Шинка в домашніх умовах – простий рецепт

Зараз дуже великий вибір м’ясних і ковбасних виробів, але, незважаючи на це достаток, знайти дійсно смачні продукти, ціла проблема.

Але з будь-якого становища є вихід і він в тому, щоб готувати ці продукти самостійно. Шинка в домашніх умовах готується зовсім просто, потрібно тільки час на просолкі м’яса.

Рецепт цей перевірений і результат випробуваний на всіх членів сім’ї, включаючи кота. Усім сподобалось.

Цю шинку я готую зі свинини, якщо ви – шанувальник курки або індички, то спробуйте цей рецепт.

Отже,

Рецепт домашньої шинки

Складові:

  • 1-1.5 кг свинячий окіст
  • 1 літр вода
  • 70 г сіль (2 ст.л.) або 40 г кухонна сіль + 30 нітритний
  • 1-2 лаврові листки
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 2-3 гвоздики
  • 1 сушений гострий перчик
  • додатково можна додавати будь-які приправи на ваш смак

Важливо: це рецепт домашньої шинки, без нитритной солі смак її буде відрізнятися від магазинного, але все одно м’ясо буде щільним, але ніжним і смачним, не таким, як варене. Якщо ви хочете отримати звичний «шинки» смак, замініть 30 г кухонної солі нитритной.

Як приготувати маринад для засолювання шинки

  • Змішайте воду, сіль, все приправи і гострий перець.
  • Доведіть до кипіння, проваріть хвилину і дайте охолонути до кімнатної температури.

Як підготувати м’ясо

  • М’ясо вимийте. Я крім цього нічого не робила, тому що шматок був рівний, жиру зовсім небагато, плівки зверху теж не зрізала, вони в готовому продукті не заважають, а форму з ними м’ясо тримає краще.
  • Візьміть одноразовий шприц з голкою і наколи м’ясо маринадом, чим більше, тим краще.
  • Маринад процідіть і залийте м’ясо зверху.
  • Притисніть тарілкою, поставте зверху вантаж і приберіть в холодильник на 3 доби.

Один раз о 12 годині перевертайте м’ясо.

По закінчення часу, дістаньте м’ясо і туго перев’яжіть його шпагатом або щільно загорніть в харчову плівку і перетягніть зверху.

Покладіть в каструлю з водою, так щоб воно було покрите повністю (якщо спливає, притисніть), включіть нагрів і доведіть до 80-82 °. Намагайтеся триматися в діапазоні 80-85 °. Якщо немає термометра орієнтуйтеся так: над водою піднімається пара, а на дні утворюються бульбашки. Якщо потрібно підливайте трохи холодної води, щоб знизити нагрів.

Варіть 2 години, якщо шматок круглий – 2.5 або до досягнення всередині шматка температури 76 °.

Після цього злийте гарячу воду і залийте м’ясо холодною на пару хвилин. Якщо варите без плівки, то просто обдайте холодною водою.

Покладіть в холодильник на кілька годин або до наступного дня.

Розв’язуйте і насолоджуйтеся!

Відео – Як приготувати шинку в домашніх умовах


Смачного!