Салати з курячої грудки без майонезу: рецепти з оливковою олією

Салати з курячої грудки без майонезу, з оливковою олією
З чого зробити блюдо на вечерю чи обід, щоб воно було легким, апетитним, але в той же час ситним і незвичайним на смак? Всі ці вимоги можна втілити, якщо приготувати салат з куркою і маслом оливковою, змішавши його з оцтом, лимонним соком або рубаним часником.

Зміст

Решта інгредієнти підбираємо, виходячи з власних уподобань, можливостей і потреб – раптом салатом доведеться годувати всю сім’ю?

Ми розповімо про те, які продукти краще всього поєднуються один з одним, якщо потрібно сфабрикувати легкий закусочний, ситний або пряний салат з курячої грудки з оливковою олією.

Секрети приготування смачного салату з куркою

Масло

Для легких салатів в якості заправки підійдуть такі види масел:

  • оливкова;
  • з виноградних кісточок;
  • волоського і кедрового горіха;
  • гарбузове.

Всі вони володіють легким ароматом і майже не впливають на смак страви.

Так як салат найчастіше складається з різних видів зелені – тонке горіхове післясмак підійде йому ідеально. Найшвидший спосіб надати заправці незвичайний присмак – використовувати в якості неї оригінальне масло.

оцет

Яблучний, бальзамічний, винний оцет додаємо до заправки в будь-яких пропорціях – в залежності від того, наскільки гострою і пряної хочемо отримати закуску.

Саме завдяки оцту масло збовтувати в ніжну емульсію, яка не скачується в крапельки, а обволікає кожен листочок.

Сік цитрусових

Їм також можна заправити салат, коли під рукою немає оцту або хочеться додати страві більш ніжний смак. Оптимальними вважаються соки наслідках цитрусових – лимона і лайма.

salaty-iz-kurinoj-grudki-bez-majoneza-recepty-s-olivkovym-maslom6

Підійдуть також свіжовіджатий апельсиновий – з ним прекрасно поєднується курка. Журавлинного і гранатового вливаємо не більше 1 ч. Л. на порцію заправки, щоб не перебити смаку інших інгредієнтів.

Сполучуваність продуктів

  • Для приготування салату з куркою з маслом в легкому варіанті найкраще з’єднувати будь-які види салатів, включаючи пекінську капусту.

До них, в якості додаткового інгредієнта, підходять: тонка стружка кокосової м’якоті, порізані часточки апельсина без шкірки, авокадо, скибочки мандарина або огірка, свіжий (або розморожений) зелений горошок.

  • Для більш щільного варіанти потрібні продукти серйозніше! Додаємо до основного складу (курка і зелень) ядра кедрового горіха або обсмажений з сіллю арахіс, варені яйця, скибочки сиру.
  • Ну а тим, хто хоче бачити в своїй тарілці повноцінний вечерю, рекомендуємо зробити теплий салат, де разом з куркою і зеленню подамо:

salaty-iz-kurinoj-grudki-bez-majoneza-recepty-s-olivkovym-maslom7

  1. тушковані боби (сочевицю, нут, квасоля);
  2. обсмажену на грилі або в сковороді брюссельську капусту, броколі або цвітну;
  3. а також приготовані креветки. Вони прекрасно доповнюють смак курячого філе, надаючи йому вишуканість.

Як приклад пропонуємо вам три рецепти приготування салату з курочкою різного ступеня ситності. Починаємо з самого легкого у всіх сенсах рецепта, так як його приготування займе зовсім небагато часу.

Святковий зелений салат з куркою, мандаринами і маслом волоського горіха

Складові

  • Куряче філе – 1/2 грудки + –
  • Пекінська капуста – 100 г + –
  • Салатний мікс – 300 г + –
  • Мандарини дрібні без кісточок – 2 шт. + –
  • Масло волоського горіха – 1 ст. л. + –
  • Сіль морська – за смаком + –

Готуємо на швидку руку салат з курячої грудки з пікантним горіховим маслом

  • Листя пекінкі біля основи нарізаємо тонкими смужками, ближче до кінця можемо їх просто порвати. Мандарини чистимо і ділимо на часточки.
  • Салатний мікс промиваємо, обсушуємо в ситі, рвемо руками довільно.
  • Готову курку викладаємо на серветку або паперовий рушник, якщо не хочеться, щоб в блюдо потрапило зайве масло.
  • Обсмажуємо на середньому вогні хвилин 5, посипавши сіллю і травами, – базиліком і розмарином.

Якщо хочеться зробити страву більш запашним – можемо додати в сковороду середнього розміру зубчик часнику, попередньо розрізавши його на чотири частини. Головне в цьому випадку те, що ми його не чистимо! Шкірка надає особливу глибину смаку і аромату.

  • Свіже м’ясо ріжемо середніми шматочками – приблизно як на гуляш. З невеликої грудки, якщо вона попередньо не було подморожена, красивих слайсів не вийде, тому не варто витрачати на це час.
  • Зелень, пекінка і більшу частину цитруса складаємо в блюдо, зверху викладаємо шматочки курки, трохи перемішуємо, поверх кладемо залишилися мандаринові скибочки, скроплюємо горіховим маслом і подаємо!

salaty-iz-kurinoj-grudki-bez-majoneza-recepty-s-olivkovym-maslom4

Насправді такий закускою можна наїстися, а в жаркий день вона легко замінить звичну окрошку в обід або вечерю.

