Щоб до святкового столу ви могли запропонувати найсмачніші страви, потрібно правильно організувати процес готування і смачно приготувати всі інгредієнти. Основа всіх популярних закусок – курка, тому вам обов’язково варто знати, скільки варити куряче філе для салату, щоб воно вийшло чудовим. В такому випадку необхідно використовувати тільки свіже м’ясо, так що поставтеся до вибору продукту відповідально.
Як вибрати самостійно філе курки для салату
Якщо ви впораєтеся з покупкою м’яса на відмінно, тоді не складе великих труднощів зробити з його допомогою відмінне блюдо.
- Найкраще купувати свіже, а не заморожене м’ясо курки. Принісши додому філе, можна відразу ж приступати до готування продукту, що помітно заощадить час. Звичайно, якщо у вас не вийде купити свіже, то можна взяти і заморожене філе, але тільки хорошої якості.
- Вибирати м’ясо найкраще в спеціальному м’ясному відділі на ринку або в супермаркеті, де є всі необхідні умови зберігання продуктів. Також ви зможете з’ясувати походження м’ясного продукту за відповідними документами.
- Можна визначити якість курячого м’яса і по його зовнішньому вигляду. Філе має бути світлим і ніяк не заветренной. Якщо воно досить темне з утворилася кіркою – значить, продукт неправильно зберігався або давно лежить на прилавку. Звичайно, краще утриматися від такого варіанту покупки.
- Віддавайте перевагу м’ясу з природним курячим ароматом. Обов’язково понюхайте продукт, якщо він має різкий запах – відмовтеся від покупки. Якщо запах взагалі відсутня – значить, м’ясо явно чимось оброблено і такий продукт точно не варто купувати.
Якщо вибирати філе виразно для салату, тоді краще купити цілу курячу грудку. Переважно варити м’ясо з шкіркою – соковитість продукту буде помітно більше. Кісточка ж додасть особливий присмак, який позначиться і на смак страви.
- Перед покупкою огляньте філе – на ньому не повинно бути будь-яких темних плям. Якщо це заморожений варіант, то віддавайте перевагу м’ясу з тонкою крижаною скоринкою, щоб побачити дефекти.
- Найкраще купувати заморожений продукт в індивідуальній упаковці, де вказана дата фасування і термін зберігання. Найкращий варіант – купити філе заздалегідь і заморозити самостійно. Так у вас в будь-який час буде хороше сировину для приготування салату.
Як правильно варити філе в домашніх умовах
На перший погляд в готуванні курячого м’яса для салату немає нічого складного. Але якщо знати – скільки по часу правильно варити його – страви стануть набагато смачніше.
Також можна відварювати курячий продукт в декількох варіантах, чому ваші святкові та повсякденні салати будуть набагато цікавіше.
- В першу чергу, перед тим як відварити, потрібно як слід вимити філе. Спочатку потрібно промити м’ясо в теплій воді, потім – в холодній. Після потрібно обсушити філе паперовими рушниками і приступати до готування.
- Помістіть м’ясо в невелику каструлю або сотейник. Матеріал начиння не грає великої ролі в відварювання. Але, скажімо, в алюмінієвій каструлі філе приготується швидше, ніж в чавунної.
- Залийте м’ясо чистою прохолодною водою. Вода повинна повністю покривати куряче філе, навіть з лишком. Адже в процесі приготування її кількість помітно зменшиться, а грудка за цей час повинна приготуватися. Адже якщо додати сиру воду – м’ясо буде несочним.
- Обов’язково приправте філе. Посоліть, поперчіть, якщо ви робите м’ясо для традиційного салату. Також можна додавати лавровий лист і сушений часник.
Але якщо ви хочете приготувати м’ясний продукт по-особливому, то додавайте свіжу зелень, овочі. Підійдуть і сушені трави: майоран, чебрець, розмарин. Можна попередньо замаринувати грудку в спеціях на ніч, а потім відварити її.
- Намагайтеся, щоб всі шматочки були однакового розміру. Тоді м’ясо приготується одночасно і вам не потрібно буде переживати з приводу готовності всього вмісту начиння. Поріжте філе на рівні шматочки – приготування займе менше часу.
- Варити м’ясо потрібно до готовності. Після закипання досить готувати філе 15-20 хвилин, в залежності від кількості м’яса.
Щоб визначити – готово філе чи ні – акуратно вийміть з бульйону шматок і розріжте його вздовж. Якщо воно рожеве всередині, то ще трохи проваріть, а якщо колір однорідний – продукт готовий до вживання.
- Після варіння вийміть м’ясо з бульйону і остудіть в мисці. Обов’язково накрийте ємність харчовою плівкою, щоб м’ясо не завітриться. Від цього може постраждати як зовнішній вигляд, так і смак м’яса в салаті.
Тепер ви з легкістю впораєтеся з цим курячого м’яса. Поки м’ясо вариться, можна зайнятися приготуванням інших інгредієнтів.
Салат з відварною курячим філе: простий рецепт
Складові
- Куряче філе – 1 шт. + –
- Зелений салат (або інша зелень) – 1 пучок + –
- Яблука – 2 шт. + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Лимонний сік – 1 ст. л. + –
- Йогурт (можна замінити сметаною) – 120 г + –
- Сухарики – 30 г + –
Як приготувати соковитий салат з відварною куркою, яблуком і сухариками
Відварене м’ясо курки можна приготувати з різними продуктами. Найпростіший варіант – зробити блюдо з продуктів, які завжди є в домашніх запасах. Навіть з найбільш звичних інгредієнтів можна зробити відмінне частування.
- Куряче філе вимийте і відваріть до готовності. Потім вийміть і остудіть. Розберіть остигле м’ясо на волокна і помістіть в глибоку салатницю.
- Огірки ретельно вимити, обсушити паперовими рушниками. Наріжте овочі соломкою і додайте до м’яса.
- Яблука також добре вимийте, очистіть від шкірки. Натріть фрукти на крупній тертці і відправте до решти інгредієнтів.
- Листя салату промийте і обтрусіть. Кілька листів залиште для прикраси, інші порвіть руками або наріжте довгими смужками.
- Всі нарізані продукти приправте сіллю, перцем і збризніть лимонним соком, перемішайте.
- Тепер заправте салат йогуртом, добре перемішайте. Надішліть в холод мінімум на півгодини.
- Після застелите блюдо листами салату і викладіть на них частування. Зверху посипте салат рум’яними сухариками і подавайте до столу.
Такий простий і смачний салат вийде чудовим, адже ви вже знаєте – скільки варити куряче філе для салату і як правильно це зробити. Готуйте святкові страви із задоволенням і дивуйте своїх рідних безмежною фантазією.
Смачного!