Салати з каперсами

Салати з каперсами
Коли набридають звичні закуски, можна здивувати гостей чимось більш вишуканим, пряним і незвичайним. Наприклад, приготуємо салат з каперсами, різновидів рецептів у якого досить для того, щоб вибрати саме той, що доведеться вам до душі. З нашої статті ви дізнаєтеся, як можна зробити олів’є або приготувати салат з куркою, додаючи каперси в основний склад і створюючи нові поєднання.

Каперси – це не розпустилися бутони каперса колючого, дикорослого. При термообробці всі корисні речовини в них розщеплюються, тому бутончікі маринують або солять. Саме в такому вигляді ми і буде їх використовувати.

Пряний, трохи гірчичний смак каперсів будь-якому салату додасть соковитості і яскравості. Спробуємо приготувати один з рецептів!

Салат з курячим філе і каперсами

Складові

  • Куряче філе – 300 г;
  • Каперси – 2 ст.л .;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Горіхи волоські – 2 ст.л .;
  • Йогурт густий або сметана – 1 – 2 ст.л .;
  • Оцет столовий – 1ч.л .;
  • Чорний перець, сіль – за смаком.

Салат з курячим філе і каперсами

Приготування

  1. Відварюємо філе до готовності в підсоленій воді з лавровим листом і горошками запашного перцю. Виймаємо з бульйону і залишаємо остигати.
  2. Варимо круто яйця.
  3. Горіхи найкраще порізати ножем. Можна подрібнити і в блендері, головне, не дуже, щоб відчувалися шматочки. При бажанні їх зовсім можна залишити розділеними на половинки.
  4. Курку нарізаємо на кубики, яйця ріжемо ножем або подрібнюємо виделкою, викладаємо каперси без рідини, посипаємо все горіхами.
  5. Змішуємо в чашці йогурт і оцет, додаємо сіль і перець. Поливаємо салат заправкою і перемішуємо. Готово!

Йогурт в цьому рецепті можна замінити на традиційний майонез, купивши його в магазині або приготувавши самостійно.

Салат з куркою і селерою

Ще більш соковитим вийде цей салат, якщо ми замінимо в ньому яйця на стебла селери.

Запікаємо філе курки

Курку можна відварити, як в попередньому рецепті, а можна запекти в духовці – так смак вийде більш насиченим.

  • 200 г свіжого курячого філе маринуємо 20 – 25 хвилин в суміші оливкової олії і бальзамічного оцту, приправивши сушеним базиліком і розмарином.
  • Потім відправляємо спочатку на сковороду обсмажити з обох боків до скориночки, а потім ставимо на 10 хвилин в гарячу (200 ° С) духовку, щоб м’ясо дійшло.

Готову перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати.

  1. Промиваємо пару великих стебла селери і дрібно нарізаємо. Горіхи (можна замінити волоські на кешью або мигдаль) подрібнюємо ножем. Каперси (2 ст.л.) викладаємо так.
  2. Курку нарізаємо, з’єднуємо з іншими інгредієнтами і заправляємо сметаною або оливковою олією з лимонним соком. Всі посипаємо чорним перцем.

Салат з каперсами, куркою і селерою

Подати салат можна як зазвичай, в тарілці, а можна розкласти порційно в грецькі коржі, присмачивши часточками помідори і листям руколи або шпинату. Піта з такою начинкою стане повноцінним вечерею для всієї родини!

Салат з каперсів з тунцем

Салат з каперсів з тунцем
складові

  • Тунець (консерви) – 250 г + –
  • Помідори черрі – 200 г + –
  • Яйця перепелині – 5 шт. + –
  • Салат листовий – 150 г + –
  • Твердий сир пармезан (інший твердий сир) – 2 ст. л. + –
  • Оливкова олія – ​​2 ст. л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –
  • Лайм – 1/2 шт. + –
  • Каперси – 2 ст. л. + –

Приготування

Блюдо за цим рецептом вийде не тільки ситним і соковитим, але ще і швидким, адже у нас майже всі продукти готові.

  1. Листя салату промиваємо і, поки вони сохнуть на рушник, ставимо варитися яйця. Готові зливаємо, охолоджуємо і чистимо.
  2. Салат рвемо руками і викладаємо на дно блюда. Поверх розкладаємо розрізані на половинки чері. Таким же чином ріжемо яйця, викладаємо зверху тунця з банки, а потім каперси. Останнім шаром йде тертий сир.
  3. Для заправки вичавлюємо з лайма 1,5 ст.л соку, змішуємо його з оливковою олією, перчимо і солимо.
  4. Чи не перемішуючи інгредієнти, поливаємо їх заправкою і, давши постояти хвилин 10 – 15, щоб вони просочився, подаємо.

