Смачний салат «Тайговий» з кедровими горішками і куркою

vkusnejshij-salat-taezhnyj-s-kedrovymi-oreshkami-i-kuricej
Всього один інгредієнт може кардинально змінити смак звичного блюда і зробити його справжньою окрасою святкового столу.

Пропонуємо спробувати незвичайний салат з кедровими горішками і куркою, лісовими грибами, пікантною кислинкою огірка і оригінальною заправкою. Наш покроковий рецепт дуже простий і швидкий, до того ж компоненти можна підготувати заздалегідь і змішати вже безпосередньо перед подачею.

Нам звичніше використовувати кедрові горіхи в десертах. Ними посипають морозиво, прикрашають капкейкі, додають в начинку тортів. Однак не менш органічно вони можуть підкреслити смак салату, надаючи йому більш багату текстуру. Дивно, але горіхи вважаються висококалорійним продуктом, але вони не будуть обтяжувати салат і добре поєднуються з м’ясом і зеленню.

Користь кедрових горішків відома всім. Тут і добре засвоюваний білок, і необхідні організму амінокислоти, і цілий набір вітамінів. Але цінуються вони не тільки за лікувальні властивості, але і за м’який, дуже ніжний, злегка солодкуватий смак.

Простий салат з кедровими горіхами і куркою

Складові

  • Куряче м’ясо – 300 г + –
  • Кедрові горіхи – 50 г + –
  • Салат листовий – 1 пучок + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Рослинна олія – ​​за смаком + –
  • Лимонний сік – 2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Спеції для бульйону – за смаком + –

Як приготувати курячий салат з кедровими горішками

Рецепт салату з кедровими горішками і куркою дуже простий, адже він складається всього з трьох основних компонентів: курки, горіхів і зелені. Так, якщо підготувати птицю заздалегідь, смачну закуску можна буде зробити всього за 5 хвилин.

Починаємо з приготування курки

Для цього салату підійде будь-яка частина: грудка, стегно, гомілку або все разом.

  • Птицю промиваємо і кладемо в каструлю відповідного розміру. Якщо використовуємо стегенце або остов цілком, то відварювати будемо разом з кістками.
  • Заливаємо все холодною водою і ставимо на плиту на сильний вогонь.
  • Коли вода закипить, прибираємо утворилася пінку, зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо спеції. Традиційно для бульйону використовують цибулю, селеру і моркву, приправляють травами. Добре підійдуть лавровий лист, чебрець і запашний перець. Ми залишаємо варитися приблизно на півгодини.
  • Через 30 хвилин солимо за смаком і залишаємо на вогні ще на 15 хвилин. Потім вимикаємо і даємо охолонути прямо в бульйоні.

збираємо салат

  • Коли птах готова, відокремлюємо філе від кісток і шкіри. Поділяємо м’ясо на окремі, не дуже дрібні шматочки.
  • Листя салату промиваємо. Для цього рецепта краще всього підійде хрустка зелень: фрілліс або романо. Обсушуємо від зайвої вологи. Ріжемо крупно салат.
  • Зубчики часнику очищаємо від жорсткої шкірки і дрібно нарізаємо.
  • У невеликій чашці змішуємо лимонний сік, часник, мелений чорний перець і рослинне масло. Сюди відмінно підійде соняшникова без яскравого запаху або оливкова, але якщо ми хочемо максимально підкреслити горіховий смак, можна використовувати кедрове. Даємо суміші настоятися кілька хвилин.
  • На суху, добре прогріту сковороду викладаємо очищені кедрові горішки. Протягом хвилини дуже швидко обсмажуємо їх, постійно помішуючи. Вони повинні лише злегка нагрітися і стати більш ароматними, але не перетримуємо їх.
  • Змішуємо курку і салат, заправляємо все часниково-масляною сумішшю.
  • Зверху посипаємо обсмаженими кедровими горішками і подаємо.

Зварити курку можна напередодні ввечері, щоб за ніч вона встигла просочитися ароматами трав в бульйоні. Якщо зручно, замість цього курку можна запекти в духовці або приготувати за допомогою мультиварки.

