Цей рецепт не по ГОСТу, але мені він дуже подобається, навіть більше, ніж Гостовский. Сочні виходять просто чудовими – тісто в міру ніжне, начинка гармонійна. У моїй родині люблять сирну випічку. Приєднуйтесь!
необхідно:
Для тесту
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вершкове масло – 100 г
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Цукор – 1/2 склянки
- Сметана – 4 ст. л.
- Сода – 1 ч. Л. (Погасити оцтом)
Для начинки
(Якщо любите дуже багато начинки, то збільште пропорційно, але мені вистачає цієї порції)
- Сир сухий – 200 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Білок одного яйця
- Манна крупа або борошно – 1 ст.л.
для змазування
- 1 жовток
приготування:
тісто:
Вершкове масло розтопити, соду погасити оцтом.
Змішати разом всі інгредієнти для тіста.
Розділити на 12 шматочків.
Розкачати кожен в коржик приблизно 10 см в діаметрі.
Дуже тонко не варто, щоб тісто не пересихало при випічці.
Краєчок можна обрізати фігурним коліщатком.
Покласти начинку.
Зліпити соковито.
Верх змастити жовтком, в який додати 1 ч.л. води і перемішати.
Пекти при температурі 200 `C до рум’яної скоринки. У мене ок. 20 хвилин .
Орієнтуйтеся на свою духовку, але не пересушити.
Краще нехай вони будуть бліді, ніж пересушені. Потім блідість можна скрасити сах. пудрою.
Смачного!