Що подати до вина в якості закуски

Оригінальні і недорогі закуски до вина
Свята – це особливі дні в нашому житті, адже ми дозволяємо собі не тільки відпочити, а й поласувати стравами, які в звичайні будні для нас – табу. Одним з найбільш відзначаються свят в нашій країні є Новий рік, ось до нього ми і будемо сьогодні готуватися, вибираючи кращі з кращих закуски до вина.

Правда, використовувати дані рецепти можна не тільки на новорічних фуршетах, страви прекрасно впишуться в канву будь-яких банкетів, ставши справжньою окрасою столу.

Що подати до вина в якості закуски: добірка рецептів

Різноманітність закусок радує і одночасно приводить в подив навіть досвідчених господинь. Адже з різноманіття потрібно вміти вибрати ідеальне блюдо, яке і в приготуванні не дуже капризно, і за ціною прийнятно, а головне – чудово доповнює улюблений напій.

Не всім відомо, що до різних сортів вина підходять різні види закусок. Наприклад, м’ясні страви краще запивати червоним сухим вином, салати – сухим білим вином, а для десертів і фруктів – ідеально підходять солодкі і напівсолодкі напої.

Холодні бутерброди зі шпротами

Складові

  • Огірки – 1 шт. + –
  • Шпроти в олії – 1 банка (240 г) + –
  • Зелень – за смаком + –
  • Нарізний батон – 1 шт. + –
  • Часник – за смаком + –
  • Майонез 30% – 4 ст.л. + –

Як приготувати бутерброди з огірком і шпротами

Цю закуску можна зустріти на будь-якому святковому застіллі, і це не дивно. Адже її популярність цілком виправдана приголомшливим смаком (хоч готується закуска з найпростіших інгредієнтів), швидкістю приготування і ситністю. За 5 хвилин від ваших бутербродів на тарілці не залишиться і сліду.

  1. Нарізаємо огірок продовгуватими кружками.
  2. Часник пропускаємо під пресом, потім змішуємо з майонезом.
  3. Необхідна кількість скибочок батона змащуємо часниково-майонезній сумішшю (рясно НЕ намастіть), поверх неї викладаємо 1 рибку, поруч – гурток огірка і посипаємо все подрібненою зеленню. Можете зелень не рубати, а викласти на кожен бутерброд по одній цілій гілочці петрушки або кропу.

Що подати до вина в якості закуски - бутерброди зі шпротами

Для більшої пікантності, скибочки батона попередньо можна обсмажити у вершковому маслі, тоді у нас вийдуть оригінальні бутерброди – грінки зі шпротами і огірком.

Фаршировані беконом печериці

Вельми вишукана закуска, місце якої в самому центрі столу. Дивовижне поєднання бекону і ніжних грибів створює пікантний смак, встояти перед яким не зможе жоден гість. До того ж, закуска ситна і не вимагає на своє приготування багато часу, тому заслуговує опинитися в списку кращих новорічних закусок до вина.

Складові

  • Бекон – 200 г;
  • Сир твердих сортів – 100 г;
  • Печериці свіжі – 300 г;
  • Сметана – 3 ст.л .;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.

Як запекти шампіньйони, фаршировані беконом

  1. Відрізаємо або акуратно відламує ніжки печериць, дрібно їх нарізаємо.
  2. Лук також дрібно ріжемо і обсмажуємо з подрібненими грибними ніжками в рослинному маслі.
  3. Після – додаємо в сковороду сіль, перець, заправляємо продукти сметаною.
  4. Доводимо гриби з цибулею на сковороді до кипіння і кип’ятимо їх під закритою кришкою.
  5. Остужаем обсмажування, змішуємо з тертим сиром.
  6. Капелюшки печериць наповнюємо підготовленим сирно-грибним фаршем, після чого викладаємо їх на деко.
  7. Розміщуємо його в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо закуску 20 хвилин.

Фаршировані беконом печериці як оригінальна закуска до вина

На цьому приготування фаршированих грибів закінчено. Подаємо закуску до столу в теплому вигляді. Можете прикрасити її цілими гілочками петрушки або використовувати для прикраси будь-яку іншу зелень за смаком.

Тарталетки з шинкою і сиром

Яка закуска підходить до вину більше, ніж тарталетки з усілякою начинкою? У цієї страви маса переваг, адже, мало того, що воно смачне і недороге, воно ще, до того ж, може бути вельми різноманітним, завдяки легко замінюється начинці.

Сьогодні ми спробуємо приготувати тарталетки з шинкою і сиром, але для різноманітності ви можете оформити тарталетки з різною начинкою, цим ви приємно здивуєте своїх гостей.

Інгредієнти для замісу тіста

  • Холодна вода – 2 ст.л .;
  • Цукор – 1 щіпка;
  • Борошно (вищий сорт) – 200 г;
  • Вершкове масло (холодне) – 115 г;
  • Сіль – ¼ ч.л.

Продукти для начинки

  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Шинка (можна замінити копчено-вареної грудинкою) – 150 г;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Сметана – 3 ст.л.

Приготування тарталеток з шинкою і сиром

Замішуємо тісто на тарталетки

  1. У чашу блендера просіюємо борошно, додаємо до неї цукор, сіль і нарізане вершкове масло. Його подрібнюємо невеликими кубиками в холодному вигляді.
  2. Блендером збиваємо продукти до тих пір, поки не вийде жирна крихта.
  3. Потім вливаємо в чашу холодну воду і на великій швидкості замішуємо тісто.

Довго місити тісто не можна, інакше – замерзле масло розтане, і тісто стане дерев’яним.

