Смачний салат «Цезар», рецепт з куркою і сухариками

vkusnyj-salat-cezar-recept-s-kuricej-i-suxarikami
В очікуванні новорічних свят ми все в передчутті вишуканих страв, але найсмачніші частування завжди ті, які приготовлені своїми руками. Щоб підкорити смачним блюдом ваших гостей приготуйте традиційний салат цезар, наприклад, рецепт з куркою і сухариками, де всі інгредієнти дуже смачні і корисні. Щоб страва була дійсно зроблено по-домашньому, інгредієнти підготуйте самі, в першу чергу сухарики.

Як правильно зробити сухарики для цезаря в домашніх умовах

Звичайно, в сучасних супермаркетах і магазинах повно доступних заготовок для цезаря. Але хрусткі і ароматні грінки, приготовлені вдома, найбільше підійдуть для відомого страви. Тим більше, що зробити їх зовсім просто.

  • У класичний салат цезар подаються білі грінки. Зробити їх можна з французького багета. Візьміть свіжий багет і поріжте тонкими шматочками. Викладіть їх на деко і підсмажте до золотистого кольору. Готові ще теплі грінки натріть часником з обох сторін. Грінки перед додаванням в салат поламайте руками на більш дрібні сухарики.

Пам’ятайте – калорійність салату з білими грінками 450 калорій на порцію.

  • Якщо вас хвилює калорійність салату, тоді зробіть сухарики з висівкового хліба. Його поріжте кубиками і викладіть їх на деко. Підсмажте в духовці протягом 10 хвилин. Потім вийміть з духовки і остудіть. Приготувавши цезар з висівкового сухарями, ви зменшите його калорійність вдвічі.
  • Домашні сухарики можна готувати зі свіжого і підсушеного хліба. Зі свіжого хліба грінки вийдуть більш повітряними і ароматними. Хліб не першої свіжості підсмажений в духовці буде хрустким і дуже смачним. До того ж, вчорашній хліб буде менш калорійним.
  • Також можна приготувати грінки для салату в тостері з тостерний білого хліба. Підсмажте в тостері 4 грінки та ще гарячими посипати їх ароматними спеціями за смаком. Можна приправити їх сушеним часником або базиліком.

Зробити грінки воістину французькими можна за допомогою оливкової олії. Поламайте гарячі грінки в невелику миску, посоліть їх і збризніть оливковим маслом. Добре перемішайте і додайте в цезар.

Цезар з сухарями, смачний рецепт в домашніх умовах

Чудовий салат цезар обов’язково повинен бути присутнім на вашому святковому столі. Приготувавши його з домашніми сухарями, ви додасте нові нотки і салат повністю можна вважати авторським. Аромат свіжих овочів і підсмажених сухарів, заправлених смачним соусом, стане родзинкою святкового меню.

vkusnyj-salat-cezar-recept-s-kuricej-i-suxarikami1

Складові

Основні продукти

  • Копчена грудка – 120 г;
  • Білий хліб – 200 г;
  • Помідори – 3 шт .;
  • Свіжі огірки – 2 шт .;
  • Зелена цибуля – 20 г;
  • Рукола – 150 г;
  • Пармезан – 30 м

для соусу

  • Оливкова олія – ​​30 мл;
  • Анчоуси – 2-3 шт .;
  • Часник – 2 зубки .;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень базиліка – 2 гілочки.

Як робиться цезар з домашніми сухарями будинку

Рецепт розрахований на 2 порції, за бажанням збільште кількість інгредієнтів.

  1. Білий хліб поріжте кубиками і підсмажте в духовці до золотистого кольору. Охолодіть грінки, а потім використовуйте за призначенням.
  2. Копчену курячу грудку порізати тонкими скибочками.
  3. Овочі добре вимийте, помідори обдайте окропом і зніміть шкірку. Поріжте всі овочі кубиками і розкладіть в порційні тарілки.
  4. Рукколу добре вимийте і обтряхніте. Потім розкладіть зелень зверху овочів.
  5. Тепер додайте в салат куряче м’ясо і трохи перемішайте інгредієнти.
  6. У чашу блендера помістіть анчоуси, оливкова олія, очищений часник. З гілочок базиліка обірвемо все листочки і додайте до решти інгредієнтів. На високій швидкості збийте весь склад соусу до однорідності. Потім спробуйте на смак і за бажанням посоліть і поперчіть.
  7. Тепер посипте зверху зеленню ароматні підсмажені сухарики.
  8. Заправте салат ароматним соусом, а зверху потріть пармезан на крупній тертці.
  9. Подавайте салат до столу, перед подачею за бажанням перемішайте цезар.

Якщо ви любите лимон – тоді можете полити готовий салат лимонним соком. Можна подати до столу кілька четвертинок лимона і вже перед дегустацією додати сік з них.

Цезар з козячим сиром і домашніми сухариками

Складові

  • Відварене філе курки – 100 г + –
  • Пучок салату – 30 г + –
  • Хліб – 8 скибочок + –
  • Козячий сир – 150 г + –
  • Помідори черрі – 200 г + –
  • Оцет винний – 2 ст.л. + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Оливкова олія – ​​5 ст.л. + –
  • Часник – 1 зубок + –
  • Чебрець – 3 гілочки + –
  • Розмарин – 2 гілочки + –

Як покроково приготувати салат цезар з сухариками

Приготування цезаря дуже цікаве заняття, адже в одній страві можна поєднувати безліч інгредієнтів, які разом дуже смачні. Уявити салат цезар без сиру важко, але це не обов’язково повинен бути пармезан.

З легкістю можна зробити закуску з іншим не менш смачним молочним продуктом. Козій сир прекрасно підійде для готування салату і зробить його по-особливому смачним.

  1. Трави вимийте і висушіть, часник очистіть від лушпиння. Зелень і часник дрібно наріжте. У сковорідку влийте 3 ложки оливкової олії, додайте часник і трави. Тушкуйте ароматні інгредієнти протягом 3-4 хвилин.
  2. Шматочки багета підсмажте на сковорідці з оливковою олією. Вийміть грінки на паперовий рушник і тримайте там до повного охолодження.
  3. Листи салату і помідори добре вимийте і висушіть. Кожен помідор розріжте навпіл, а листя салату порвіть руками.
  4. На широке блюдо викладіть листя і помідори. Козій сир поламайте на невеликі шматочки і викладіть зверху овочів. Куряче відварне м’ясо порвіть на волокна і також додайте в салат на цьому етапі.
  5. Погашені трави змішайте з винним оцтом і полийте заправкою салат.
  6. Тепер готові грінки поламайте руками на свій розсуд і додайте в салат. Посоліть, поперчіть блюдо і подавайте до столу.

Салат Цезар стане вашим коронною стравою, адже його рецепт з куркою і сухариками зовсім простий у виконанні навіть для початківця кулінара.