Немає нічого складного в тому, щоб приготувати ароматну пікантну закуску для святкового застілля або подати її на стіл для сімейної вечері. Салат зі смаженою печерицями – ситне, просте блюдо, яке можна доповнювати різними інгредієнтами за своїм бажанням і варіювати основний список продуктів. Нижче ви знайдете кілька перевірених і нескладних рецептів, за якими створити нову шикарну закуску вийде без праці!
Але яким би варіантом приготування ми не вирішили скористатися, потрібно пам’ятати – гриби нам потрібні тільки свіжі. Чи не підійдуть ні мариновані, ні сушені, так як для досягнення потрібного смаку потрібно буде обсмажити саме сирі шампіньйони.
Замінити їх можна білими грибами або маслюки. Гливи, опеньки, рижики додадуть особливу нотку, і буде також смачно, але класичного салату вже не вийде.
Спочатку зробимо закуску по одному з найвідоміших рецептів.
Салат зі смаженими печерицями
Складові
- Печериці свіжі – 300 г + –
- Картопля – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Майонез – 100 мл + –
- Цибуля ріпчаста – 1/2 головки + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Свіжа зелень – улюблена, за смаком + –
Приготування домашнього салату з печерицями
- Ставимо варитися картоплю в мундирі і яйця. Для економії місця скласти їх можна в одну посуд. Чекаємо після закипання 20-25 хвилин і зливаємо воду. Все охолоджуємо.
- Тим часом наливаємо на сковороду 1-2 ст.л. рослинного масла і викладаємо пасерувати половину цибулини, попередньо її нашаткувати.
- Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього вимиті і нарізані невеликими шматочками шампіньйони.
Якщо сковорода маленька, краще додавати в неї гриби порціями, щоб встигала випаруватися зайва волога.
4. Остигнули яйця чистимо, тремо на тертці або подрібнюємо виделкою, а картопля рубаємо кубиками, як на олів’є.
5. Сир натираємо і з’єднуємо все інгредіенти.Когда печериці зарумянятся, знімаємо їх з вогню і охолоджуємо.
6. Заправляємо салат майонезом, солимо, перчимо, перемішуємо і обов’язково ставимо охолоджуватися не менше ніж на 20-30 хвилин, прикривши плівкою.
Подаємо закуску з смаженими печерицями, прикрасивши зеленню. Смачного!
Тим же, хто любить пікантні нотки східної кухні, рекомендуємо спробувати наступний рецепт.
Читайте ще схожі записи:
Рецепти салатів без майонезу
Грибний салат з корейською морквою
- Обсмажуємо на рослинному маслі скибочки 200 г грибів і прибираємо.
- Потім на цій же сковороді пасеруємо ½ порізаної на півкільця цибулини з 2 пропущеними через прес зубчиками часнику і відправляємо до печериць.
- 1 середню картоплину в цьому рецепті за бажанням смажимо кубиками на чистій сковороді на рослинному маслі або відварюємо в мундирі і також кубиками нарізаємо.
- З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо 100 г корейської моркви, заправляємо за смаком майонезом, солимо, перчимо, перемішуємо і охолоджуємо.
Доповнити цей салат можна 1-3 солоними огірочками. Вони додадуть додаткову соковитість і хрусткость.
Смачного!
Тим же, хто любить більш легкі страви, підійде салат на нашу наступним рецептом.
Салат з огірками і смаженими печерицями
- 200 г грибів ріжемо скибочками поперек, якщо вони маленькі або шаткуємо, якщо гриби попалися великі, і обсмажуємо на рослинному маслі. Готові викладаємо на застелену паперовим рушником решітку, щоб видалити зайвий жир і остудити.
- Тим часом моєму 2 середніх огірка, очищаємо їх від шкірки і ріжемо соломкою.
- ½ середньої моркви чистимо і тремо на крупній тертці або подрібнюємо на овочерізки.
- З’єднуємо всі інгредієнти і готуємо заправку: змішуємо ½ ч.л. столового оцту з 1,5 ст.л. рослинного масла, додаємо ½ ч.л. цукру і дрібку солі. Гарненько все перемішуємо і поливаємо салат.
Змішавши закуску, ставимо її в холодильник хвилин на 20-30 – охолоджена вона буде набагато смачніше. Подаємо, прикрасивши рубаною зеленню. Смачного!
На завершення пропонуємо вам зробити по-справжньому святкова страва, яке напевно запам’ятається і гостям і домочадцям!
Салатик зі смаженими грибами і горіхами
Всі інгредієнти обсмажуються окремо, тому заздалегідь розраховуємо час і кількість посуду для приготування.
- 200 г печериць миємо й ріжемо на дольки. Смажимо до золотистого і викладаємо на серветки.
- 250 г курячого філе дрібненько нарізаємо і також обсмажуємо на сильному вогні до золотистого, посолити і поперчити.
- 1 середню цибулину за бажанням шаткуємо на півкільця або дрібно нарізаємо і пасеруємо на зовсім невеликій кількості масла.
- 100 г волоських горіхів подрібнюємо ножем, так як в блендері вони перетворяться в борошно і будуть не так добре відчуватися в салаті і прожарюємо на слабкому вогні без масла хвилин 5-10.
- Відварюємо круто 3 яйця, чистимо їх, подрібнюємо виделкою і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
- Додаємо за смаком майонез, чорний перець і сіль, перемішуємо і, прикрасивши салатну гору половинкою волоського горіха і зеленню, ставимо закуску охолоджуватися на півгодини.
З плином часу ставимо салат зі смаженими грибами на стіл і приймаємо захоплені вигуки і компліменти, адже вийшов справжній шедевр!
Тепер ви знаєте, як приготувати салат зі смаженими печерицями по самим різними рецептами так, щоб закуска кожен раз виходила різний, але надзвичайно апетитною. Зробити ситна вечеря або легке доповнення до нього, спорудити пряний коктейль або зелений мікс – вирішувати тільки вам!