Сливовий крамбл

сливовий крамбл
Героїні сьогоднішнього десерту присвячено безліч ідей для солодощів і випічки – закриті пироги і татени, листкові пиріжки з начинкою, варення, морозиво і мармелад. Однак ми вирішили приділити увагу новинці для наших широт, помістивши в фокус сливовий крамбл і кілька його варіацій для творчого різноманіття на вашій кухні. Спробуйте незвичайний десерт, який може подаватися гарячим і холодним, в супроводі і без, нагадує відразу кілька страв до смаку, але готується швидко і легко.

Уявіть собі перевернутий догори ногами відкритий пиріг, рясно насичений фруктами, у якого немає меж і шматочків. Це і є крамбл. Саме такий ніжний, соковитий десерт вийде з будь-якого з сливових рецептів в нашій добірці.

На більшості фото, де крамбл в центрі кадру, ми бачимо розсипчасту суміш тестової крихти і печених фруктів. І в цьому особлива принадність простого англійського рецепта! Збирайте його порційно з готових інгредієнтів або розкладайте ложкою, не побоюючись втрати форми.

Сливовий крамбл «Простіше простого»

На цей крамбл зі сливами ви витратите всього лише 1 годину часу, вважаючи разом з запіканням. Рецепт також включає яблука, що робить його універсально смачним для любителів традиційної випічки.

Складові

  • Зливи (тверді, сорт «Угорка» або «Мірабель») – 400 г .;
  • Яблука (тверді, кисло-солодкий сорт) – 3 шт .;
  • Горіхи волоські – 100 г .;
  • Цукор – від 150 гр. (Залежить від кислоти слив);
  • Борошно пшеничне – 100 г .;
  • Кориця мелена – 1 ст.л .;
  • Масло вершкове – 150 г.

Класичний рецепт сливового крамбль

Як приготувати

  1. Цукор (100-120 гр), холодне вершкове масло і волоські горіхи перемішуємо за допомогою блендера до стану розсипчастою крихти.
  2. Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину і ріжемо на 8 частин.
  3. Зливи миємо, обсушуємо, видаляємо кісточки і ріжемо навпіл.
  4. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і обсипаємо борошном.
  5. Підготовлені фрукти укладаємо в сотейник, посипаємо цукром, що залишився і укладаємо на дно форми для випікання.
  6. Зверху викладаємо крихти – максимально рівним шаром.
  7. Випікаємо крамбл в розігрітій до 180 ° C духовці близько 40 хвилин.

Смачного!

Сливовий крамбл з печивом

slivovyj-krambl10

Складові

  • Зливи (великі, тверді, сорт «Угорка» або «Мірабель») – 8 шт. + –
  • Печиво пісочне без добавок (наприклад, «Ювілейне») – 12 шт. + –
  • Червоне вино – 300 мл + –
  • Цукор – 4 ст.л. + –
  • Мед рідкий – 2 ст.л. + –
  • Кориця – 1 ч.л. + –
  • Гвоздика бутончікі – 3 шт. + –
  • М’ята свіжа (для прикраси) – 2-3 гілочки + –
  • Морозиво ванільне – за смаком, для подачі + –

Приготування

1. Готуємо соус:

  • Напередодні ввечері виливаємо вино в сотейник, додаємо цукор і прянощі, доводимо до кипіння і залишаємо під кришкою мінімум до ранку. Краще – на добу.

2. Готуємо фрукти:

  • Зливи моєму і чистимо (за смаком). Ріжемо навпіл, видаляємо кісточки і укладаємо в сотейник з соусом.
  • Доводимо начинку крамбль до кипіння і залишаємо на малому вогні на 10 хвилин.
  • Дістаємо сливи з соусу, розклавши по піалах, сформувавши основу для порцій.
  • Сам соус залишаємо на середньому вогні і випаровуємо наполовину, після чого остуджують до теплого стану.

3. Готуємо посипання:

  • Руками розламуємо печиво – у велику крихту.
  • Додаємо мед, перемішуємо і обсмажуємо крихту на розігрітій сковорідці до хрусткого стану.

В даному рецепті крамбл збирається пошарово і подається, як на фото – з кружечками морозива:

  • В піали зі сливами додаємо по кружечку морозива, посипаємо крихтами печива і прикрашаємо м’ятою.
  • Упаренний соус можна подавати окремо або злегка пройтися по кожній порції тонкою цівкою.

