Яблука – корисний фрукт, який, на щастя, не є екзотичним, а тому доступний в магазинах в будь-який час року.
Крім того, що фрукт цей містить велику кількість заліза, він ще і вважається дієтичним, ну як, скажіть, маючи все необхідне, не спекти штрудель з лаваша з яблуками? Готувати корисну випічку потрібно обов’язково, адже вийде вона у вас неймовірною: повітряної, соковитою і дуже смачною – словом, казка, а не пиріг!
Як спекти яблучний штрудель з лаваша в духовці: рецепт з фото
Фруктово-ягідні десерти Пироги 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Лаваш тонкий – 1/2 шт. + –
- Яблуко – 1 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Масло вершкове – 40 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для початку треба підготувати яблуко. Помити його, очистити і нарізати кубиками. Я люблю, коли яблука видно в начинці. Якщо ви віддаєте перевагу пюреобразную начинку, то можете натерти яблука на тертці.

Розтопити на сковороді 20 г вершкового масла.

Помістити яблука на сковороду. Почати гасити їх на невеликому вогні.

Через 5 хвилин додати на сковороду цукор. Його кількість регулюєте самі.

Гасити яблука потрібно на повільному вогні протягом 15 хвилин. Яблука повинні закарамелізіроваться.

Половину тонкого лаваша розстелити на рівній поверхні.

Змастити лаваш розтопленим вершковим маслом.

Покласти начинку на одну сторону лаваша.

Підігнути верхній і нижній край лаваша, щоб начинка не випадали.

Потім треба туго загорнути лаваш в рулет.

Застелити деко пекарської папером і покласти на нього штрудель з яблуками. Змастити поверхню штруделя розтопленим вершковим маслом.

Запікати штрудель з лаваша в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавати штрудель з яблуками в повністю охолодженому вигляді, нарізавши його невеликими шматочками.
Приємного чаювання!