Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

Дивилася якось варіації щей з квашеної капусти, вже дуже до смаку мені це зимове блюдо. І бачу, що в основному викладаються рецепти більш складні, з певним видом м’яса, з різними добавками, наприклад, пастернаком, селерою, з додаванням крупи. А я люблю простенькі такі щі, готую їх в основному на курячому бульйоні або на домашній тушонки. А щоб не гасити капусту по півтори години, користуюся мікрохвильовкою, процес прискорюється в рази. Може, і вам до смаку такі швидко-щі.

необхідно:

(На каструлю 3 л)

  • Капуста квашена – за обсягом бл. 1/4 – 1/5 каструлі, до бажаної густоти (Перевірений рецепт квашеної капусти – ТУТ)
  • Картопля – 2-3 шт середні
  • Бульйон – ок. 2 літрів
  • Цибуля – 1 шт. середня
  • Морква – 1 шт середня
  • Цукор – ок. 1 ст.л без гірки
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист, перець, зелень – за смаком

приготування:

Насамперед ставимо готувати капусту.

Для цього складаємо її в посуд для СВЧ, підливати трохи бульйону, накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильовку (повна потужність) на 30 хвилин. Через кожні 10 хвилин перемішуємо, якщо треба, то підливати ще бульйон. Якщо вам хочеться помягче – додайте час.

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

У каструлі обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

Заливаємо бульйоном, додаємо картоплю, нарізану скибочками. Кладемо спеції, крім зелені.

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

Варимо до повної готовності картоплі, я люблю щоб навіть трохи розварилася. Час якраз збігається з приготуванням капусти в мікрохвильовці.

Додаємо капусту до бульйону і ще хвилин п’ять тримаємо на тихому вогні.

Кладемо цукор – він пом’якшить смак.

Перевіряємо на сіль, так як капуста і бульйон зазвичай вже солоні, то потрібно тільки підкоригувати.

Кладемо зелень. Можна покласти м’ясо, яке залишилося після варіння бульйону.

Смачного!

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні

Швидко-щі з квашеної капусти повсякденні