Як приготувати сливовий крамбл

Крамбл зі сливами і шоколадом

Нам потрібні:

Для тесту:

  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Шоколад чорний – 40 гр.

Для начинки:

  • Зливи стиглі – 500 гр.
  • Кориця – 1 ч.л.

Відзначимо, що цей рецепт сливового крамбль виходить особливо соковитим з яєчної сливою, у якій кісточка щільно з’єднана з м’якоттю. Можна поєднувати жовту, червону і синю. Однак якщо ви шукаєте максимальну швидкість і безвідходність, використовуйте універсально зручні сорти, де кісточка видаляється легко – «Угорка» і «Мірабель».

Як зробити крамбл зі сливами

Приготування

  • Борошно, цукор, розм’якшене масло змішуємо і перемелює до крихти за допомогою блендера.
  • Додаємо імбир і шматочки шоколаду і знову перекручує.
  • Зливи моєму, чистимо, видаляємо кісточки, ріжемо великими шматками.
  • У форму для випікання (НЕ роз’ємну, переважно скляну, жароміцних) викладаємо сливи і посипаємо їх корицею через сито.
  • Зверху – крихти з блендера.
  • Ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів, і випікаємо близько 35 хвилин.

Сливовий крамбл з малиною і горіхами

Черговий цікавий рецепт, який ми проілюструємо фото, щоб зробити його вичерпно зрозумілим.

Інгредієнти для начинки

  • Зливи тверді, великі (сорт «Угорка») – 3-4 шт.
  • Малина свіжа – 1 склянка свіжої малини
  • Коньяк (ром, віскі, лікер) – 30 мл
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.

Інгредієнти для крихти

  • Борошно пшеничне – 120 г (майже повний стакан 250 мл);
  • Вівсяні пластівці – 100 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Кориця мелена – 0,5-1 ч.л .;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Горіхи волоські – 50-60 м

Як приготувати крамбл

  1. Зливи моєму, чистимо від шкірки, видаляємо кісточки і ріжемо досить великими шматочками.
  2. Додаємо до них алкоголь і добре перемішуємо.Сливовий крамбл з малиною і горіхами
  3. Крохмаль розводимо в столовій ложці холодної води і перемішуємо його з сливами.
  4. На дно скляної жаростійкої форми викладаємо сливи в крохмальної рідини.
  5. Зверху акуратно розкладаємо малину, щоб вийшов рівний шар фруктів. Посипаємо цукром.Приготування сливового крамбль з малиною
  6. Борошно, вівсяні пластівці, горіхи, холодне вершкове масло і корицю перекручуємо в блендері.

* Рада кухарчука
Працюючи з блендером, варіюючи розмір крихти до смаку: інгредієнти, які хочете дрібними – кладіть спочатку. В кінці додайте ті, крупинки яких хочете почувати в готовій страві. Або перекручуйте ключовий хрусткий інгредієнт окремо – без старанності, до великої крихти зі шматочками. Трудомісткий варіант – рубати ножем, хоча він дає нам відмінний смак горіхів.

slivovyj-krambl8

  • На рівний шар фруктів, поверх малини, укладаємо суміш крихт і злегка придавлюємо ложкою.

slivovyj-krambl9

  • Прогріваємо духовку до 180 градусів.
  • Ставимо форму з крамбль в духовку і випікаємо близько 40 хвилин.
  • Готовність десерту буде очевидною по насиченому запаху і рум’яного кольору верхнього шару.
  • Подача – прикрасивши ягідками малини і гілочками м’яти.

Крамбл зі сливами - домашній рецепт

Сливовий крамбл – черговий англійський десерт, долає світ вишуканістю, соковитістю і простотою приготування. Не дивно, що подібна швидка випічка з’явилася у англійців. Їх традиційне чаювання «five o’clock» вимагає постійної фантазії на рецепти, які в будь-якому сезоні легко приготувати на швидку руку.

При цьому крамбл залишається ідеально смачної базою для включення все нових інгредієнтів. Поєднуйте фрукти! Запікайте під крихтою овочі! І заходьте до нас у пошуках гідних альтернатив для чаювання!