Скільки варити куряче філе для салату

Скільки варити куряче філе для салату
Щоб до святкового столу ви могли запропонувати найсмачніші страви, потрібно правильно організувати процес готування і смачно приготувати всі інгредієнти. Основа всіх популярних закусок – курка, тому вам обов’язково варто знати, скільки варити куряче філе для салату, щоб воно вийшло чудовим. В такому випадку необхідно використовувати тільки свіже м’ясо, так що поставтеся до вибору продукту відповідально.

Як вибрати самостійно філе курки для салату

Якщо ви впораєтеся з покупкою м’яса на відмінно, тоді не складе великих труднощів зробити з його допомогою відмінне блюдо.

  • Найкраще купувати свіже, а не заморожене м’ясо курки. Принісши додому філе, можна відразу ж приступати до готування продукту, що помітно заощадить час. Звичайно, якщо у вас не вийде купити свіже, то можна взяти і заморожене філе, але тільки хорошої якості.
  • Вибирати м’ясо найкраще в спеціальному м’ясному відділі на ринку або в супермаркеті, де є всі необхідні умови зберігання продуктів. Також ви зможете з’ясувати походження м’ясного продукту за відповідними документами.
  • Можна визначити якість курячого м’яса і по його зовнішньому вигляду. Філе має бути світлим і ніяк не заветренной. Якщо воно досить темне з утворилася кіркою – значить, продукт неправильно зберігався або давно лежить на прилавку. Звичайно, краще утриматися від такого варіанту покупки.

skolko-varit-kurinoe-file-dlya-salata2

  • Віддавайте перевагу м’ясу з природним курячим ароматом. Обов’язково понюхайте продукт, якщо він має різкий запах – відмовтеся від покупки. Якщо запах взагалі відсутня – значить, м’ясо явно чимось оброблено і такий продукт точно не варто купувати.

Якщо вибирати філе виразно для салату, тоді краще купити цілу курячу грудку. Переважно варити м’ясо з шкіркою – соковитість продукту буде помітно більше. Кісточка ж додасть особливий присмак, який позначиться і на смак страви.

  • Перед покупкою огляньте філе – на ньому не повинно бути будь-яких темних плям. Якщо це заморожений варіант, то віддавайте перевагу м’ясу з тонкою крижаною скоринкою, щоб побачити дефекти.
  • Найкраще купувати заморожений продукт в індивідуальній упаковці, де вказана дата фасування і термін зберігання. Найкращий варіант – купити філе заздалегідь і заморозити самостійно. Так у вас в будь-який час буде хороше сировину для приготування салату.

Як правильно варити філе в домашніх умовах

На перший погляд в готуванні курячого м’яса для салату немає нічого складного. Але якщо знати – скільки по часу правильно варити його – страви стануть набагато смачніше.

Також можна відварювати курячий продукт в декількох варіантах, чому ваші святкові та повсякденні салати будуть набагато цікавіше.

  • В першу чергу, перед тим як відварити, потрібно як слід вимити філе. Спочатку потрібно промити м’ясо в теплій воді, потім – в холодній. Після потрібно обсушити філе паперовими рушниками і приступати до готування.
  • Помістіть м’ясо в невелику каструлю або сотейник. Матеріал начиння не грає великої ролі в відварювання. Але, скажімо, в алюмінієвій каструлі філе приготується швидше, ніж в чавунної.
  • Залийте м’ясо чистою прохолодною водою. Вода повинна повністю покривати куряче філе, навіть з лишком. Адже в процесі приготування її кількість помітно зменшиться, а грудка за цей час повинна приготуватися. Адже якщо додати сиру воду – м’ясо буде несочним.

skolko-varit-kurinoe-file-dlya-salata3

  • Обов’язково приправте філе. Посоліть, поперчіть, якщо ви робите м’ясо для традиційного салату. Також можна додавати лавровий лист і сушений часник.

Але якщо ви хочете приготувати м’ясний продукт по-особливому, то додавайте свіжу зелень, овочі. Підійдуть і сушені трави: майоран, чебрець, розмарин. Можна попередньо замаринувати грудку в спеціях на ніч, а потім відварити її.

  • Намагайтеся, щоб всі шматочки були однакового розміру. Тоді м’ясо приготується одночасно і вам не потрібно буде переживати з приводу готовності всього вмісту начиння. Поріжте філе на рівні шматочки – приготування займе менше часу.
  • Варити м’ясо потрібно до готовності. Після закипання досить готувати філе 15-20 хвилин, в залежності від кількості м’яса.

Щоб визначити – готово філе чи ні – акуратно вийміть з бульйону шматок і розріжте його вздовж. Якщо воно рожеве всередині, то ще трохи проваріть, а якщо колір однорідний – продукт готовий до вживання.

  • Після варіння вийміть м’ясо з бульйону і остудіть в мисці. Обов’язково накрийте ємність харчовою плівкою, щоб м’ясо не завітриться. Від цього може постраждати як зовнішній вигляд, так і смак м’яса в салаті.

Тепер ви з легкістю впораєтеся з цим курячого м’яса. Поки м’ясо вариться, можна зайнятися приготуванням інших інгредієнтів.

Салат з відварною курячим філе: простий рецепт

Складові

  • Куряче філе – 1 шт. + –
  • Зелений салат (або інша зелень) – 1 пучок + –
  • Яблука – 2 шт. + –
  • Огірки – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Лимонний сік – 1 ст. л. + –
  • Йогурт (можна замінити сметаною) – 120 г + –
  • Сухарики – 30 г + –

Як приготувати соковитий салат з відварною куркою, яблуком і сухариками

Відварене м’ясо курки можна приготувати з різними продуктами. Найпростіший варіант – зробити блюдо з продуктів, які завжди є в домашніх запасах. Навіть з найбільш звичних інгредієнтів можна зробити відмінне частування.

  1. Куряче філе вимийте і відваріть до готовності. Потім вийміть і остудіть. Розберіть остигле м’ясо на волокна і помістіть в глибоку салатницю.
  2. Огірки ретельно вимити, обсушити паперовими рушниками. Наріжте овочі соломкою і додайте до м’яса.
  3. Яблука також добре вимийте, очистіть від шкірки. Натріть фрукти на крупній тертці і відправте до решти інгредієнтів.
  4. Листя салату промийте і обтрусіть. Кілька листів залиште для прикраси, інші порвіть руками або наріжте довгими смужками.
  5. Всі нарізані продукти приправте сіллю, перцем і збризніть лимонним соком, перемішайте.
  6. Тепер заправте салат йогуртом, добре перемішайте. Надішліть в холод мінімум на півгодини.
  7. Після застелите блюдо листами салату і викладіть на них частування. Зверху посипте салат рум’яними сухариками і подавайте до столу.

skolko-varit-kurinoe-file-dlya-salata4

Такий простий і смачний салат вийде чудовим, адже ви вже знаєте – скільки варити куряче філе для салату і як правильно це зробити. Готуйте святкові страви із задоволенням і дивуйте своїх рідних безмежною фантазією.

Смачного!