Шинка з курки в пластиковій пляшці

Шинка з курки в пластиковій пляшці
Достаток магазинних ковбасних виробів не залишить байдужим жодного любителя м’яса, але куди смачніше делікатеси, приготовані своїми руками. З доступних продуктів дуже легко приготувати апетитні частування вдома, і куряча шинка в пляшці (пластикової) – найкращий варіант. До щоденним трапез і навіть до святкового столу таке блюдо буде дуже до речі.

Як вибрати курку для домашньої шинки

Для якісного продукту потрібно вибрати гарне м’ясо птиці. У приготуванні шинки використовується м’ясо і бульйон, тому продукт сумнівного виробництва не підійде.

  • Не обов’язково купувати цілу курку, можна приготувати шинку з грудки або ніжок. Головне вибрати ту частину, яка вам більше смакує.
  • Ні в якому разі не купуйте заморожену курку. З морожених продуктів не вдасться отримати прозорий бульйон.
  • Найкращий варіант – купити домашню курку. Ароматне домашнє м’ясо в процесі приготування перетвориться в відмінну шинку.

Калорійність такої страви досить висока, тому для дієтичного варіанту потрібно використовувати тільки грудку курки.

  • Потрібно купувати виключно свіже куряче м’ясо. При покупці добре огляньте продукт, щоб він не був обвітреним. Також понюхайте м’ясо. Відмовтеся від його покупки, якщо є хоч найменший ознака несвіжості.

Як правильно вибрати куряче м'ясо для шинки

Куряча шинка, приготована в пляшці, відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Ви з легкістю зможете її подати як основне блюдо на обід або вечерю.

Також шинка підійде для приготування бутербродів і легких закусок. Приправляти курячу шинку можна аджикою, червоними і білими соусами.

Куряча шинка з курки в пляшці

Як зготувати курячу шинку в пляшці

Складові

  • Курка – 1 шт. (Вагою 1,2 кг) + –
  • Желатин – 20 г + –
  • Вода – 2,5 л + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Тосканські (італійські) трави – 1 ст.л. + –
  • Зелень часнику – 2-3 гілочки + –
  • Лавровий лист – 1 шт. + –

Як приготувати смачну шинку з курки в пляшці

  1. Свіжу курку ретельно вимийте і розріжте на кілька частин зручним способом. Помістіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
  2. Посоліть м’ясо, додайте лавровий лист і варіть на середньому вогні до готовності. У процесі варіння обов’язково знімайте піну, щоб бульйон залишився прозорим.
  3. Після закипання візьміть 2 склянки бульйону, охолодіть і розчиніть в ньому желатин.
  4. Готову курку вийміть з бульйону і остудіть. Приберіть з м’яса кісточки, шкірку і зайвий жир. Розберіть шматочки на волокна або поріжте ножем на кубики.
  5. Зелень часнику ретельно вимийте і перемішайте в одній мисці з курячим м’ясом. Спробуйте блюдо на смак і за бажанням посоліть, щедро приправте м’ясо сумішшю тосканських трав.
  6. Візьміть пластикову пляшку, об’ємом 1,5 літра, і обережно зріжте верх тари для шинки. Підготовлену суміш нещільно складіть в пляшку.
  7. Тепер залийте м’ясо розведеним желатином. Рідина повинна трохи покривати м’ясні шматочки. Помістіть пляшку з шинкою в холодильник на 8-10 годин для повного застигання.
  8. Застиглу ковбаску акуратно вийміть з пляшки. Для цього найкраще використовувати канцелярський або інший гострий ніж.

Як зробити шинку з курячого філе в пластиковій пляшці

Домашня шинка з курки готова. Перед подачею наріжте шинку на порційні шматочки, викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню.

Куряча шинка з овочами в пластиковій пляшці

Домашню шинку можна приготувати і для святкового застілля. Ви з легкістю впораєтеся з цим делікатесу, який затьмарить своїм смаком будь-ковбасний виріб. Овочеві інгредієнти доповнять ніжний смак курки і додадуть закусці респектабельний вигляд.

Складові

  • Філе курки – 3 шт. (1 кг);
  • Зелений горошок – 150 г;
  • Морква – 1 шт .;
  • Петрушка – 4-5 гілочок;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Желатин – 1 ст.л .;
  • Вода – 1,5 літра;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Італійські трави – 1 ч.л.

Як зробити шинку з курки з овочами

  • Куряче філе добре вимийте в холодній воді і помістіть в невелику каструлю. Посоліть, приправте спеціями і варіть до готовності протягом 40 хвилин. Після закипання зніміть піну і накрийте кришкою каструлю.
  • В іншій каструлі відваріть моркву, остудіть і очистіть її. Наріжте плід тонкими кільцями.
  • Зелений горошок (заморожений або свіжий) обдайте окропом перед використанням. Твердий сир наріжте дрібними кубиками або натріть на крупній тертці.
  • Готове м’ясо остудіть і розберіть на волокна. У 1,5 склянки теплого бульйону всипте желатин і розмішайте до повного розчинення.
  • Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній мисці і приправити сумішшю італійських трав і нарізаною петрушкою. За бажанням підсолити і поперчіть суміш.
  • Візьміть пластикову пляшку, об’ємом 1 літр, і зріжте верх. Наповніть тару м’ясної сумішшю і залийте розчиненим желатином. Поставте пляшку в холодильник до повного застигання домашньої шинки.

Як приготувати шинку з курочки з овочами в пляшці

  • Перед подачею дістаньте шинку з пляшки за допомогою гострого ножа. Поріжте її на порційні шматочки і викладіть на широке блюдо.

Куряча шинка в пластиковій пляшці стане прикрасою вашого святкового столу. Приготуйте її хоча б раз – і ви відмовитеся від покупних аналогів назавжди.