В очікуванні новорічних свят ми все в передчутті вишуканих страв, але найсмачніші частування завжди ті, які приготовлені своїми руками. Щоб підкорити смачним блюдом ваших гостей приготуйте традиційний салат цезар, наприклад, рецепт з куркою і сухариками, де всі інгредієнти дуже смачні і корисні. Щоб страва була дійсно зроблено по-домашньому, інгредієнти підготуйте самі, в першу чергу сухарики.
Як правильно зробити сухарики для цезаря в домашніх умовах
Звичайно, в сучасних супермаркетах і магазинах повно доступних заготовок для цезаря. Але хрусткі і ароматні грінки, приготовлені вдома, найбільше підійдуть для відомого страви. Тим більше, що зробити їх зовсім просто.
- У класичний салат цезар подаються білі грінки. Зробити їх можна з французького багета. Візьміть свіжий багет і поріжте тонкими шматочками. Викладіть їх на деко і підсмажте до золотистого кольору. Готові ще теплі грінки натріть часником з обох сторін. Грінки перед додаванням в салат поламайте руками на більш дрібні сухарики.
Пам’ятайте – калорійність салату з білими грінками 450 калорій на порцію.
- Якщо вас хвилює калорійність салату, тоді зробіть сухарики з висівкового хліба. Його поріжте кубиками і викладіть їх на деко. Підсмажте в духовці протягом 10 хвилин. Потім вийміть з духовки і остудіть. Приготувавши цезар з висівкового сухарями, ви зменшите його калорійність вдвічі.
- Домашні сухарики можна готувати зі свіжого і підсушеного хліба. Зі свіжого хліба грінки вийдуть більш повітряними і ароматними. Хліб не першої свіжості підсмажений в духовці буде хрустким і дуже смачним. До того ж, вчорашній хліб буде менш калорійним.
- Також можна приготувати грінки для салату в тостері з тостерний білого хліба. Підсмажте в тостері 4 грінки та ще гарячими посипати їх ароматними спеціями за смаком. Можна приправити їх сушеним часником або базиліком.
Зробити грінки воістину французькими можна за допомогою оливкової олії. Поламайте гарячі грінки в невелику миску, посоліть їх і збризніть оливковим маслом. Добре перемішайте і додайте в цезар.
Цезар з сухарями, смачний рецепт в домашніх умовах
Чудовий салат цезар обов’язково повинен бути присутнім на вашому святковому столі. Приготувавши його з домашніми сухарями, ви додасте нові нотки і салат повністю можна вважати авторським. Аромат свіжих овочів і підсмажених сухарів, заправлених смачним соусом, стане родзинкою святкового меню.
Складові
Основні продукти
- Копчена грудка – 120 г;
- Білий хліб – 200 г;
- Помідори – 3 шт .;
- Свіжі огірки – 2 шт .;
- Зелена цибуля – 20 г;
- Рукола – 150 г;
- Пармезан – 30 м
для соусу
- Оливкова олія – 30 мл;
- Анчоуси – 2-3 шт .;
- Часник – 2 зубки .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Зелень базиліка – 2 гілочки.
Як робиться цезар з домашніми сухарями будинку
Рецепт розрахований на 2 порції, за бажанням збільште кількість інгредієнтів.
- Білий хліб поріжте кубиками і підсмажте в духовці до золотистого кольору. Охолодіть грінки, а потім використовуйте за призначенням.
- Копчену курячу грудку порізати тонкими скибочками.
- Овочі добре вимийте, помідори обдайте окропом і зніміть шкірку. Поріжте всі овочі кубиками і розкладіть в порційні тарілки.
- Рукколу добре вимийте і обтряхніте. Потім розкладіть зелень зверху овочів.
- Тепер додайте в салат куряче м’ясо і трохи перемішайте інгредієнти.
- У чашу блендера помістіть анчоуси, оливкова олія, очищений часник. З гілочок базиліка обірвемо все листочки і додайте до решти інгредієнтів. На високій швидкості збийте весь склад соусу до однорідності. Потім спробуйте на смак і за бажанням посоліть і поперчіть.
- Тепер посипте зверху зеленню ароматні підсмажені сухарики.
- Заправте салат ароматним соусом, а зверху потріть пармезан на крупній тертці.
- Подавайте салат до столу, перед подачею за бажанням перемішайте цезар.
Якщо ви любите лимон – тоді можете полити готовий салат лимонним соком. Можна подати до столу кілька четвертинок лимона і вже перед дегустацією додати сік з них.
Цезар з козячим сиром і домашніми сухариками
Складові
- Відварене філе курки – 100 г + –
- Пучок салату – 30 г + –
- Хліб – 8 скибочок + –
- Козячий сир – 150 г + –
- Помідори черрі – 200 г + –
- Оцет винний – 2 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Оливкова олія – 5 ст.л. + –
- Часник – 1 зубок + –
- Чебрець – 3 гілочки + –
- Розмарин – 2 гілочки + –
Як покроково приготувати салат цезар з сухариками
Приготування цезаря дуже цікаве заняття, адже в одній страві можна поєднувати безліч інгредієнтів, які разом дуже смачні. Уявити салат цезар без сиру важко, але це не обов’язково повинен бути пармезан.
З легкістю можна зробити закуску з іншим не менш смачним молочним продуктом. Козій сир прекрасно підійде для готування салату і зробить його по-особливому смачним.
- Трави вимийте і висушіть, часник очистіть від лушпиння. Зелень і часник дрібно наріжте. У сковорідку влийте 3 ложки оливкової олії, додайте часник і трави. Тушкуйте ароматні інгредієнти протягом 3-4 хвилин.
- Шматочки багета підсмажте на сковорідці з оливковою олією. Вийміть грінки на паперовий рушник і тримайте там до повного охолодження.
- Листи салату і помідори добре вимийте і висушіть. Кожен помідор розріжте навпіл, а листя салату порвіть руками.
- На широке блюдо викладіть листя і помідори. Козій сир поламайте на невеликі шматочки і викладіть зверху овочів. Куряче відварне м’ясо порвіть на волокна і також додайте в салат на цьому етапі.
- Погашені трави змішайте з винним оцтом і полийте заправкою салат.
- Тепер готові грінки поламайте руками на свій розсуд і додайте в салат. Посоліть, поперчіть блюдо і подавайте до столу.
Салат Цезар стане вашим коронною стравою, адже його рецепт з куркою і сухариками зовсім простий у виконанні навіть для початківця кулінара.