Сочевичний суп по-болгарськи

Сочевичний суп по-болгарськи

Суп дуже легкий, можна готувати на бульйоні, м’ясному або овочевому, а можна просто на воді. У складі немає картоплі, але, якщо хочете, можна додати. Я готувала з бурого сочевиці, інші її види мають свої особливості, але така сочевиця продається майже скрізь і шкода, що рецепти з нею зустрічаються рідко.

необхідно:

  • Бульйон (м’ясний або овочевий, або вода) – 2 – 2,5 л.
  • Сочевиця – 500 г
  • Лук – 1-2 шт.
  • Морква – 1 шт. велика
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л. (Або протерті свіжі помідори без шкірки 2 шт.)
  • Часник – 3-4 зубки
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Чебрець сухий (чебрець) 0,5 – 1 ч. Л.
  • Селера і ін. Зелень за бажанням – за бажанням
  • Перець, лавровий лист і ін. Спеції – за смаком.

приготування: 

Сочевицю замочити в холодній воді на пару годин.

Можна варити і без замочування, але замочена значно швидше вариться, а це значить, що збережеться більше корисних речовин в овочах, які варяться разом з нею. Можна замочувати на ніч, тільки поставте в холодильник, щоб не було закисания.

Сочевичний суп по-болгарськи

Зварити бульйон, якщо будете варити на бульйоні.

Я варю зазвичай з курячих спинок з додаванням часнику.

Сочевичний суп по-болгарськи

Прямо в каструлі, в якій будемо варити суп, обсмажити в маслі нарізану цибулю і натерту моркву.

Сочевичний суп по-болгарськи

Покласти туди ж сочевицю.

Сочевичний суп по-болгарськи

Залити бульйоном.

Точна кількість залежить від того, який густоти суп ви хочете отримати.

Сочевичний суп по-болгарськи

Додати спеції і варити до повної готовності сочевиці.

Сочевичний суп по-болгарськи

Болгарський перець нарізати невеликими шматочками.

Додати в суп перець і томатну пасту.

Сочевичний суп по-болгарськи

Я ще поклала зняте з кісточки куряче м’ясо, з якого варила бульйон і нагріла до кипіння.

Сочевичний суп по-болгарськи

Суп з сочевиці готовий.

Смачного!

Пропоную вашій увазі дуже смачний суп-куліш.

Сочевичний суп по-болгарськи