Достаток магазинних ковбасних виробів не залишить байдужим жодного любителя м’яса, але куди смачніше делікатеси, приготовані своїми руками. З доступних продуктів дуже легко приготувати апетитні частування вдома, і куряча шинка в пляшці (пластикової) – найкращий варіант. До щоденним трапез і навіть до святкового столу таке блюдо буде дуже до речі.
Як вибрати курку для домашньої шинки
Для якісного продукту потрібно вибрати гарне м’ясо птиці. У приготуванні шинки використовується м’ясо і бульйон, тому продукт сумнівного виробництва не підійде.
- Не обов’язково купувати цілу курку, можна приготувати шинку з грудки або ніжок. Головне вибрати ту частину, яка вам більше смакує.
- Ні в якому разі не купуйте заморожену курку. З морожених продуктів не вдасться отримати прозорий бульйон.
- Найкращий варіант – купити домашню курку. Ароматне домашнє м’ясо в процесі приготування перетвориться в відмінну шинку.
Калорійність такої страви досить висока, тому для дієтичного варіанту потрібно використовувати тільки грудку курки.
- Потрібно купувати виключно свіже куряче м’ясо. При покупці добре огляньте продукт, щоб він не був обвітреним. Також понюхайте м’ясо. Відмовтеся від його покупки, якщо є хоч найменший ознака несвіжості.
Куряча шинка, приготована в пляшці, відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Ви з легкістю зможете її подати як основне блюдо на обід або вечерю.
Також шинка підійде для приготування бутербродів і легких закусок. Приправляти курячу шинку можна аджикою, червоними і білими соусами.
Куряча шинка з курки в пляшці
Складові
- Курка – 1 шт. (Вагою 1,2 кг) + –
- Желатин – 20 г + –
- Вода – 2,5 л + –
- Сіль – за смаком + –
- Тосканські (італійські) трави – 1 ст.л. + –
- Зелень часнику – 2-3 гілочки + –
- Лавровий лист – 1 шт. + –
Як приготувати смачну шинку з курки в пляшці
- Свіжу курку ретельно вимийте і розріжте на кілька частин зручним способом. Помістіть м’ясо в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь.
- Посоліть м’ясо, додайте лавровий лист і варіть на середньому вогні до готовності. У процесі варіння обов’язково знімайте піну, щоб бульйон залишився прозорим.
- Після закипання візьміть 2 склянки бульйону, охолодіть і розчиніть в ньому желатин.
- Готову курку вийміть з бульйону і остудіть. Приберіть з м’яса кісточки, шкірку і зайвий жир. Розберіть шматочки на волокна або поріжте ножем на кубики.
- Зелень часнику ретельно вимийте і перемішайте в одній мисці з курячим м’ясом. Спробуйте блюдо на смак і за бажанням посоліть, щедро приправте м’ясо сумішшю тосканських трав.
- Візьміть пластикову пляшку, об’ємом 1,5 літра, і обережно зріжте верх тари для шинки. Підготовлену суміш нещільно складіть в пляшку.
- Тепер залийте м’ясо розведеним желатином. Рідина повинна трохи покривати м’ясні шматочки. Помістіть пляшку з шинкою в холодильник на 8-10 годин для повного застигання.
- Застиглу ковбаску акуратно вийміть з пляшки. Для цього найкраще використовувати канцелярський або інший гострий ніж.
Домашня шинка з курки готова. Перед подачею наріжте шинку на порційні шматочки, викладіть на блюдо і прикрасьте свіжою зеленню.
Куряча шинка з овочами в пластиковій пляшці
Домашню шинку можна приготувати і для святкового застілля. Ви з легкістю впораєтеся з цим делікатесу, який затьмарить своїм смаком будь-ковбасний виріб. Овочеві інгредієнти доповнять ніжний смак курки і додадуть закусці респектабельний вигляд.
Складові
- Філе курки – 3 шт. (1 кг);
- Зелений горошок – 150 г;
- Морква – 1 шт .;
- Петрушка – 4-5 гілочок;
- Твердий сир – 100 г;
- Желатин – 1 ст.л .;
- Вода – 1,5 літра;
- Сіль, перець – за смаком;
- Італійські трави – 1 ч.л.
Як зробити шинку з курки з овочами
- Куряче філе добре вимийте в холодній воді і помістіть в невелику каструлю. Посоліть, приправте спеціями і варіть до готовності протягом 40 хвилин. Після закипання зніміть піну і накрийте кришкою каструлю.
- В іншій каструлі відваріть моркву, остудіть і очистіть її. Наріжте плід тонкими кільцями.
- Зелений горошок (заморожений або свіжий) обдайте окропом перед використанням. Твердий сир наріжте дрібними кубиками або натріть на крупній тертці.
- Готове м’ясо остудіть і розберіть на волокна. У 1,5 склянки теплого бульйону всипте желатин і розмішайте до повного розчинення.
- Всі подрібнені інгредієнти з’єднайте в одній мисці і приправити сумішшю італійських трав і нарізаною петрушкою. За бажанням підсолити і поперчіть суміш.
- Візьміть пластикову пляшку, об’ємом 1 літр, і зріжте верх. Наповніть тару м’ясної сумішшю і залийте розчиненим желатином. Поставте пляшку в холодильник до повного застигання домашньої шинки.
- Перед подачею дістаньте шинку з пляшки за допомогою гострого ножа. Поріжте її на порційні шматочки і викладіть на широке блюдо.
Куряча шинка в пластиковій пляшці стане прикрасою вашого святкового столу. Приготуйте її хоча б раз – і ви відмовитеся від покупних аналогів назавжди.