Дивилася якось варіації щей з квашеної капусти, вже дуже до смаку мені це зимове блюдо. І бачу, що в основному викладаються рецепти більш складні, з певним видом м’яса, з різними добавками, наприклад, пастернаком, селерою, з додаванням крупи. А я люблю простенькі такі щі, готую їх в основному на курячому бульйоні або на домашній тушонки. А щоб не гасити капусту по півтори години, користуюся мікрохвильовкою, процес прискорюється в рази. Може, і вам до смаку такі швидко-щі.
необхідно:
(На каструлю 3 л)
- Капуста квашена – за обсягом бл. 1/4 – 1/5 каструлі, до бажаної густоти (Перевірений рецепт квашеної капусти – ТУТ)
- Картопля – 2-3 шт середні
- Бульйон – ок. 2 літрів
- Цибуля – 1 шт. середня
- Морква – 1 шт середня
- Цукор – ок. 1 ст.л без гірки
- Сіль за смаком
- Лавровий лист, перець, зелень – за смаком
приготування:
Насамперед ставимо готувати капусту.
Для цього складаємо її в посуд для СВЧ, підливати трохи бульйону, накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильовку (повна потужність) на 30 хвилин. Через кожні 10 хвилин перемішуємо, якщо треба, то підливати ще бульйон. Якщо вам хочеться помягче – додайте час.
У каструлі обсмажуємо подрібнені цибулю і моркву.
Заливаємо бульйоном, додаємо картоплю, нарізану скибочками. Кладемо спеції, крім зелені.
Варимо до повної готовності картоплі, я люблю щоб навіть трохи розварилася. Час якраз збігається з приготуванням капусти в мікрохвильовці.
Додаємо капусту до бульйону і ще хвилин п’ять тримаємо на тихому вогні.
Кладемо цукор – він пом’якшить смак.
Перевіряємо на сіль, так як капуста і бульйон зазвичай вже солоні, то потрібно тільки підкоригувати.
Кладемо зелень. Можна покласти м’ясо, яке залишилося після варіння бульйону.
Смачного!