Салат з солоною сьомги

Салат з солоною сьомгою
Червона риба завжди вважалася делікатесом, її поява на обідньому столі для багатих було традицією, а для бідних – недосяжною мрією. Витребеньки з «червоного» морепродукту викликають захват і понині, особливої ​​слави зажив салат з сьомгою, який звик радувати гурманів в дорогих ресторанах.Но відчути себе королівської персоною можна і вдома, приготувавши страву своїми руками, воно вийде не гірше, ніж у професійних кухарів.

Салат з солоною сьомги з оливками

Від такої холодної закуски не відмовилися б навіть монарші особи. Незвичайне поєднання надає частування пікантності, а оригінальна подача робить його справжнім «королем» фуршету.

Складові

  • Філе слабосоленої сьомги – 200 гр.
  • Консервовані оливки – ½ банки.
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Яйця – 5 шт.
  • Зелень кропу – за смаком.
  • Картопля (варена) – 1-2 шт.
  • Соус з йогурту і майонезу – на смак.

Салат з солоною сьомги з оливками

Приготування

Беремо для салату слабосолону сьомгу і нарізаємо її дрібними кубиками.

Відварюємо яйця (обов’язково круто), охолоджуємо їх і подрібнюємо за допомогою терки.

Беремося за оливки – ріжемо їх тонкими кружечками, після чого змішуємо продукт з подрібненою сьомгою і яйцями.

Відварюємо картопля, очищаємо його від шкурок і натираємо на крупній тертці.

Рубаємо зелений лук і зелень кропу. Змішуємо всі інгредієнти салату між собою, заправляємо його соусом з майонезу і йогурту, і все – страва готова, можемо подавати до столу.

Ідеї ​​для подачі салату

Коли мова йде про салатах в цілому, то подавати їх краще в красивій скляному посуді. Це буде виглядати дуже естетично, до того ж гості зможуть оцінити зовнішню привабливість страви ще до моменту його вживання.

  • Якщо говорити конкретно про салаті з солоною сьомги, то його краще подати порційно на плоских тарілках або на широких креманках.
  • Відмінно буде виглядати легкий салат, сервірований в тарталетки.
  • Більш простим варіантом вважається подача страви в посуді для десерту, а також в прозорих склянках або келихах.
  • Просто і зі смаком делікатес буде виглядати в кошиках з сиру, апельсина або грейпфрута.
  • Прекрасною ідеєю вважається подача салату на скибочках свіжого хліба, на грінках або на тостах.

Салат з солоною сьомгою і м’ятою

Салат з солоною сьомгою і м'ятою

Складові

  • Філе сьомги – 400 г + –
  • Перець чилі – 2 шт. + –
  • Зелений листовий салат – 2-3 шт. + –
  • Сіль (йодована) – щіпка + –
  • Огірок – 1 шт. + –
  • Авокадо – 1 шт. + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
  • Оцет винний білий – 1 ч. Л. + –
  • Лимонний сік – 1 ч. Л. + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 ч.л. + –
  • М’ята – 4-5 лімстіков + –
  • Натуральний йогурт – 4,5 ст.л. + –

Приготування

«Морський» делікатес, який ми пропонуємо вам відтворити на своїй кухні, цікавий непоєднуваними між собою продуктами, але саме вони і роблять салат по-королівськи смачним. М’ятна свіжість і морський аромат надають йому якоїсь вишуканості, що однозначно сподобається гостям вашого застілля.

  1. Рибне філе ріжемо середніми або дрібними шматочками (на вибір господині). На легкому вогні нарізку обсмажуємо на рослинному маслі до повної готовності, але при цьому, важливо не перепечеться сьомгу.
  2. Поки рибка буде смажитися в сковороді, беремося за авокадо. Спочатку виймаємо з фрукта кісточку, після чого м’якоть нарізаємо скибочками.
  3. Далі беремося за перець і листовий салат. З чилі робимо тонку соломку, а салат рвемо руками.
  4. Свіжі огірки ріжемо на тоненькі, але не прозорі, пластинки. М’яту товчемо в ступці.
  5. Потім все подрібнені інгредієнти змішуємо і беремося за приготування заправки для салату.

заправка

Щоб зробити заправку – змішуємо винний оцет, йогурт, цукровий пісок і лимонний сік (свіжовичавлений). Збиваємо вміст блендером, а наостанок розбавляємо соус меленим чорним перцем і сіллю.

Заправляємо салат, прикрашаємо його гілочкою м’яти і часточками лимона, після чого блюдо можна вважати готовим. До столу делікатес подаємо в холодному вигляді.