Замість тунця можна взяти будь-які інші рибні консерви у власному соку.

Олів’є з каперсами

Класичний салат стане набагато цікавіше, якщо присмачити його таким незвичайним продуктом.

  • Відварюємо, як зазвичай 3 середні картоплини, 1 морква і 2 яйця.
  • 1 невелику цибулину чистимо і дрібно шаткуємо. Щоб прибрати гіркоту заливаємо окропом і даємо постояти 5 – 7 хвилин. Потім відкидаємо на сито або друшляк і даємо стекти.
  • Остигнули овочі чистимо, нарізаємо дрібними кубиками. Яйця подрібнюємо ножем або виделкою.
  • 1 маринований огірок також дрібно ріжемо, додаємо 100 г каперсів, шінкованной цибулю і 100 г зеленого горошку без рідини, з’єднуємо все з овочами і яйцями, солимо, перчимо, заправляємо майонезом до смаку і перемішуємо. Олів’є готовий!

Як бачите, в ньому немає м’яса і любителям «серйозної» їжі такий салат може здатися недостатньо ситним.

М’ясним інгредієнтом може стати шинка або відварна, або запечена курка. 150 – 200 г буде достатньо. Крім того можна присмачити олів’є за класичною схемою 1 зеленим яблуком.

Салат з беконом

  1. 250 г бекону або грудинки нарізаємо на тонкі скибочки і, поперчити, обсмажуємо на оливковій олії до скоринки. У процесі додаємо до нього 1 рубаний зубчик часнику. Потім перекладаємо бекон на застелену серветкою тарілку, щоб вбрався зайвий жир, а на цій же сковороді обсмажуємо 10 – 15 штук половинок волоських горіхів.
  2. 100 г листя зеленого салату або романо промиваємо і, поки вони сохнуть, нарізаємо на кубики 100 г твердого сиру.
  3. Рвемо салатні листя руками, викладаємо на них сирні кубики і бекон. Додаємо смажені горіхи, 1 ст.л каперсів і відставляємо, щоб зайнятися заправкою.
  4. Змішуємо 1 ч.л. оцту і 1 ст.л. оливкового масла. Додаємо до них по 1 ч.л. гірчиці і бальзамічного оцту. Все солимо, перчимо і добре перемішуємо.

Заправляємо вийшов салат, знову заважаємо і даємо трохи постояти. Готово!

Салат з печеними перцями

Цей рецепт порадує вегетаріанців, адже до складу входить так багатий білком нут і ніяких тваринних продуктів.

Викладаємо на деко цілком пару болгарських солодких перців і відправляємо запікатися при 200 ° С до тих пір, поки шкірка не почне лопатися. Приблизно на 10 – 15 хвилин.

Дістаємо їх і прямо гарячими накриваємо тарілкою або прибираємо в пакет. Це потрібно, щоб відійшла шкірка.

  • Нарізаємо на смужки остиглі почищені перці, викладаємо до них консервований нут (200 г), додаємо 3 ст.л. каперсів і відставляємо. Саме час зайнятися заправкою!

Салат з печеними перцями

  • Змішуємо в чашці 1 ст.л. лимонного соку, 2 ст.л. оливкового масла і пару зубчиків часнику з давилки. При бажанні, додаємо кілька тертих листочків свіжої м’яти.
  • Все солимо, перемішуємо і виливаємо в салат.

Заважаємо блюдо і подаємо, прикрасивши листочками м’яти.

Салат із запеченими помідорами

Пряний і легкий салат стане відмінним доповненням до будь-якого гарячого на вечерю.

запікаємо томати

5 середніх помідорів розрізаємо на четвертинки, виймаємо насіння і викладаємо на змащене деко. Збризгуємо оливковою олією, присипаємо базиліком і розмарином і ставимо запікатися при 200 ° С на 10 – 15 хвилин.

Якщо немає духовки, томати можна просто посмажити на відкритому вогні. Головне не перевертати їх занадто часто, щоб вони не розвалилися.

Приготування заправки

Ми залишаємо помідори остигати, а самі приступаємо до приготування заправки: змішуємо в посуді з кришкою – підійде маленька баночка 2 ч.л. бальзамічного оцту, 3 ч.л. оливкового масла, 1 зубчик часнику з давилки і рідкий мед на кінчику чайної ложки.

Закриваємо кришку і добре все збовтуємо.

salaty-s-kapersami3

Розкладаємо в салатник остиглі помідори, зверху викладаємо 3 ст.л. каперсів і поливаємо все часниковою заправкою. Посипаємо подрібнену листям свіжого базиліка.

Салат з каперсами додасть будь-якого столу пікантності. Пробуйте, готуйте, і відписуйтеся в коментарях, друзі!