Коли набридають звичні закуски, можна здивувати гостей чимось більш вишуканим, пряним і незвичайним. Наприклад, приготуємо салат з каперсами, різновидів рецептів у якого досить для того, щоб вибрати саме той, що доведеться вам до душі. З нашої статті ви дізнаєтеся, як можна зробити олів’є або приготувати салат з куркою, додаючи каперси в основний склад і створюючи нові поєднання.
Каперси – це не розпустилися бутони каперса колючого, дикорослого. При термообробці всі корисні речовини в них розщеплюються, тому бутончікі маринують або солять. Саме в такому вигляді ми і буде їх використовувати.
Пряний, трохи гірчичний смак каперсів будь-якому салату додасть соковитості і яскравості. Спробуємо приготувати один з рецептів!
Салат з курячим філе і каперсами
Складові
- Куряче філе – 300 г;
- Каперси – 2 ст.л .;
- Яйце куряче – 2 шт .;
- Горіхи волоські – 2 ст.л .;
- Йогурт густий або сметана – 1 – 2 ст.л .;
- Оцет столовий – 1ч.л .;
- Чорний перець, сіль – за смаком.
Приготування
- Відварюємо філе до готовності в підсоленій воді з лавровим листом і горошками запашного перцю. Виймаємо з бульйону і залишаємо остигати.
- Варимо круто яйця.
- Горіхи найкраще порізати ножем. Можна подрібнити і в блендері, головне, не дуже, щоб відчувалися шматочки. При бажанні їх зовсім можна залишити розділеними на половинки.
- Курку нарізаємо на кубики, яйця ріжемо ножем або подрібнюємо виделкою, викладаємо каперси без рідини, посипаємо все горіхами.
- Змішуємо в чашці йогурт і оцет, додаємо сіль і перець. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Готово!
Йогурт в цьому рецепті можна замінити на традиційний майонез, купивши його в магазині або приготувавши самостійно.
Салат з куркою і селерою
Ще більш соковитим вийде цей салат, якщо ми замінимо в ньому яйця на стебла селери.
Запікаємо філе курки
Курку можна відварити, як в попередньому рецепті, а можна запекти в духовці – так смак вийде більш насиченим.
- 200 г свіжого курячого філе маринуємо 20 – 25 хвилин в суміші оливкової олії і бальзамічного оцту, приправивши сушеним базиліком і розмарином.
- Потім відправляємо спочатку на сковороду обсмажити з обох боків до скориночки, а потім ставимо на 10 хвилин в гарячу (200 ° С) духовку, щоб м’ясо дійшло.
Готову перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.
- Промиваємо пару великих стебла селери і дрібно нарізаємо. Горіхи (можна замінити волоські на кешью або мигдаль) подрібнюємо ножем. Каперси (2 ст.л.) викладаємо так.
- Курку нарізаємо, з’єднуємо з іншими інгредієнтами і заправляємо сметаною або оливковою олією з лимонним соком. Всі посипаємо чорним перцем.
Подати салат можна як зазвичай, в тарілці, а можна розкласти порційно в грецькі коржі, присмачивши часточками помідори і листям руколи або шпинату. Піта з такою начинкою стане повноцінним вечерею для всієї родини!
Салат з каперсів з тунцем
складові
- Тунець (консерви) – 250 г + –
- Помідори черрі – 200 г + –
- Яйця перепелині – 5 шт. + –
- Салат листовий – 150 г + –
- Твердий сир пармезан (інший твердий сир) – 2 ст. л. + –
- Оливкова олія – 2 ст. л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Лайм – 1/2 шт. + –
- Каперси – 2 ст. л. + –
Приготування
Блюдо за цим рецептом вийде не тільки ситним і соковитим, але ще і швидким, адже у нас майже всі продукти готові.
- Листя салату промиваємо і, поки вони сохнуть на рушник, ставимо варитися яйця. Готові зливаємо, охолоджуємо і чистимо.
- Салат рвемо руками і викладаємо на дно блюда. Поверх розкладаємо розрізані на половинки чері. Таким же чином ріжемо яйця, викладаємо зверху тунця з банки, а потім каперси. Останнім шаром йде тертий сир.
- Для заправки вичавлюємо з лайма 1,5 ст.л соку, змішуємо його з оливковою олією, перчимо і солимо.
- Чи не перемішуючи інгредієнти, поливаємо їх заправкою і, давши постояти хвилин 10 – 15, щоб вони просочився, подаємо.
