Корисна їжа повинна бути смачною, щоб викликати апетит, адже її призначення – не тільки дарувати організму цінні мікроелементи, а й позитивні емоції.
Гарний настрій забезпечить з ранку порція смачної випічки – такий, як шоколадні оладки, за 5 хвилин ви зумієте замісити смачне тісто і спекти з нього улюблені коржі. Какао перетворить їх в оригінальний ніжний десерт, який можна подавати до столу навіть на свято, замість тістечок.
Щоб приготувати шоколадні оладки в домашніх умовах, знадобиться мінімальна кількість продуктів і зовсім небагато часу. Всього кілька хвилин – і смачне ароматне частування з ароматом кориці, шоколаду або ванілі підніме лежебок з ліжка своїм незвичайним ароматом.
Шоколадні оладки по-домашньому: класичний рецепт
Складові
- Борошно пшеничне (в / с) – 1,5 ст. + –
- Кефір (жирність будь-яка) – 1 ст. + –
- Яйця курячі великі – 1 шт. + –
- Какао-порошок – 3-4 ст.л. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ст.л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Содовий розпушувач – 1/2 ч.л. + –
- Рослинна олія (Не ароматне) – 5 ст.л. + –
- Кориця (мелена) – 1 щіпка + –
Як готувати домашні оладки з какао і корицею
Чим більше ми покладемо в тісто какао, тим більше шоколадним вийде смак коржів. Тільки какао повинно бути найвищої якості – тоді частування точно сподобається всім!
- Спочатку нам потрібно змішати основні сипучі продукти, тобто борошно, какао і содовий розпушувач.
- Розбиваємо в окрему ємність яйце, підсипає до нього цукор, сіль і збиваємо до тих пір, поки не розчиняться крупинки.
- Тепер виливаємо в яєчну суміш кефір і добре перемішуємо його.
- Далі потрібно з’єднати яйця і кефір з борошняної сумішшю і какао.
- Додаємо в масу 1 ст.л. масла і ретельно все перемішуємо.
- Тепер залишиться тільки додати в готове тісто улюблені смакові добавки. Це може бути щіпка кориці або родзинки (3 ст.л.), мелені горіхи, шматочки шоколаду.
- У випічці оладок немає нічого складного – все потрібно робити, як завжди. Ллємо порційно тісто (воно має бути густою сметаною консистенції) в масло, розігріте на сковороді, і випікаємо коржі з двох сторін на середньому вогні.
Через темного кольору млинчиків дуже легко їх перетримати на вогні. Щоб цього не сталося, випікати їх потрібно на невеликому вогні не більше 3-5 хвилин.
Найбільш смачні млинці гарячими, политі згущеним молоком і розтопленим шоколадом. Якщо ж подати їх з кулькою ванільного морозива або политими фруктовим соусом, то вийде оригінальний і дуже смачний десерт.
А головне – готуються улюблені шоколадні оладки практично за лічені хвилини, що дуже зручно в будні, коли часу на підготовку майже немає, а маленькі капризулі вимагають чогось смачного.
Читайте ще схожі записи:
Робимо дріжджові оладки на кефірі
Оригінальні оладки з шоколадом по-французьки
Ці ніжні оладки з шоколадною підливкою просто вражають своєю вишуканістю! Завдяки своїй ситності, це частування не на кожен день, але все ж, іноді, робити його варто, особливо, в очікуванні гостей-гурманів.
Інгредієнти для тіста
- Борошно (в / с) – 1 ст .;
- Молоко свіже – 1 ст .;
- Яйця великі – 1 шт .;
- Масло вершкове – 2 ст.л .;
- Какао порошкове – 1/3 ст .;
- Цукор – ¼ ст .;
- Содовий розпушувач – 0,5 ч.л .;
- Сіль – щіпка.
Інгредієнти для солодкого соусу
- Вершки високої жирності – 300 г;
- Шоколад гіркий – 300 г;
- Цукор – 2 ст.л.
Як приготувати шоколадні оладки по-французьки
Замішуємо тісто на оладки з какао
- Взявши глибоку миску, розбиваємо в неї яйце, доливаємо молоко, кладемо розтоплене тепле масло, все це добре заважаємо за допомогою міксера.
- Окремо змішуємо борошно, какао, соду. Висипаємо сипучу суміш в яєчно-білкову та ще раз перемішуємо до однорідності, не забувши підсолити масу і підсолодити її цукровим піском.
- В результаті, у нас повинна вийти досить темна маса, по густоті нагадує сметану.
За ті 5 хвилин, на які ми залишимо тісто, щоб приготувати сковороду, воно стане більш однорідним.
Випікаємо шоколадні оладки до готовності
- Тепер настав час приступати до випічки шоколадних оладок. Робимо це, як і в першому випадку, на не надто сильному вогні, до пропікання коржів по всій товщині. Якщо на розломі оладки пористі і пишні – значить, вони готові.
Робимо соус для французьких оладок
- Фарбувати гіркою на блюді випічку залишаємо остигати, а самі приділяємо увагу соусу. У нас є шоколад – поламаємо його на дрібні шматочки і складемо їх в нержавіючий кухлик або каструльку.
- Окремо нагріємо (не перестаючи помішувати) вершки з цукром. Їм не можна дати закипіти – досить просто зробити гарячими!
- Як тільки вершки дійдуть до потрібної кондиції, заливаємо ними шоколадну крихту і розмішуємо, щоб шматочки розплавилися і змішалися з вершками до однорідності – соус до Блінкен готовий!
Можна розкладати оладки по тарілках і заливати смачною вершково-шоколадною підливою.
Найпростіший набір продуктів, мінімум часу і велике бажання догодити тим, кого любиш – ось секрет неперевершених пишних оладок зі смаком какао.
Домашні шоколадні оладки з солодким соусом або морозивом – вишукане частування, яке цілком може стати фаворитом у вашій родині. Якщо їх спекти діаметром більше звичайного і перемазати сметанним кремом, то вийде дуже смачний тортик бісквітного типу – обов’язково варто таке спробувати.
Смачного!