З чим подати салат з сьомгою

Щоб не зіпсувати ніжний смак риби, до неї потрібно подати правильні додаткові інгредієнти. І хоча салат можна вважати цілком самостійною стравою, все ж в якості закуски він куди більш популярний.

Найкраще з солоною сьомгою поєднуються свіжі овочі, наприклад, огірки чи помідори. Але овочі можна замінити і фруктами, підійдуть як звичайні, так і екзотичні.

З чим подати салат з сьомгою

Салат зі смачною сьомгою відмінно поєднується з різними стравами, наприклад з тушкованим або смаженою картоплею, з картоплею фрі, овочевим пюре, грибами, а також з тостами, грінками і свіжим хлібом.

З напоїв підійдуть легкі соки з ненав’язливим присмаком, наприклад, яблучний або гранатовий. Однак більш вишуканим на смак блюдо виходить в поєднанні з шампанським, а також з червоним або білим сухим вином.

Варіант салату з апельсином

Якщо ви по-справжньому хочете здивувати присутніх за столом блюдом з морепродукту, то рецепт салату з солоною сьомгою і апельсином – це те, що вам потрібно.

Листковий салат зажадає від вас часу і певних зусиль, але неперевершений зовнішній вигляд «морського» частування і його, без перебільшення, неповторний смак не залишать байдужим жодного цінителя вишуканих страв.

Складові

  • Сьомга малосольна (але можна взяти і форель) – 150 г;
  • Твердий сир – 30-40 г;
  • Мелений перець – за смаком;
  • Апельсин – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Оливки – 20-30 гр. (~ 1 ст. Л.);
  • Майонез – за смаком;
  • Яйця – 3-4 шт.

Продукти для прикраси

  • Оливки – за смаком.
  • Червона ікра – 1-2 ст. л.
  • Перепелине яйце – 1 шт.

Варіант салату з апельсином

Приготування

  1. Моєму яйця, кладемо їх в киплячу, злегка підсолену, воду, після чого варимо їх 8-10 хвилин (з моменту закипання).
  2. Зварені яйця перекладаємо в ємність з холодною водою, щоб вони остудити.
  3. Після охолодження очищаємо їх від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків.
  4. Жовтки шаткуємо, а білки натираємо на середній тертці.
  5. Малосольного сьомгу ріжемо невеликими кубиками.
  6. Ретельно моєму апельсин, очищаємо фрукт від шкірки і волокон.
  7. Очищені часточки апельсина вирізаємо з мембран і подрібнюємо цитрусову м’якоть кубиками.
  8. Натираємо твердий сир на середній тертці.
  9. Оливки ріжемо тонкою соломкою або невеликими кубиками.
  10. Починаємо викладати салат шарами:
  • 1 шар – примушення сіль, перець, ½ нарізаних білків і майонез;
  • 2 шар – жовтки, перець, майонез, сіль;
  • 3 шар – ½ частина подрібненої сьомги;
  • 4 шар – нарізані оливки;
  • 5 шар – залишилася половина рибної нарізки;
  • 6 шар – натертий сир і майонез;
  • 7 шар – шматочки апельсина;
  • 8 шар – білки, що залишилися, майонез, сіль і перець.

Після того, як всі шари будуть акуратно викладені, можна приступати до прикраси блюда. Як їстівних «аксесуарів» виступають оливки, варене перепелине яйце і червона ікра. Прикрашати салат можна як завгодно, все залежить від кулінарної фантазії господині.

Якщо часу для пошаровим подач немає, підготовлені продукти просто змішуємо в творчому безладді.

Як тільки делікатес з морепродукту буде повністю готовий – затягуємо його харчовою плівкою (щоб страва не завітриться) і прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб він гарненько просочився.

Поради кухарчука

Домашній посол сьомги

Для салатів з форелі або сьомги краще брати свіжу рибу (але можна і свіжоморожену), це допоможе уникнути придбання залежавшегося або зіпсованого морепродукту.

Посолити ви можете самі в домашніх умовах: очищене від хребет, кісток і шкіри філе обсипати великою кількістю солі і ставите його на пару годин в холодильник.

salat-iz-solyonoj-syomgi5

Через 2 години обмивають рибу водою і все – морепродукт можна використовувати для приготування.

Соус для заправки

Соуси і майонез для заправки також краще використовувати домашні. У них менше консервантів і більше делікатності в смаку.

Обов’язково порадуйте себе і своїх рідних таким блюдом, як салат з солоною або слабосоленої сьомгою. Це більше, ніж смачно, до того ж дуже корисно. Вибирайте цікавий рецепт і готуйте із задоволенням блюдо справжніх монархів.

Смачного!