Скумбрія копчена по-домашньому

Скумбрія копчена по-домашньому

Копчена скумбрія реклами не потребує. За цим рецептом вона виходить слабосоленої, з класичним смаком. Без рідкого диму вийде просто малосольная скумбрія.

необхідно:

  • Скумбрія – ок. 5 шт на це кількість розсолу
  • Вода – 2 л
  • Цибулиння – від 1 кг цибулі
  • Чай чорний без добавок – 3 пакетика
  • Сіль – 8 ст. л
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Рідкий дим – 2-3 ст. л.
  • Рослинна олія для змащування.

приготування:

Лушпиння цибулі промити, залити 2 л води, додати сіль, цукор і чай.

Довести до кипіння і кип’ятити на тихому вогні хвилин 10-15.

Охолодити!

Скумбрія копчена по-домашньому

Скумбрію розморозити, промити, видалити голову і нутрощі.

Скумбрія копчена по-домашньому

Покласти рибу в холодний розсіл, додати рідкий дим.

Скумбрія копчена по-домашньому

Покласти вантаж, щоб скумбрія була повністю покрита розсолом, у мене тарілка.

Витримати в розсолі 2,5-3 доби в прохолодному місці. Холодильник – відмінно, тільки потрібно добре загорнути від запаху. Рибу хоча б раз треба перевернути, щоб вона придбала рівномірне забарвлення.

Скумбрія копчена по-домашньому

Ось така рибка після розсолу. Але ми доведемо її до товарного вигляду, злегка подвяліть.

Скумбрія копчена по-домашньому

Зробимо гачки з скріпок.

Скумбрія копчена по-домашньому

Підвісимо рибку на 5-6 годин або на ніч. Можна просто при кімнатній температурі.

Скумбрія копчена по-домашньому

Така рибка після підсушування – матова.

Скумбрія копчена по-домашньому

Смажена її злегка рослинним маслом, вийде чудовий глянець.

Скумбрія копчена по-домашньому

А тепер найприємніше – можна їсти)))

Скумбрія копчена по-домашньому

Смачного!

Скумбрія копчена по-домашньому

Скумбрія копчена по-домашньому