Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Дорогі початківці і досвідчені кондитери, не проходьте мимо цього рецепта. Універсальна річ, яка легко готується, довго зберігається і дуже широко використовується.

Можна намазати на тост, причому навіть теплий, вона не потече.

Можна полити вафлі або кекси – малюнок буде чітким, що не опливёт.

Якщо використовувати як глазур, то вона буде блискучою, але м’якої. При цьому не стече з торта.

Якщо чесно, то потрібно спробувати один раз і ви, я впевнена, доповніть список варіантів застосування цієї шоколадної ласощі.

До речі, шоколаду можна додати і більше 🙂

необхідно:

для приготування знадобиться погружной блендер!

  • Масло рослинне без запаху – 150 г (краще використовувати кукурудзяна або соєва – запах менше відчувається)
  • Цукор – 50 г
  • Молоко – 75 г
  • Шоколад – 100 г (можна взяти більше або менше – за смаком)
  • Ванілін – 1 г
  • Сіль – ок. 1/5 ч.л. (Без солі смак менш виражений, але важливо не переборщити)

приготування:

Відміряти цукор, сіль, ванілін і молоко в ємність блендера.

Підігріти в мікрохвильовці 20 секунд на повній потужності.

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Блендером перемішати цукор в молоці

3-5 секунд …

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Додати в ємність масло.

Дуже важливо, щоб масло реально не мало запаху.

Мені іноді траплялося таке, яке при написи на етикетці «без запаху», все-таки пахло (

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Збивати на повній потужності блендера приблизно 5 секунд.

Може, трохи більше – до загустіння.

Вийде ось такий крем.

На цій основі готується кокосовий крем.

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Плитку шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Я плавл в мікрохвильовці, але не до рідкого стану – постоїть і шматочки розійдуться.

Ставлю на повну потужність кілька разів по 30 сек. Перемішую в процесі.

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Додаємо шоколад в загальну масу.

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Змішуємо все блендером до однорідності.

Поки все тепле маса буде пожиже, після охолодження в холодильнику вона загусне.

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус

Якщо ви вирішили використовувати масу як глазур, то тепленька вона наноситься рівніше, так як більш рідка, але і після холодильника виглядає вона красиво. Дуже важливо, що вона в будь-якому випадку блищить.

Якщо додати в масу горіхи, то у вас вийде шоколадно-горіхова паста. А мені подобається і без горіхів 🙂

Можна з цієї пасти зробити кремову прошарок для будь-яких коржів.

Можна використовувати як Топпінг для прикраси, робити всякі написи – вона зберігає стабільність.

Загалом – творіть!

У мене зберігалася в холодильнику днів 10 без зміни смаку і властивостей. Довше зберігати не пробувала.

Смачного!

Шоколадне Чудо 4-в-1: глазур, крем, паста, соус