Дорогі початківці і досвідчені кондитери, не проходьте мимо цього рецепта. Універсальна річ, яка легко готується, довго зберігається і дуже широко використовується.
Можна намазати на тост, причому навіть теплий, вона не потече.
Можна полити вафлі або кекси – малюнок буде чітким, що не опливёт.
Якщо використовувати як глазур, то вона буде блискучою, але м’якої. При цьому не стече з торта.
Якщо чесно, то потрібно спробувати один раз і ви, я впевнена, доповніть список варіантів застосування цієї шоколадної ласощі.
До речі, шоколаду можна додати і більше 🙂
необхідно:
для приготування знадобиться погружной блендер!
- Масло рослинне без запаху – 150 г (краще використовувати кукурудзяна або соєва – запах менше відчувається)
- Цукор – 50 г
- Молоко – 75 г
- Шоколад – 100 г (можна взяти більше або менше – за смаком)
- Ванілін – 1 г
- Сіль – ок. 1/5 ч.л. (Без солі смак менш виражений, але важливо не переборщити)
приготування:
Відміряти цукор, сіль, ванілін і молоко в ємність блендера.
Підігріти в мікрохвильовці 20 секунд на повній потужності.
Блендером перемішати цукор в молоці
3-5 секунд …
Додати в ємність масло.
Дуже важливо, щоб масло реально не мало запаху.
Мені іноді траплялося таке, яке при написи на етикетці «без запаху», все-таки пахло (
Збивати на повній потужності блендера приблизно 5 секунд.
Може, трохи більше – до загустіння.
Вийде ось такий крем.
На цій основі готується кокосовий крем.
Плитку шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Я плавл в мікрохвильовці, але не до рідкого стану – постоїть і шматочки розійдуться.
Ставлю на повну потужність кілька разів по 30 сек. Перемішую в процесі.
Додаємо шоколад в загальну масу.
Змішуємо все блендером до однорідності.
Поки все тепле маса буде пожиже, після охолодження в холодильнику вона загусне.
Якщо ви вирішили використовувати масу як глазур, то тепленька вона наноситься рівніше, так як більш рідка, але і після холодильника виглядає вона красиво. Дуже важливо, що вона в будь-якому випадку блищить.
Якщо додати в масу горіхи, то у вас вийде шоколадно-горіхова паста. А мені подобається і без горіхів 🙂
Можна з цієї пасти зробити кремову прошарок для будь-яких коржів.
Можна використовувати як Топпінг для прикраси, робити всякі написи – вона зберігає стабільність.
Загалом – творіть!
У мене зберігалася в холодильнику днів 10 без зміни смаку і властивостей. Довше зберігати не пробувала.
Смачного!