Робимо тарталетки з домашнього тесту

  1. З замішаного тіста формуємо кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 30-40 хвилин в холодильник.
  2. Охолоджену тестову масу розгортаємо в тонкий пласт, товщиною не більше 3 мм.
  3. Круглої формочкою видавлюємо з тіста заготовки для тарталеток. Кожна заготовка повинна вийти за розміром трохи більший за діаметр самої формочки.
  4. Укладаємо заготовки в форми.
  5. Наколюємо майбутні тарталетки виделкою, накриваємо їх фольгою і засипаємо в кожну по жменьці квасолі.
  6. Відправляємо заготовки з квасолею на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
  7. Через 10 хвилин форми дістаємо з духовки, знімаємо з них фольгу з квасолею і відправляємо тарталетки ще на 5 хвилин в духовку.
  8. Потім дістаємо їх з формочок і викладаємо на деко.

Готуємо начинку для тарталеток

  • Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо його на середньому вогні в рослинному маслі 5-6 хвилин, поки не з’явиться красивий «золотистий» відтінок.
  • Шинку ріжемо невеликими кубиками, перекладаємо нарізку в миску і змішуємо з обсмаженою цибулею.

Робимо заливку для закуски до вина

  • Віночком змішуємо яйця зі сметаною, солимо отриману масу на смак.

Тарталетки з шинкою і сиром - варіант простий і смачної закуски до вина

Наповнюємо тарталетки начинкою

  • Викладаємо приготовлену раніше начинку в спечені тарталетки. Вливаємо в кожну по 2-3 ст.л. заливки і відправляємо закуску в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час заливка встигне «схопитися» і навіть трохи підрум’янитися, а цього нам для остаточного приготування і не дістає.

Подаємо блюдо, як холодну або гарячу закуску, – на ваш розсуд. Але в теплому вигляді блюдо все-таки на порядок смачніше.

Закуска з тарталеток: поради по приготуванню

  • Наповнювати тарталетки можна чим завгодно: ікрою, грибами, м’ясом, рибою, морепродуктами, паштетом з субпродуктів і багатьма іншими інгредієнтами.
  • Що стосується основи страви – тарталеток, то їх не обов’язково піч будинку. Якщо у вас немає часу на приготування тестової основи – ви її можете купити готової в будь-якому магазині.

Оригінальна закуска з млинців з червоною рибою «Хвіст півня»

Якщо ви хочете не просто здивувати, а захопити і вразити своїх гостей незвичайним стравою, тоді тематична закуска «Хвіст півня» з рулетиками з млинців – те, що потрібно для новорічного меню 2017. Адже як задобрити господаря майбутнього року – Вогненного Півня, якщо не красивим смачним блюдом з його зображенням.

Інгредієнти для рулетів

  • Млинці (несолодкі, тонкі) – 3 шт .;
  • Вершковий сир (рикотта або маскарпоне) – 100 г;
  • Червона солона риба (горбуша, лосось, кета, форель) – 100 г;
  • Петрушка або кріп (зелень) – 1 гілочка.

Продукти для закуски на шпажках

  • Свіжий огірок – 1 шт .;
  • Маслини (чорні) – 6 шт .;
  • Сир фета – 30 г;
  • Помідори черрі – 3 шт.

Інгредієнти для прикраси (к-ть за смаком)

  • Помідор (звичайний);
  • Солоні крекери;
  • Маслини.

Як приготувати рулетики з млинців з червоною рибою і сиром

  1. Заздалегідь готуємо тонкі млинці на будь-якій основі (вода, молоко, сироватка, кефір).

Підібрати відповідний для себе рецепт приготування тонких млинців можна у нас на сайті.

  • Як приготувати тонкі млинці на сироватці
  • Як приготувати тонкі млинці на кефірі без яєць
  • Як спекти тонкі млинці на кислим молоком
  • Як зробити тонкі млинці на сметані

 

  1. Кожен спечений млинець рясно (товстим шаром) змащуємо по всій поверхні вершковим сиром.
  2. Зверху викладаємо невеликий шматочок солоного філе (без кісток) будь червоної риби і 2-3 листи петрушки.
  3. Акуратно загортаємо млинець в рулет, після чого ріжемо його навскоси порційними шматочками.
  4. Готуємо інгредієнти для прикраси шпаг:
  • огірок ріжемо середніми шматочками;
  • помідори черрі розрізаємо навпіл або подрібнюємо четвертинками;
  • сир фета нарізаємо кубиками;
  • по черзі надягаємо на шпажку сир, помідори, огірок і цілу оливку. Одягати продукти можна в будь-якому порядку, це не принципово. Так проробляємо з кожної шпажкою, а їх у нас повинно вийти 5 штук.
  1. На тарілку викладаємо півколом спочатку закуску на шпажках, а потім – шматочки нарізаного рулету з млинців з рибою. У підсумку, повинен вийти на тарілці «пишний хвіст».
  2. З крекерів (солоних), оливок і помідорів робимо півника і прикладаємо його до «хвоста». Все – закуска до Нового року готова, подаємо її в теплому вигляді до столу.

Ми розглянули прості і оригінальні, недорогі і фінансово затратні варіанти закуски до вина, щоб ви змогли вибрати для себе найкращу. Сподіваємося, що наші рецепти з фото допоможуть вам не тільки визначитися з рецептом закуски під вино, а й ідеально, а головне – з величезним задоволенням її приготувати.

Впевнені, ваш новорічний стіл буде щедрим, вишуканим і дуже різноманітним, так що гості після застілля голодними і розчарованими не підуть.

Смачних свят!