«Треба їсти рибу частіше!» – якщо ви говорите собі це, значить, в вашу скарбничку простих рецептів можете додати ще один. Скумбрія риба дуже корисна, малокостная, що продається всюди. Пропоную вам приготувати її дуже простим способом з додаванням цибулі і соєвого соусу.
необхідно:
- Скумбрія свіжа або заморожена – 2-3 шт.
- Лук – 1-2 шт.
- Часник – 1-2 зубки
- Соєвий соус – ок.100 г
- Олія – 1-2 ст.л.
- Сіль, спеції – за смаком
приготування:
Скумбрію обробити на філе. Кісток у неї не дуже багато, тому я часто обмежуюся лише витяганням центральної кістки.
Розрізати філе поперек на 2 або 3 частини.
Цибулю і часник очистити і нарізати.
У розігрітій олії обсмажуємо цибулю і часник до легкого рум’янцю.
Приготувати його повністю або залишити злегка хрустким – справа смаку. Я спочатку обсмажую, а потім пропарюють під кришкою до повної готовності.
Додаємо соєвий соус.
Тримаємо на вогні, поки майже вся рідина не випарується. Так ми додамо цибулі дуже яскравий і насичений смак.
Можна додати спеції на ваш смак.
На цибулю кладемо шматки скумбрії шкірою вгору.
Накриваємо кришкою і тримаємо на середньому вогні приблизно 5 хвилин.
Час залежить від товщини шматків. Якщо недодержати, то риба не приготується, перетримати ж стане занадто сухий. Думаю, ви помітите, коли настав час «ікс»)
Пам’ятайте, що ми ще будемо готувати її з іншого боку.
Ось так виглядає скумбрія, приготована з одного боку.
Акуратно перевертаємо її шкірою вниз, прихоплюючи цибулю.
Таким чином соєво-цибулевий суміш буде і зверху і знизу.
Тримаємо на вогні 1-2 хвилини.
Подаємо з гарніром, традиційно відповідним до риби, наприклад, картоплею, або зовсім без гарніру.
Смачного!