Свята – це особливі дні в нашому житті, адже ми дозволяємо собі не тільки відпочити, а й поласувати стравами, які в звичайні будні для нас – табу. Одним з найбільш відзначаються свят в нашій країні є Новий рік, ось до нього ми і будемо сьогодні готуватися, вибираючи кращі з кращих закуски до вина.
Правда, використовувати дані рецепти можна не тільки на новорічних фуршетах, страви прекрасно впишуться в канву будь-яких банкетів, ставши справжньою окрасою столу.
Що подати до вина в якості закуски: добірка рецептів
Різноманітність закусок радує і одночасно приводить в подив навіть досвідчених господинь. Адже з різноманіття потрібно вміти вибрати ідеальне блюдо, яке і в приготуванні не дуже капризно, і за ціною прийнятно, а головне – чудово доповнює улюблений напій.
Не всім відомо, що до різних сортів вина підходять різні види закусок. Наприклад, м’ясні страви краще запивати червоним сухим вином, салати – сухим білим вином, а для десертів і фруктів – ідеально підходять солодкі і напівсолодкі напої.
Холодні бутерброди зі шпротами
Складові
- Огірки – 1 шт. + –
- Шпроти в олії – 1 банка (240 г) + –
- Зелень – за смаком + –
- Нарізний батон – 1 шт. + –
- Часник – за смаком + –
- Майонез 30% – 4 ст.л. + –
Як приготувати бутерброди з огірком і шпротами
Цю закуску можна зустріти на будь-якому святковому застіллі, і це не дивно. Адже її популярність цілком виправдана приголомшливим смаком (хоч готується закуска з найпростіших інгредієнтів), швидкістю приготування і ситністю. За 5 хвилин від ваших бутербродів на тарілці не залишиться і сліду.
- Нарізаємо огірок продовгуватими кружками.
- Часник пропускаємо під пресом, потім змішуємо з майонезом.
- Необхідна кількість скибочок батона змащуємо часниково-майонезній сумішшю (рясно НЕ намастіть), поверх неї викладаємо 1 рибку, поруч – гурток огірка і посипаємо все подрібненою зеленню. Можете зелень не рубати, а викласти на кожен бутерброд по одній цілій гілочці петрушки або кропу.
Для більшої пікантності, скибочки батона попередньо можна обсмажити у вершковому маслі, тоді у нас вийдуть оригінальні бутерброди – грінки зі шпротами і огірком.
Фаршировані беконом печериці
Вельми вишукана закуска, місце якої в самому центрі столу. Дивовижне поєднання бекону і ніжних грибів створює пікантний смак, встояти перед яким не зможе жоден гість. До того ж, закуска ситна і не вимагає на своє приготування багато часу, тому заслуговує опинитися в списку кращих новорічних закусок до вина.
Складові
- Бекон – 200 г;
- Сир твердих сортів – 100 г;
- Печериці свіжі – 300 г;
- Сметана – 3 ст.л .;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
- Сіль за смаком;
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Як запекти шампіньйони, фаршировані беконом
- Відрізаємо або акуратно відламує ніжки печериць, дрібно їх нарізаємо.
- Лук також дрібно ріжемо і обсмажуємо з подрібненими грибними ніжками в рослинному маслі.
- Після – додаємо в сковороду сіль, перець, заправляємо продукти сметаною.
- Доводимо гриби з цибулею на сковороді до кипіння і кип’ятимо їх під закритою кришкою.
- Остужаем обсмажування, змішуємо з тертим сиром.
- Капелюшки печериць наповнюємо підготовленим сирно-грибним фаршем, після чого викладаємо їх на деко.
- Розміщуємо його в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо закуску 20 хвилин.
На цьому приготування фаршированих грибів закінчено. Подаємо закуску до столу в теплому вигляді. Можете прикрасити її цілими гілочками петрушки або використовувати для прикраси будь-яку іншу зелень за смаком.
Тарталетки з шинкою і сиром
Яка закуска підходить до вину більше, ніж тарталетки з усілякою начинкою? У цієї страви маса переваг, адже, мало того, що воно смачне і недороге, воно ще, до того ж, може бути вельми різноманітним, завдяки легко замінюється начинці.
Сьогодні ми спробуємо приготувати тарталетки з шинкою і сиром, але для різноманітності ви можете оформити тарталетки з різною начинкою, цим ви приємно здивуєте своїх гостей.
Інгредієнти для замісу тіста
- Холодна вода – 2 ст.л .;
- Цукор – 1 щіпка;
- Борошно (вищий сорт) – 200 г;
- Вершкове масло (холодне) – 115 г;
- Сіль – ¼ ч.л.
Продукти для начинки
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Шинка (можна замінити копчено-вареної грудинкою) – 150 г;
- Яйце – 1 шт .;
- Сметана – 3 ст.л.
Приготування тарталеток з шинкою і сиром
Замішуємо тісто на тарталетки
- У чашу блендера просіюємо борошно, додаємо до неї цукор, сіль і нарізане вершкове масло. Його подрібнюємо невеликими кубиками в холодному вигляді.
- Блендером збиваємо продукти до тих пір, поки не вийде жирна крихта.
- Потім вливаємо в чашу холодну воду і на великій швидкості замішуємо тісто.
Довго місити тісто не можна, інакше – замерзле масло розтане, і тісто стане дерев’яним.