У першому випадку натираємо відповідний шматок спеціями, злегка змащуємо маслом і загортаємо в фольгу. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин, а потім охолоджуємо. Якщо використовуємо мультиварку, то просто завантажуємо туди всі інгредієнти, заливаємо водою і ставимо на режим «Гасіння» або «Суп» на 1,5 години.

У нас вийшов дуже простий і швидкий курячий салат. Завдяки зеленим листям він здасться досить легким на смак, але при цьому цілком може стати самостійною стравою на вечерю. При бажанні додайте в нього кілька помідорів чері, розрізаних на половинки.

«Тайговий» салат з копченою куркою і горішками кедра

Кедрові горіхи вважаються не тільки смачним, але і вельми делікатесним продуктом. Для святкового столу рекомендуємо приготувати щось більш вишукане і спробувати зробити незвичайний салат «Тайговий». Рецепт досить простий, але гості і рідні будуть вражені результатом.

vkusnejshij-salat-taezhnyj-s-kedrovymi-oreshkami-i-kuricej2

Складові

  • Копчена курка – 300 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Морожені опеньки – 200 г;
  • Солоні огірки – 2 шт .;
  • Кедрові горіхи – 30 г;
  • Волоські горіхи – 50 г;
  • Петрушка – за смаком;
  • Вершкове масло – для смаження;
  • Рослинна олія – ​​для заправки;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Лимонний сік – 2 ст.л.

Рецепт приготування смачного салату з кедровими горішками і куркою

Для приготування смачного святкового салату з куркою потрібно зовсім небагато часу. Це не дивно, адже практично всі інгредієнти вже готові, або це легко можна зробити за кілька хвилин. Але зверніть увагу, він вийде досить ситним і калорійним, так що правильно комбінуйте його з іншими стравами і закусками.

  • Яйця відварюємо як зазвичай. Кладемо їх в холодну воду і ставимо на сильний вогонь. Коли вода закипить, залишаємо побулькать ще 5-7 хвилин, а потім швидко охолодити.
  • На сковороді розігріваємо невелику кількість вершкового масла. Кладемо заморожені гриби, злегка присолюємо і обсмажуємо 3-4 хвилини. Коли рідина трохи випарується, вимикаємо конфорку і залишаємо їх остигати.

Для салату «Тайговий» чудово підійдуть морожені опеньки, лисички або суміш лісових грибів. Зараз такі грибні набори можна купити практично в кожному великому супермаркеті. Якщо влітку ви робили заготовки, можна використовувати їх. Звичайні печериці теж підійдуть, але смак салату з ними вийде більш блідим.

  • На сухій сковороді швидко обсмажуємо кедрові горішки до появи солодкуватого запаху. Вони не повинні підгоріти.
  • Волоські горіхи, рослинне масло, очищений часник, лимонний сік, сіль і чорний мелений перець перемішуємо в блендері до однорідної маси. При необхідності додаємо ще трохи олії до потрібної консистенції рідкої сметани.

Для заправки цілком підійдуть волоські горіхи і рафінована соняшникова олія. Але якщо є можливість і бажання, можна взяти кедрове.

  • Курку очищаємо від шкіри і зайвого жиру, видаляємо кісточки. Філе нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Аналогічно подрібнюємо відварені яйця.
  • Солоні огірки нарізаємо дрібними кубиками.
  • Петрушку промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
  • У мисці відповідного розміру змішуємо куряче філе, шматочки огірка, яйця, обсмажені гриби, кедрові горішки і зелень.
  • Додаємо заправку, все перемішуємо і подаємо на стіл.

Святковий салат готовий. Його можна ставити на стіл відразу або приготувати напередодні, щоб до приходу гостей залишився час на себе.

Подавайте закуску невеликими порціями в верріни або на листках зеленого салату. Красива індивідуальна сервіровка припаде до смаку гостям і не зіпсує вечір переїданням.

Ось так легко і швидко можна приготувати салат з кедровими горішками і куркою. Простий варіант добре підходить для красивого домашнього вечері на двох, а «Тайговий» стане справжнім хітом святкового столу. Пробуйте і насолоджуйтеся. Смачного!