Смачна кабачкова ікра, рецепт з фото

Думаю, що багато хто пам’ятає смак кабачкової ікри, купленої в магазині, саме такий рецепт я довго шукала і, нарешті, знайшла.

Поділюся цим рецептом з вами, щоб і на вашому столі красувалася смачна кабачкова ікра, рецепт з фото допоможе вам освоїти і без того просту технологію приготування. До складу цього вітамінного страви входять різноманітні, і що найголовніше – доступні і недорогі, продукти, так що запасайтеся овочами і приступаємо.

Покрокове приготування ікри з кабачків на зиму

Закуски з овочів Інші консерви Страви з кабачків
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Смачна кабачкова ікра: рецепт з фото
Смачна кабачкова ікра: рецепт з фото

Складові

  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Морква – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Цукор-пісок білий – 1 ч.л. + –
  • Сіль – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​за смаком (к-ть тільки для смаження) + –
  • Томатна паста – 3 ст.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Підготуємо відразу всі овочі, щоб потім не відволікатися. Насамперед очищаємо цибулю.


  • Морква помити і почистити.


  • Часник очистити.


  • Кабачок теж очистити.


  • Приступаємо до нарізки овочів. Цибулю дрібно нарізаємо кубиками.


  • Моркву натерти на тертці, бажано на крупній насадки терки.


  • Часник дрібно-дрібно порубати.


  • Кабачки нарізати на кубики, товщиною близько 1 см.


  • Почнемо смажити подрібнені овочі. Налити на сковорідку олію (небагато, приблизно 3-4 стіл. Ложки). Розігріти його. Помістити на сковороду моркву і цибулю.


  • Розмішати їх і смажити на середньому вогні протягом 5 хвилин.


  • Не забувайте періодично помішувати морква з цибулею, інакше – вони пригорять. Смажити треба з відкритою кришкою.


  • Через 5 хвилин додати на сковороду кабачки.


  • Часник туди ж.


  • І томатну пасту.


  • Наостанок додаємо сіль і цукор.


  • Тепер все слід дуже добре перемішати і, прикривши кришкою, тушкувати на повільному вогні 30-40 хвилин, час від часу помішуючи овочі.


  • Ось такий повинен бути кінцевий вигляд ваших овочів після 40 хвилин гасіння.


  • Перекладаємо тушковані овочі в глибоку миску.


  • Взяти погружной блендер і подрібнити тушковану овочеву суміш.


  • У вас повинна вийти однорідна маса. Пора спробувати кабачкову ікру на сіль: якщо її мало, то саме час підсолити.


  • Перекладаємо кабачкову ікру на сковороду і доводимо її до кипіння. На це піде менше хвилини.


  • Гарячу кабачкову ікру розкладаємо по банках.


  • Щільно закручуємо кришки.


  • Перевертаємо банки з кабачкової ікрою до повного їх охолодження.


  • Банки з кабачкової ікрою не вимагають особливих умов для їх зберігання. До речі, пробувати ікру з кабачків можна відразу ж, як вона охолоне. Запевняю, ви не залишитесь байдужими до її чудесному смаку.

    Смачного!