Скумбрія на мангалі

Скумбрія на мангалі

Ще один чудовий варіант для барбекю – скумбрія. Рибка з невеликою кількістю кісток, ароматна і красива. Часник дуже добре прикрашає скумбрію. Приготуйте скумбрію на мангалі не відкладаючи, адже літо так швидко закінчується!

необхідно:

(Беріть стільки штук, скільки потрібно, я просто даю пропорції на 3 шт.)

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Часник – 6-7 великих зубків
  • Масло рослинне (оливкова) – 3 ст. л.
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Спеції для риби – на смак

приготування:

Скумбрію розморозити.

Скумбрія на мангалі

Відрізати голову і розрізати кожну рибу по спинці.

Випатрати. Видалити плівку.

У мене скумбрія в повному обсязі розморозилася, тому я не стала виймати центральну кістку, але, на мій погляд, краще вийняти.

Скумбрія на мангалі

Готуємо маринад.

Часник дрібно порізати або розчавити в пресі.

Видавити сік з лимона, додати масло, спеції, сіль. Перемішати.

Скумбрія на мангалі

Розподілити часникову масу всередині тушки (разділіть приблизно порівну на 3 шт.)

Залишити трохи суміші, щоб обмазати зверху.

Скумбрія на мангалі

З’єднати половинки і залишити маринуватися мінімум на 2-3 години, а можна і на ніч.

Скумбрія на мангалі

Готувати на нежарких вугіллі.

УВАГА! Готується швидко, хвилин 7-10.

Якщо готувати довго, то скумбрія може пересушити.

Скумбрія на мангалі

Скумбрія на мангалі

Ось така апетитна скумбрія на мангалі!)))

Подавайте з картоплею і свіжими овочами.

Зверніть увагу і на інші рецепти приготування скумбрії – копченої і маринованої.

Скумбрія на мангалі

Смачного!

Скумбрія на мангалі