Салат з вареної куркою

salat-s-varenoj-kuricej
Добре, коли є час на створення кулінарних шедеврів, а що поробиш, якщо його або немає зовсім, або ж занадто мало, щоб готувати повноцінний обід?

У цій непростій ситуації вас виручить салат з вареної куркою, який включає в себе ряд інгредієнтів, які роблять цю закуску практично повноцінним стравою у вашому меню. А так як варіанти таких закусок бувають найрізноманітнішими, завжди можна з легкістю вибрати частування під свої смаки.

Який салат можна приготувати з вареної курки

Привабливі фото смачних страв так і дражнять нас з екранів комп’ютера, пробуджуючи апетит. Особливо смачно виглядають салати з відвареного курячого м’яса, які бувають настільки різними, що диву даєшся!

Одні роблять ситні і нескладні закуски з відварених овочів, додаючи до курочку картопля, моркву і інші інгредієнти. Інші зупиняють свій вибір на рецептах, що мають низьку калорійність і з великою кількістю свіжої зелені. А треті і зовсім ідуть далі, щоб порадувати себе самими оригінальними і дивними стравами.

salat-s-varenoj-kuricej1

Скільки смаків – стільки й варіантів салатиків з вареною курятиною можна придумати.

Якщо ви любите традиційні або всім добре відомі страви, то можна не мудрувати особливо і приготувати салат «Цезар» з відвареним філе. Також гарні для нехитрого обіду «Сільські» салатики, до складу яких зазвичай входить мінімум компонентів, і ті – найдешевші.

  • Добре поєднуються з відвареним курячим м’яском солоні огірочки і варена картопля – просто змішайте ці інгредієнти, присипте блюдо сіллю, поперчіть і змастіть майонезом.
  • Для дієтичного вечері підійде варіант салату з відвареним філе курки, свіжим листям салату, помідорами і зеленими огірками, а також яйцями, звареними круто. Додайте в таке частування трохи кефіру або ложку нежирної сметани.
  • Якщо часу на приготування зовсім немає, то можна на швидку руку накидати в салатник то, що є в будинку. Наприклад, покупні грінки, консервовану кукурудзу, мариновані огірочки і так далі.

Салат з вареного м’яса кури з маслом, простий рецепт

Якщо ви любите свіжі овочі, то такий варіант вам неодмінно припаде до душі. До того ж, є закуску можна навіть на дієті – вона зовсім не калорійна.

salat-s-varenoj-kuricej2

Складові

  • Куряче м’ясо – 350-400 г;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Огірок – 1 шт .;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Салат латук – 4-5 листків;
  • Петрушка свіжа – 0,5 пучка;
  • Оливки зелені без кісточки – 10 шт .;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Оливкова олія – ​​1 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати своїми руками смачний салатик з відвареної в каструлі курятини

  1. Найкраще для салату відварювати м’ясо пташки цілим шматком – так можна зберегти його соковитість. Тому промиваємо м’якоть під проточною водою, знімаємо з неї шкіру, якщо вона є.
  2. Опускаємо в каструлю з киплячою водою, яку присаливаем і куди кладемо 1-2 листка лавра, щоб у курки було більше смаку. Відварюємо філейку до готовності, виймаємо з каструлі і охолоджуємо.
  3. Нарізаємо м’ясо продовгуватими брусками середньої величини – дрібнити не потрібно, щоб салат і був смачніше, і виглядав апетитно, немов з ресторанного фото в інтернеті.
  4. Посічену курятину можна відразу перекласти в відповідний салатник – такої кількості інгредієнтів з головою вистачить на дві окремі порції.
  5. Тим часом зваримо курячі яйця. Закладаємо їх в киплячу воду і варимо круто, не менше 10 хвилин.
  6. Виймаємо, охолоджуємо яєчка під проточною холодною водою, знімаємо з них шкарлупки. Відокремлюємо жовтки від білків – жовтки ми в салаті не використовуємо.
  7. Білок ж накришити крупненький, продовгуватими скибочками, які відправимо в салатник до нарізаною курочку.
  8. Помідори промиваємо під краном, розрізаємо на половинки, видаляючи серцевину з твердими ділянками. М’якоть полосуем полудолькамі і зсипали в миску до решти інгредієнтів.
  9. Огірочок також промиваємо під проточною водою, зрізуючи з овоча кінчики, розрізаємо на половинки і далі рубаємо напівколами середньої товщини.
  10. Оливки виймаємо з банки, трохи даємо стекти рідини, а потім просто розрізаємо кожну на дві частини. Кладемо в салат.
  11. Листя салату обмиваємо і обсушуємо, після чого рвемо прямо чистими руками, відриваючи середні шматочки.
  12. Петрушку очищаємо під холодною водою, зрізаємо жорсткі стебла, а листки крупно ріжемо ножем. Відправляємо все в миску.
  13. Трохи перемішуємо інгредієнти, солимо і перчимо на свій смак блюдо. Можна додати ще улюбленої зелені або улюблені інгредієнти, якщо вам хочеться.
  14. Заправляємо салат з куркою оливковою олією, ще раз трохи промешівают. Ось і все, наше смачне страва готова!

Ласувати цією закускою можна і спортсменам, які прагнуть підсушитися і скинути вагу, а вже для звичайних людей таке частування – верх корисності і справжня вітамінна бомба!

Екзотичний салат з відвареного курячого м’яса з буряком

Складові

  • Куряче філе – 300 г + –
  • Буряк – 1 невеликий плід + –
  • Полуниця – 5-7 ягід + –
  • Мандарин – 4-5 зубчики + –
  • Салат айсберг – 5-6 аркушів + –
  • Пластівці вівсяні – 2 ч.л. + –
  • Кунжут білий – 1 ч.л. + –
  • Йогурт натуральний – 1 ст.л. + –

Як в домашніх умовах зробити незвичайний курячий салат

  1. Для цієї страви краще використовувати свіжі або заморожені ягідки суниці невеликого розміру, а також маленький мандарин.
  2. Спершу зваримо курку: промиємо мяско під водою, обсушити і покладемо в каструлю з киплячою водою, де проварити близько 15-18 хвилин до готовності.
  3. Виймаємо філе, охолоджуємо. Нарізаємо красивими скибочками, які не повинні бути занадто маленькими.
  4. Після цього відразу відправляємо курятину в салатник, куди наливаємо трохи йогурту без аромату і домішок, сиплемо вівсяні пластівці. Перемішуємо, щоб курочка добре обваляти в заправці.
  5. Буряк відварюємо прямо в шкірці, просто промивши її під проточною водою. Уже з вареного овоча знімаємо шкірку і рубаємо скибочками приблизно такого ж розміру, що і м’ясо.
  6. Полуничку переріжемо на половинки, мандарин обробимо і залишимо часточками. Додаємо в салатник разом з вареним буряком.
  7. Салат айсберг обмиваємо під краном, обтрушувати від вологи, а потім рвемо його руками на великі пластівці. Кладемо до салату.
  8. Злегка промешівают блюдо, а потім присипаємо зверху жменькою кунжуту.

Зазвичай від такого частування приходять в захват прихильники здорового способу життя і люди, які обожнюють оригінальну і незвичайну кухню. А ще таку закуску дуже шанують в Америці.

При бажанні блюдо можна присипати і грінками з цільнозерновий борошна або сирими горішками.

Як бачите, салат з вареної куркою не буває одним і тим же. Так що пробуйте різні рецепти і балуйте себе частіше, розсуваючи кулінарні горизонти!