і помідорів.

Суфле з яловичої печінки

Суфле з яловичої печінки

Складові

  • Морква – 1 шт. середня + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Печінка яловича – 0,5 кг + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 3-5 ст. л. + –
  • Молоко – 1/4 склянки + –
  • Чорний перець молотій – на кінчику ножа + –
  • Рослинна олія – ​​для змащування форме + –

Приготування

Отже, готується класичне блюдо наступним чином.

  • Чистимо і ріжемо на великі бруски морква і цибулину, промиваємо печінку і також нарізаємо.
  • Всі з’єднуємо в чаші блендера і збиваємо в однорідну масу. Туди ж додаємо яйця і трохи борошна.Суфле з печінки - домашній рецепт
  • Її повинно бути стільки, щоб «тісто» вийшло консистенції сметани.sufle-iz-pecheni-v-multivarke3
  • Вливаємо жирного молока або вершків.
  • Солимо, перчимо і наливаємо в змащену рослинним маслом форму мультиварки.
  • Готуємо на режимі «Випічка» від 40 до 50 хвилин.

Після сигналу діставати суфле не поспішаючи, відкриваємо кришку і даємо йому «провітритися». Потім, виймаємо його, ріжемо на порційні шматки і подаємо! Смачного!

Суфле в духовці

За цим же рецептом суфле можна запекти в духовці. Для цього виливаємо його в форму, або в деко з високими бортами і відправляємо пектися при 190 ° протягом 40 хвилин. Час може скоротитися, якщо товщина буде невеликою. Тут вже треба стежити, щоб страва не пересохло.

Як тільки верх почне зарумяніваться, перевіряємо готовність зубочисткою.

Суфле з печінки яловичої в мультиварці

Суфле з печінки з томатами і плавленим сиром

Але для тих, хто любить експериментувати і пробувати щось новеньке, пропонуємо наступний рецепт.

Складові

  • Печінка яловича – 450 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори (невеликі) – 2 шт.
  • Плавлений сир – 200 г
  • Борошно – 3 – 4 ст.л
  • Сіль – щіпка
  • Базилік сушений – за смаком

sufle-iz-pecheni-v-multivarke4

Приготування

  1. Як і в попередньому рецепті складаємо в чашу блендера вимиту печінку і овочі, крім томатів. Все збиваємо або пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Додаємо яйця і борошно. Все як слід перемішуємо.
  3. Якщо плавлений сир в брусках, натираємо їх на крупній тертці і відправляємо до фаршу, якщо він м’який, перемішуємо його в блендері.
  4. Обшпарюємо окропом помідори, очищаємо від шкірки і нарізаємо дрібними шматочками. Разом з соком додаємо їх в фарш. Тим, хто любить повністю однорідну консистенцію, рекомендуємо їх подрібнити разом з іншими інгредієнтами.
  5. Якщо тісто здається густуватим, наливаємо ¼ склянки вершків або молока.
  6. Солимо, кладемо спеції і наливаємо в форму мультиварки.
  7. Випікаємо на режимі «Випічка» близько 50-60 хвилин.

Таке суфле вийде більш ароматним і насиченим, завдяки помідорів і сиру в своєму складі. Борошно в цьому рецепті можна замінити на сухарі, або вмішати пару скибочок розмоченого в молоці батона без скоринки. Якщо ж борошняна складова категорично не потрібна, не додаєте нічого хлібного! Смак від цього не постраждає.

Варіант на пару

Також добре запекти це блюдо на водяній бані в духовці або просто в формочках.

У першому випадку нам знадобиться великий лист, куди ми наливаємо окріп, а, потім, ставимо заповнені на 2/3 формочки.

У другому – просто змащуємо їх маслом, наливаємо печінкову масу і ставимо прямо так на 30 – 40 хвилин. Чим менше об’єм, тим швидше страву приготується.

Ось бачите, навіть, здавалося б, таке «передбачуване» блюдо, як суфле з яловичої печінки можна зробити по-різному! Спробуйте, напевно вам сподобається!