Сьогодні ми приготуємо закуску настільки ж просту, наскільки і смачну, яка завжди в першу чергу зникає зі столу. Салат з огірків і редиски хороший і в якості легкої вечері або перекусу, і відмінно доповнить святкову трапезу, особливо, якщо поворожити над заправкою. Розглянемо кілька найпопулярніших рецептів приготування, в яких свіжі овочі поєднуються з іншими, більш ситними продуктами.
Найпростішим чином салат з огірків робиться так.
Салат зі свіжих огірків і редиски
Складові
- Редис – 8-10 шт. + –
- Огірки – 3-4 шт. + –
- Салат листовий – 150 г + –
- Оливкова олія – 3 ст.л. + –
- Оцет столовий або дижонская гірчиця – 1 ч.л. + –
- Сіль – щіпка + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
Приготування домашнього річного салату
- Листя салату добре промиваємо і залишаємо в великому ситі або друшляку стікати. Потім обов’язково промаківаем паперовим рушником, щоб остаточно прибрати зайву вологу. Рвемо листя руками.
- Огірки і редис також моєму, прибираємо хвостики і бадилля, пробуємо огіркову шкірку і, якщо вона гірчить, обов’язково повністю чистимо.
- Ріжемо овочі на четвертинки спочатку уздовж, потім на тонкі скибочки поперек.
- Оцет або гірчицю змішуємо з маслом в окремому посуді, додаємо сіль, перець і добре перемішуємо.
Поливаємо заправкою овочі, перемішуємо і тут же подаємо. Салат з огірків і редиски виходить не тільки смачним, але і по-літньому яскравим. Смачного!
Літній салат з огірків і редиски з яйцем
Тепер доповнимо річний салат іншими інгредієнтами, щоб надати йому ситність.
- Відварюємо круто 2 яйця, охолоджуємо і чистимо.
- 150 г листя будь-якого салату (айсберг, крес, латук) або зеленого міксу промиваємо, як в попередньому рецепті і дрібненько рвемо, коли вони обсохнуть.
- 200-250 редису моєму, очищаємо від бадилля і корінців і шаткуємо на дольки.
- 3 середніх огірка за потребою очищаємо від шкірки і ріжемо соломкою.
- Яйця подрібнюємо виделкою або трьом на крупній тертці.
Готуємо заправку: в окремій чашці, а краще баночці з кришкою з’єднуємо 2 ст.л. оливкового масла, 1 ч.л. кунжутного насіння, додаємо ½ ст.л. свіжовичавленого лимонного соку і, за бажанням, 1 зубчик часнику з преса. Все добре збовтувати.
З’єднуємо всі інгредієнти, поливаємо заправкою, перемішуємо і подаємо. Завдяки кунжутного насіння салат стане більш ароматним, а яйце додасть ситності.
За бажанням цей салат можна доповнити пір’їнками зеленої цибулі, свіжою зеленню – кропом або петрушкою, а курячі яйця замінити перепелиними.
Відварюємо на це кількість овочів 6-7 яєчок, ріжемо їх на половинки і розкладаємо поверх вже перемішаної і заправленої зелені.
Смачного!
Салат зі свіжих овочів: рецепт з помідорами
Справжнє літнє задоволення можна отримати, якщо приготувати закуску за цим рецептом.
- Моєму 200 г помідорів, 150 г редиски, 60-70 г свіжого кропу, 2 огірка. Все просушують на рушник.
- Тим часом тонкими смужками шаткуємо 150 г пекінської капусти, солимо її і трохи розминаємо чистою рукою, щоб вона стала ще ніжніше і просолилася.
- Помідори ріжемо на половини, редис і огірки – невеликими скибочками. У кропу шаткуємо тільки верхню частину, не захоплюючи стебла.
- Овочі перемішуємо, скроплюємо оливковою олією, присаливаем.
- 100 г твердого сиру подрібнюємо на сирорізки або нарізаємо спеціальним ножем на тонкі пластини і розкладаємо поверх.
Все, чудовий літній салат зі свіжих овочів готовий!
Звичайно, при бажанні блюдо можна заправити легким йогуртом без добавок або сметаною, але з оливковою олією сир поєднується найкраще.
На завершення пропонуємо приготувати одну з найбільш ситних закусок з огірків і редиски.
Салат з огірків і редиски з молодою картоплею
Особливо салат вдається, коли тільки-тільки починається сезон молодої картоплі. Чи не втрачаємо момент і переходимо на літній овочеве меню!
- Відразу ж ставимо варитися 1 середню або пару дрібних картоплин в мундирі. Як тільки овочі будуть готові, зливаємо воду, даємо їм охолонути, а потім чистимо.
- 200 г редиски і 1 свіжий огірок моєму, промаківаем і, прибравши хвостики, нарізаємо, як на звичайний зелений салат.
- Картопля рубаємо дрібними кубиками, а 50 г промитого зеленої цибулі ріжемо ножицями відразу в салатник.
- Всі інгредієнти з’єднуємо, заправляємо сметаною, солимо, перчимо і перемішуємо.
- При бажанні додаємо в салат 4-5 ст.л. консервованих горщика і кукурудзи – вони відмінно поєднуються з іншими інгредієнтами.
Подаємо закуску тут же, поки огірки не встигли дати сік. Смачного!
Як бачите, приготувати салат з огірків і редиски можна декількома способами. Легкі страви з літніх рецептами зі свіжими овочами виходять незвичайно соковитими, хрусткими і корисними. Пам’ятаймо про це, друзі, і авітаміноз, депресії або зайві кілограми пройдуть стороною!