Якщо все-таки здається, що на повноцінну порцію жирів, білків і вуглеводів такий салатик не тягне, тоді робимо його за іншим рецептом.

Салат з курячої грудки з оливковою олією

Часу на його приготування піде трішки більше – в основному через заправки, яку будемо змішувати з різних компонентів.

Складові

  • Філе куряче – 200 г;
  • Яйця перепелині – 8-10 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Салатний мікс – 400 г;
  • Кедровий горіх – 70 г;
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л .;
  • Оцет винний – 1 ч. Л .;
  • Цукрова пудра – ½ ч. Л .;
  • Гірчиця – 1 ч. Л .;
  • Чорний перець мелений – 1/3 ч. Л .;
  • Сіль дрібна – за смаком.

Робимо крок за кроком освіжаючий вітамінний салат з куркою і маслом оливок

Курку і яйця для салату відварюємо до готовності

  • Нарізаємо середнього розміру шматочками куряче м’ясо, обсмажуємо його до готовності з чорним перцем в невеликій кількості масла, залишаємо остигати.
  • Яйця відварюємо круто. Після закипання тримаємо їх хвилин 5 – цього цілком достатньо. Завдяки своїм розміром ці «крихти» готуються ну дуже швидко. Обов’язково охолоджуємо їх у крижаній воді, щоб шкаралупа легко відійшла і не пошкодила білок. Почищені отставляем в сторону.

Нарізаємо сир із зеленню для коханої салатної закуски

  • Зелень добре промиваємо, а поки вона стікає так обсихає, нарізаємо сир тонкими скибочками. Зробити це можна ножем для чищення картоплі або моркви.

Так сирні пластини вийдуть однією товщини і будуть виглядати красивими напівпрозорими прямокутниками.

Готуємо власноруч смачну заправку для салату

  • Тепер в невеликій баночці з кришкою змішуємо оливкову олію, оцет, гірчицю і цукрову пудру, можемо навіть трохи, за бажанням, присолити. Загвинчуємо її і гарненько збовтувати.

salaty-iz-kurinoj-grudki-bez-majoneza-recepty-s-olivkovym-maslom3

Збираємо красивий листковий салат по кроках

  • Формуємо на тарілці салат:
  1. викладаємо зелень;
  2. потім – курку;
  3. красиво розкладаємо порізані на половинки перепелині яйця;
  4. додаємо скибочки сиру.
  • Всі посипаємо кедровими горішками і скроплюємо заправкою.

При бажанні, шари можна укласти в іншому порядку – це не принципово. Зелень і горішки ви також можете використовувати за бажанням: хочете – додаєте, хочете – ні. Але з ними виходить смачніше, пікантні і ефектніше.

Смачного! Легке і корисне блюдо готове!

Теплий овочевий салат з куркою і оливковою олією

Ну а тим, хто хоче ласувати курячим салатом зимовими вечорами в колі рідних, пропонуємо спробувати зробити його за таким рецептом і подати на стіл теплим.

Складові

  • Куряча грудка – 1 шт .;
  • Брюссельська капуста – 200 г;
  • Брокколі – 200 г;
  • Сочевиця червона дрібна – 5 ст. л .;
  • Цибуля ріпчаста (червоний або звичайний) – 1 шт .;
  • Оцет – ¼ ст .;
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Перець чорний, білий – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати самостійно теплий салат з курячою грудкою і маслом

Відварюємо червону сочевицю

  • Води наливаємо стільки, щоб покрити крупу на 2 пальця, адже нам не потрібна розмазня, а й занадто жорсткою бути вона не повинна, інакше буде не такою смачною.
  • Додаємо в воду сіль, а за 5-10 хвилин до закінчення варіння можемо підсипати спецій на свій смак – чорний перець і сушений базилік.
  • Прикриваємо кришкою і залишаємо.

Готуємо (смажимо) куряче м’ясо з часником на сковороді

  • Курку ріжемо середніми шматками і обсмажуємо разом з 1 неочищеним зубчиком часнику на оливковій олії, намагаючись як слід зарум’янити боки. Готову м’ясну порцію перекладаємо на тарілку, а сковороду з «часниковим» маслом залишаємо.

Маринуємо в оцті ріпчасту цибулю

  • Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями, складаємо в тарілці. Оцет нагріваємо разом з водою в рівних пропорціях до закипання і заливаємо коренеплід, потім накриваємо кришкою і маринуємо 20 хвилин. Після зливаємо і даємо стекти в ситі.

Пасеруємо свіжу капусту в маслі на сковороді

  • Качанчики брюссельської капусти ріжемо навпіл, брокколі також розрізаємо вздовж суцвіть. Обсмажуємо їх з сіллю на «часниковому» маслі, що залишилося в сковороді від курки.

Збираємо ситний курячий салат з сочевицею і капустою в салатниці

  • У глибоку тарілку викладаємо капусту прямо з печі. Додаємо сочевицю, перемішуємо, зверху викладаємо курку і завершуємо маринованою цибулею. Збризгуємо оливковою олією і подаємо до столу!

salaty-iz-kurinoj-grudki-bez-majoneza-recepty-s-olivkovym-maslom2

Теплий салат виходить пряним, ситним і надзвичайно смачним.

Готуйте незвичайні салати з куркою і маслом, угощайтесь самі і годуєте неординарними стравами близьких – вони це оцінять. А в коментарях не забувайте писати нам – закуска за яким рецептом сподобалася вам найбільше.

Смачного!