Копчена скумбрія реклами не потребує. За цим рецептом вона виходить слабосоленої, з класичним смаком. Без рідкого диму вийде просто малосольная скумбрія.
необхідно:
- Скумбрія – ок. 5 шт на це кількість розсолу
- Вода – 2 л
- Цибулиння – від 1 кг цибулі
- Чай чорний без добавок – 3 пакетика
- Сіль – 8 ст. л
- Цукор – 4 ст. л.
- Рідкий дим – 2-3 ст. л.
- Рослинна олія для змащування.
приготування:
Лушпиння цибулі промити, залити 2 л води, додати сіль, цукор і чай.
Довести до кипіння і кип’ятити на тихому вогні хвилин 10-15.
Охолодити!
Скумбрію розморозити, промити, видалити голову і нутрощі.
Покласти рибу в холодний розсіл, додати рідкий дим.
Покласти вантаж, щоб скумбрія була повністю покрита розсолом, у мене тарілка.
Витримати в розсолі 2,5-3 доби в прохолодному місці. Холодильник – відмінно, тільки потрібно добре загорнути від запаху. Рибу хоча б раз треба перевернути, щоб вона придбала рівномірне забарвлення.
Ось така рибка після розсолу. Але ми доведемо її до товарного вигляду, злегка подвяліть.
Зробимо гачки з скріпок.
Підвісимо рибку на 5-6 годин або на ніч. Можна просто при кімнатній температурі.
Така рибка після підсушування – матова.
Смажена її злегка рослинним маслом, вийде чудовий глянець.
А тепер найприємніше – можна їсти)))
Смачного!