Спеції для курячої печінки

specii-dlya-kurinoj-pecheni
Будь-яке блюдо і будь-який його інгредієнт можна вигідно обіграти – так, що один і той же частування буде здаватися різним кожен раз, дивуючи домашніх. Саме про це і піде мова в нашому сьогоднішньому матеріалі – ми дізнаємося, які спеції для курячої печінки найкраще підходять для того чи іншого випадку, ніж приправити смажену, варену або запечену печінку. У кулінарному мистецтві прянощі не дарма займають окрему щабель – без них сфабрикувати смачна страва просто неможливо.

Яка приправа підходить до печінки курячої

Якщо ви не знаєте, чим приправити свою страву і як поліпшити смак курячої печеночки, то спершу зверніть увагу на класичні і традиційні прянощі – вони доречні завжди і не надають частування якогось дивного або нетипового смаку.

Лавровий лист

Чи збираєтеся проварити печінку кури в киплячій підсоленій воді? Тоді без лаврове листя ніяк не обійтися – пара сушених листочків зробить делікатес більш ароматним і смачним, а заодно подбає про те, щоб субпродукт менше віддавав своїм специфічним запахом.

Сіль і чорний перець

Без цього набору немислимо жодне блюдо на нашій кухні, і куряча печінка не є винятком. Причому досвідчені кулінари і кухарі радять відправляти сіль і чорний перець в будь-якому випадку – смажите ви лівер, запікаєте його або відварюють, без цих спецій ніяк не обійтися.

specii-dlya-kurinoj-pecheni1

При цьому для смаженої і запеченої в духовці печінки краще підійде велика сіль з вираженими кристалами і чорний перець, який змололи тільки що. А ось в каструлю до вареної печіночку птиці краще закинути цільні горошинки чорного перчика.

Які спеції вдало підійдуть до смаженої курячої печінки

Підсмажені в сковороді страви мають велику перевагу – їх можна щедро приправляти практично будь-якими прянощами. Ви можете вибрати найбільш оптимальні з них в списку нижче, але це не означає, що інші види запашних трав і компонентів виявляться гіршими. Тут уже все залежить від ваших особистих смаків.

часник

Смаженої Куряча печінці можна додати нотку гостроти і пряного аромату за допомогою подрібненого часнику. Можна видавити кілька зубчиків через прес, а можна використовувати і готову приправу у вигляді гранульованого часнику.

Особливо смачно буде, якщо печінку кури прожарити нема на соняшниковій, а в оливковій олії, після чого до вже готового блюда додати часточку часничку.

базилік

Базилік відрізняється не настільки вираженим смаком, проте в салатах з курячою печінкою він просто незамінний. Ви можете використовувати як свіжий базилік, так і сушену його версію. Причому для «літніх» салатів зі свіжими овочами більше підійде свіжа зелень, а ось для ситної закуски з печінкою – сушена.

Свіжа петрушка

Петрушка відмінно гармонує з будь-якими курячими потрохами – сердечками, печінкою і шлуночками. Лівер з нею виходить особливо вдалим і притому виглядає більш вишукано і презентабельно.

Найкраще посипати курячу печінку нарубленной петрушкою вже коли страва готова – так пряність зберегти весь свій аромат, смак і корисні властивості. До слова, кріп до печінки курки підходить зовсім не так добре, тому його використовують з цим субпродуктом значно рідше.

чебрець

Якщо ви – любитель вишуканих і незвичайних страв, то щіпка чебрецю зробить свою справу. Особливо добре поєднується ця ароматна пряність з салатами з курячої печінки, де багато свіжої зелені. Але тільки не переборщіть, інакше можна запросто зіпсувати смак.

specii-dlya-kurinoj-pecheni3

Краще насипати зовсім трохи спецій, а потім перемішати і спробувати. Пам’ятайте, що чебрець гарний лише в помірних кількостях, навіть якщо ви його дуже сильно любите і навіть не дивлячись на своє доречне сусідство з лівером птиці.

каррі

Чи не можете ніяк збагнути, чим приправити смажену, тушковану або пропечений в духовій шафі печінку? Тоді можна вибрати каррі – це універсальна приправа, одна з тих, що чудово гармонують з курячим м’ясом і потрохами птиці.

Каррі можна додавати і в соусу, в яких буде гаситися або пекти печінку. Наприклад, в сметану або в майонез. Зовсім невеликої кількості цього аромату вистачить, щоб зробити смак страви більш насиченим.

У нашій книзі зібрано ще маса матеріалів по спецій до курки. Зацікавили? Тоді забирайте книгу ….
 

Прянощі і спеції для вареної курячої печінки

Відварну печінку дозволяється приправляти спеціями з більш вираженими смаками, а також горішками, ароматної зеленню. Це пов’язано з тим, що смак у вареної курячої печінки не такий явний, як у смаженої, та й найчастіше її кладуть в салати і закуски, де незвичайні компоненти будуть особливо доречні.

Сушений лук

Якщо ви приправляєте свою страву будь-яким молочним соусом, будь то вершки або сметана, сушений лук виявиться вдалим варіантом. При цьому додати його можна як до самої печінки, так і в соус.

Грецькі горіхи

Існує маса рецептів з використанням печінки кури і волоського горіха – це відмінний варіант для святкового столу, коли потрібно порадувати гостей незвичайними стравами і подачею. Найкраще за цим рецептом робити салати, вони виходять низькокалорійними, але неймовірно апетитними.

мигдаль

Мигдальні горішки цілком можуть замінити волоські, тільки класти їх варто поменше – якщо волоські, в силу своєї гіркої нотки, ідеально компонуються з курячою печінкою, то мигдаль з продуктом вже не зливається і залишається окремою яскравою пряністю.

Гострий перець чилі

Любителі всього гостренького цілком можуть приправити печінку птиці звичайним гострим перцем. Причому для смаженого ліверу це теж чудовий варіант.

specii-dlya-kurinoj-pecheni2

До того ж, чилі найкраще підійде, якщо ви збираєтеся додати в рецепт томати або пасту з них.

Мускатний горіх

Куряча печінка в салаті тільки «зрадіє» такого сусідства, адже смак вийде вишуканим і практично ресторанним. Звичайно, в звичайний рецепт мускатний горіх класти не варто, але для святкового столу це буде прекрасною і свіжою ідеєю.

Кращі приправи для запеченого ліверу птиці

У духовці печінка виходить ніжною і має м’яку текстуру, так що і приправи краще підбирати кілька більш м’які. Допускається і наявність деякої солодощі.

розмарин

Розмарин можна опустити в тарілку не тільки для прикраси страви з курячої печеночки, але і для посилення її смаку. А якщо ви зібралися запікати лівер в формі і подавати так до столу, то неодмінно покладіть цілу гілочку в центр блюда – вийде справжній шедевр.

орегано

Орегано добре підходить для варіантів запеченої курячої печінки з вершками або сметаною. Можна відразу перемішати соус з цієї запашної травою і залити їм субпродукт. Тільки важливо знати міру – в невеликій кількості ви отримаєте вдале поєднання, перестараєтеся – страва може виявитися зіпсованим.

Паприка

Солодкувата паприка – теж відмінна супутниця запечених страв з лівером пташки, особливо, якщо ви використовуєте соус або заливку.

Крім неї, можна використовувати і інші солодкуваті спеції для курячої печінки або навіть спробувати експериментувати. Головне – не вибирати для варіанту з печі надто вже пахучі приправи.