Іноді цю закуску називають «сирні Рафаелло». Незважаючи на швидкість приготування і прості продукти, такі сирні кульки стануть прикрасою святкового столу. Зазвичай поєднання в закусці сиру і часнику викликає у гостей підвищений попит. Спробуйте приготувати ці кульки, впевнена, вони вам сподобаються.
необхідно:
- Крабові палички (або крабове м’ясо) – 200-240 г
- Сир твердий – 100-150 г
- Майонез 100-150 г
- Часник – 2-3 зубки
Можна додати в масу 1-2 подрібнених яйця, а всередину заховати оливку.
Або повністю замінити крабові палички на сир.
приготування:
Якщо у вас заморожені палички, то їх можна, не розморожуючи повністю, натерти на дрібній тертці.
Охолоджені або розморожені палички зручно подрібнити в блендері.
Відразу відкласти половину подрібнених паличок для обвалювання кульок.
Сир натерти на дрібній тертці.
Змішати тертий сир, половину крабових паличок, майонез і подрібнений часник.
Підсолити, якщо потрібно. Я не солю, сир зазвичай досить солоний.
Майонез додавати порціями, щоб маса вийшла не рідкою.
Формуємо кульки розміром з великий волоський горіх.
Обвалюють сирні кульки в крабової крихті.
Можна обваляти кульки в дрібно нарізаному кропі або тертому сирі.
Дуже смачна і швидка закуска!
Смачного!