Робимо тарталетки з домашнього тесту
- З замішаного тіста формуємо кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 30-40 хвилин в холодильник.
- Охолоджену тестову масу розгортаємо в тонкий пласт, товщиною не більше 3 мм.
- Круглої формочкою видавлюємо з тіста заготовки для тарталеток. Кожна заготовка повинна вийти за розміром трохи більший за діаметр самої формочки.
- Укладаємо заготовки в форми.
- Наколюємо майбутні тарталетки виделкою, накриваємо їх фольгою і засипаємо в кожну по жменьці квасолі.
- Відправляємо заготовки з квасолею на 10 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
- Через 10 хвилин форми дістаємо з духовки, знімаємо з них фольгу з квасолею і відправляємо тарталетки ще на 5 хвилин в духовку.
- Потім дістаємо їх з формочок і викладаємо на деко.
Готуємо начинку для тарталеток
- Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо його на середньому вогні в рослинному маслі 5-6 хвилин, поки не з’явиться красивий «золотистий» відтінок.
- Шинку ріжемо невеликими кубиками, перекладаємо нарізку в миску і змішуємо з обсмаженою цибулею.
Робимо заливку для закуски до вина
- Віночком змішуємо яйця зі сметаною, солимо отриману масу на смак.
Наповнюємо тарталетки начинкою
- Викладаємо приготовлену раніше начинку в спечені тарталетки. Вливаємо в кожну по 2-3 ст.л. заливки і відправляємо закуску в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. За цей час заливка встигне «схопитися» і навіть трохи підрум’янитися, а цього нам для остаточного приготування і не дістає.
Подаємо блюдо, як холодну або гарячу закуску, – на ваш розсуд. Але в теплому вигляді блюдо все-таки на порядок смачніше.
Закуска з тарталеток: поради по приготуванню
- Наповнювати тарталетки можна чим завгодно: ікрою, грибами, м’ясом, рибою, морепродуктами, паштетом з субпродуктів і багатьма іншими інгредієнтами.
- Що стосується основи страви – тарталеток, то їх не обов’язково піч будинку. Якщо у вас немає часу на приготування тестової основи – ви її можете купити готової в будь-якому магазині.
Оригінальна закуска з млинців з червоною рибою «Хвіст півня»
Якщо ви хочете не просто здивувати, а захопити і вразити своїх гостей незвичайним стравою, тоді тематична закуска «Хвіст півня» з рулетиками з млинців – те, що потрібно для новорічного меню 2017. Адже як задобрити господаря майбутнього року – Вогненного Півня, якщо не красивим смачним блюдом з його зображенням.
Інгредієнти для рулетів
- Млинці (несолодкі, тонкі) – 3 шт .;
- Вершковий сир (рикотта або маскарпоне) – 100 г;
- Червона солона риба (горбуша, лосось, кета, форель) – 100 г;
- Петрушка або кріп (зелень) – 1 гілочка.
Продукти для закуски на шпажках
- Свіжий огірок – 1 шт .;
- Маслини (чорні) – 6 шт .;
- Сир фета – 30 г;
- Помідори черрі – 3 шт.
Інгредієнти для прикраси (к-ть за смаком)
- Помідор (звичайний);
- Солоні крекери;
- Маслини.
Як приготувати рулетики з млинців з червоною рибою і сиром
- Заздалегідь готуємо тонкі млинці на будь-якій основі (вода, молоко, сироватка, кефір).
Підібрати відповідний для себе рецепт приготування тонких млинців можна у нас на сайті.
- Як приготувати тонкі млинці на сироватці
- Як приготувати тонкі млинці на кефірі без яєць
- Як спекти тонкі млинці на кислим молоком
- Як зробити тонкі млинці на сметані
- Кожен спечений млинець рясно (товстим шаром) змащуємо по всій поверхні вершковим сиром.
- Зверху викладаємо невеликий шматочок солоного філе (без кісток) будь червоної риби і 2-3 листи петрушки.
- Акуратно загортаємо млинець в рулет, після чого ріжемо його навскоси порційними шматочками.
- Готуємо інгредієнти для прикраси шпаг:
- огірок ріжемо середніми шматочками;
- помідори черрі розрізаємо навпіл або подрібнюємо четвертинками;
- сир фета нарізаємо кубиками;
- по черзі надягаємо на шпажку сир, помідори, огірок і цілу оливку. Одягати продукти можна в будь-якому порядку, це не принципово. Так проробляємо з кожної шпажкою, а їх у нас повинно вийти 5 штук.
- На тарілку викладаємо півколом спочатку закуску на шпажках, а потім – шматочки нарізаного рулету з млинців з рибою. У підсумку, повинен вийти на тарілці «пишний хвіст».
- З крекерів (солоних), оливок і помідорів робимо півника і прикладаємо його до «хвоста». Все – закуска до Нового року готова, подаємо її в теплому вигляді до столу.
Ми розглянули прості і оригінальні, недорогі і фінансово затратні варіанти закуски до вина, щоб ви змогли вибрати для себе найкращу. Сподіваємося, що наші рецепти з фото допоможуть вам не тільки визначитися з рецептом закуски під вино, а й ідеально, а головне – з величезним задоволенням її приготувати.
Впевнені, ваш новорічний стіл буде щедрим, вишуканим і дуже різноманітним, так що гості після застілля голодними і розчарованими не підуть.
Смачних свят!