Ще один чудовий варіант для барбекю – скумбрія. Рибка з невеликою кількістю кісток, ароматна і красива. Часник дуже добре прикрашає скумбрію. Приготуйте скумбрію на мангалі не відкладаючи, адже літо так швидко закінчується!
необхідно:
(Беріть стільки штук, скільки потрібно, я просто даю пропорції на 3 шт.)
- Скумбрія – 3 шт.
- Часник – 6-7 великих зубків
- Масло рослинне (оливкова) – 3 ст. л.
- Лимон – 1/2 шт.
- Сіль – 1 ч.л.
- Спеції для риби – на смак
приготування:
Скумбрію розморозити.
Відрізати голову і розрізати кожну рибу по спинці.
Випатрати. Видалити плівку.
У мене скумбрія в повному обсязі розморозилася, тому я не стала виймати центральну кістку, але, на мій погляд, краще вийняти.
Готуємо маринад.
Часник дрібно порізати або розчавити в пресі.
Видавити сік з лимона, додати масло, спеції, сіль. Перемішати.
Розподілити часникову масу всередині тушки (разділіть приблизно порівну на 3 шт.)
Залишити трохи суміші, щоб обмазати зверху.
З’єднати половинки і залишити маринуватися мінімум на 2-3 години, а можна і на ніч.
Готувати на нежарких вугіллі.
УВАГА! Готується швидко, хвилин 7-10.
Якщо готувати довго, то скумбрія може пересушити.
Ось така апетитна скумбрія на мангалі!)))
Подавайте з картоплею і свіжими овочами.
Зверніть увагу і на інші рецепти приготування скумбрії – копченої і маринованої.
Смачного!
–