Іноді страва виходить вдалим, іноді – ні, причому, здавалося б, без жодних видимих причин, і хочеться дізнатися, від чого так сталося! Сьогодні ми розберемося, чому млинці не пропікаються всередині і що робити, якщо, не дивлячись на всі хитрощі, вони як і раніше залишаються сирими.
Існує кілька причин, за якими млинці всередині виходять сирими. Розглянемо найголовніші помилки, які іноді допускають не тільки новачки, але і досвідчені кулінари.
Чому млинці всередині сирі
Чи не пропікаються через кисломолочних продуктів в рецептурі
Якщо тісто робиться на кислому молоці, кефірі, сироватці або кислому молоці, воно напевно буде всередині Клеклі або «сирим» по відчуттях, якщо не додати в нього розпушувач. Це може бути і сода, і покупної розпушувач з супермаркету.
Правила додавання прості: в бездріжджове тісто, млинці з якого будуть випікатися відразу після замішування, додаємо тут же негашене соду. Кладемо на 1 л тесту ½ ч.л., не менше.
Добре збиваємо міксером і випікаємо.
Дріжджі доповнюємо содою
А ось якщо тісто ми приготували заздалегідь і дали йому постояти ніч або кілька годин, тому що поклали дріжджі – для товстих млинців, соду необхідно додавати тільки перед самою випічкою з розрахунку ½ ч.л на літр тесту.
Обов’язково гасимо її оцтом або лимонним соком прямо в чайній ложці і в вируючому стані відправляємо в тісто. Перемішуємо ложкою і приступаємо до приготування.
Такі млинці всередині не залишаться сирими.
Невірно підібрана консистенція в сирих млинцях
Також млинці можуть не пропікатися через рідкої консистенції тесту. Коли воно водянисте, доводиться лити на сковороду більш товстий шар, що призводить не тільки до прилипання, а й до сирої випічці.
Якщо так сталося, додаємо трохи борошна, щоб тісто стало нагадувати рідку сметану, також можна вбити ще одне яйце – воно завжди добре пов’язує і дозволяє млинців легко відходити від дна сковороди, що не прилипаючи.
Яйце робить структуру тесту більш щільною, і в той же час, дозволяє йому легше пропікатися. Все перемішуємо і знову пробуємо готувати.
Млинці не пропікаються всередині: правильна жарка
Крім того причиною того, що млинці всередині сирі може бути недостатнє час смаження. Здавалося б, недожаренного млинець навіть не перевернеться, але – ні. Його можна і перевернути і навіть подати до столу непропеченим.
Щоб уникнути цієї неприємності і напевно вгадати з часом і жаром, робимо так: наливаємо тісто на гарячу, змащену сковороду і тримаємо його на ній, поки не з’являться бульбашки, тобто незалежно від свого складу, блін повинен стати «в дірочку».
Вже наскільки сильно він вийде мереживним, залежить, звичайно, від рецепта, але бульбашки повітря повинні вийти.
Крім того, тісто має повністю висохнути, без натяку на «калюжку» в центрі. Перевертатися і не прилипати до сковороди пропечені млинці будуть легко.
Тепер ви знаєте, що робити, якщо млинці не пропікаються всередині і як уникнути цього. Користуйтеся нескладними рекомендаціями, і випічка ніколи не буде всередині сирої і Клеклі. Адже піч можна і на свіжому молоці, і на сухому, і на кисломолочних продуктах з однаковим прекрасним результатом – головне знати, як його досягти!