Замість тунця можна взяти будь-які інші рибні консерви у власному соку.
Олів’є з каперсами
Класичний салат стане набагато цікавіше, якщо присмачити його таким незвичайним продуктом.
- Відварюємо, як зазвичай 3 середні картоплини, 1 морква і 2 яйця.
- 1 невелику цибулину чистимо і дрібно шаткуємо. Щоб прибрати гіркоту заливаємо окропом і даємо постояти 5 – 7 хвилин. Потім відкидаємо на сито або друшляк і даємо стекти.
- Остигнули овочі чистимо, нарізаємо дрібними кубиками. Яйця подрібнюємо ножем або виделкою.
- 1 маринований огірок також дрібно ріжемо, додаємо 100 г каперсів, шінкованной цибулю і 100 г зеленого горошку без рідини, з’єднуємо все з овочами і яйцями, солимо, перчимо, заправляємо майонезом до смаку і перемішуємо. Олів’є готовий!
Як бачите, в ньому немає м’яса і любителям «серйозної» їжі такий салат може здатися недостатньо ситним.
М’ясним інгредієнтом може стати шинка або відварна, або запечена курка. 150 – 200 г буде достатньо. Крім того можна присмачити олів’є за класичною схемою 1 зеленим яблуком.
Салат з беконом
- 250 г бекону або грудинки нарізаємо на тонкі скибочки і, поперчити, обсмажуємо на оливковій олії до скоринки. У процесі додаємо до нього 1 рубаний зубчик часнику. Потім перекладаємо бекон на застелену серветкою тарілку, щоб вбрався зайвий жир, а на цій же сковороді обсмажуємо 10 – 15 штук половинок волоських горіхів.
- 100 г листя зеленого салату або романо промиваємо і, поки вони сохнуть, нарізаємо на кубики 100 г твердого сиру.
- Рвемо салатні листя руками, викладаємо на них сирні кубики і бекон. Додаємо смажені горіхи, 1 ст.л каперсів і відставляємо, щоб зайнятися заправкою.
- Змішуємо 1 ч.л. оцту і 1 ст.л. оливкового масла. Додаємо до них по 1 ч.л. гірчиці і бальзамічного оцту. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Заправляємо вийшов салат, знову заважаємо і даємо трохи постояти. Готово!
Салат з печеними перцями
Цей рецепт порадує вегетаріанців, адже до складу входить так багатий білком нут і ніяких тваринних продуктів.
Викладаємо на деко цілком пару болгарських солодких перців і відправляємо запікатися при 200 ° С до тих пір, поки шкірка не почне лопатися. Приблизно на 10 – 15 хвилин.
Дістаємо їх і прямо гарячими накриваємо тарілкою або прибираємо в пакет. Це потрібно, щоб відійшла шкірка.
- Нарізаємо на смужки остиглі почищені перці, викладаємо до них консервований нут (200 г), додаємо 3 ст.л. каперсів і відставляємо. Саме час зайнятися заправкою!
- Змішуємо в чашці 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст.л. оливкового масла і пару зубчиків часнику з давилки. При бажанні, додаємо кілька тертих листочків свіжої м’яти.
- Все солимо, перемішуємо і виливаємо в салат.
Заважаємо блюдо і подаємо, прикрасивши листочками м’яти.
Салат із запеченими помідорами
Пряний і легкий салат стане відмінним доповненням до будь-якого гарячого на вечерю.
запікаємо томати
5 середніх помідорів розрізаємо на четвертинки, виймаємо насіння і викладаємо на змащене деко. Збризгуємо оливковою олією, присипаємо базиліком і розмарином і ставимо запікатися при 200 ° С на 10 – 15 хвилин.
Якщо немає духовки, томати можна просто посмажити на відкритому вогні. Головне не перевертати їх занадто часто, щоб вони не розвалилися.
Приготування заправки
Ми залишаємо помідори остигати, а самі приступаємо до приготування заправки: змішуємо в посуді з кришкою – підійде маленька баночка 2 ч.л. бальзамічного оцту, 3 ч.л. оливкового масла, 1 зубчик часнику з давилки і рідкий мед на кінчику чайної ложки.
Закриваємо кришку і добре все збовтуємо.
Розкладаємо в салатник остиглі помідори, зверху викладаємо 3 ст.л. каперсів і поливаємо все часниковою заправкою. Посипаємо подрібнену листям свіжого базиліка.
Салат з каперсами додасть будь-якого столу пікантності. Пробуйте, готуйте, і відписуйтеся в коментарях, друзі!