Штрудель з лаваша з яблуками в духовці: фоторецепт

Яблука – корисний фрукт, який, на щастя, не є екзотичним, а тому доступний в магазинах в будь-який час року.

Крім того, що фрукт цей містить велику кількість заліза, він ще і вважається дієтичним, ну як, скажіть, маючи все необхідне, не спекти штрудель з лаваша з яблуками? Готувати корисну випічку потрібно обов’язково, адже вийде вона у вас неймовірною: повітряної, соковитою і дуже смачною – словом, казка, а не пиріг!

Як спекти яблучний штрудель з лаваша в духовці: рецепт з фото

Фруктово-ягідні десерти Пироги 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Штрудель з лаваша з яблуками в духовці фоторецепт
Штрудель з лаваша з яблуками в духовці фоторецепт

Складові

  • Лаваш тонкий – 1/2 шт. + –
  • Яблуко – 1 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 40 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для початку треба підготувати яблуко. Помити його, очистити і нарізати кубиками. Я люблю, коли яблука видно в начинці. Якщо ви віддаєте перевагу пюреобразную начинку, то можете натерти яблука на тертці.


  • Розтопити на сковороді 20 г вершкового масла.


  • Помістити яблука на сковороду. Почати гасити їх на невеликому вогні.


  • Через 5 хвилин додати на сковороду цукор. Його кількість регулюєте самі.


  • Гасити яблука потрібно на повільному вогні протягом 15 хвилин. Яблука повинні закарамелізіроваться.


  • Половину тонкого лаваша розстелити на рівній поверхні.


  • Змастити лаваш розтопленим вершковим маслом.


  • Покласти начинку на одну сторону лаваша.


  • Підігнути верхній і нижній край лаваша, щоб начинка не випадали.


  • Потім треба туго загорнути лаваш в рулет.


  • Застелити деко пекарської папером і покласти на нього штрудель з яблуками. Змастити поверхню штруделя розтопленим вершковим маслом.


  • Запікати штрудель з лаваша в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.


  • Подавати штрудель з яблуками в повністю охолодженому вигляді, нарізавши його невеликими шматочками.

    Приємного чаювання!