Салат з помідорів «Анкл Бенс», рецепт на зиму

Салат з помідорів Анкл Бенс рецепт на зиму
Навчитися готувати простий і смачний домашній соус, який ідеально підійде і до м’яса, і до макаронів, і картопляних блюд – це чи не радість для господині? У нашій статті ми розповімо про те, як зробити легендарний салат на зиму «Анкл Бенс» з помідорів, щоб він вийшов соковитим, смачним і ароматним!

Плюс такої закуски в тому, що її можна зберегти до холодів, таким чином, готуємо страву ми з сезонних овочів, а ласуємо їм в період снігів і авітамінозу.

Пропонуємо вам парочку перевірених рецептів зимового томатного салату з різними компонентами, завдяки яким закуска кожен раз буде різною.

Для початку зробимо її традиційним способом.

Пікантний салат на зиму «Анкл Бенс» з помідорів: класичний рецепт

Складові

  • Помідори червоні стиглі (середнього розміру) – 2 кг + –
  • Болгарський перець (червоний) – 700 г + –
  • Морква свіжа – 400 г + –
  • Рослинна (соняшникова) масло – 200 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 140 г + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Червоний перець (можна замінити перцем чилі) – за смаком + –
  • Зелень (петрушка або кінза) – за бажанням + –
  • Сіль дрібна – 1,5 ст. л. + –
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л. + –

Готуємо покроково базову закуску – салат на зиму «Анкл Бенс» з томатів з оцтом

Моєму, подрібнюємо і відварюємо свіжі помідори

  • Спочатку готуємо овочі: всі моєму. Помідори обшпарюємо і чистимо від шкірки, морква чистимо від бруду, у перцю видаляємо плодоніжки, часник також звільняємо від шкурок і складаємо окремо зубчиками.
  • У блендері або м’ясорубці подрібнюємо помідори. Якщо ні того, ні іншого під рукою немає, а томати м’які і соковиті, – просто розминаємо їх в каструлі на 1,5-2 літра товкачем для пюре.
  • У цій же каструльці ставимо їх варитися на середній вогонь. Як тільки овочі закиплять, робимо газ трохи менше і, прикривши кришкою, тушкуємо хвилин 15-20.

Нарізаємо моркву з болгарським перцем і відправляємо в каструлю з томатами

  • Тим часом моркву тремо на крупній тертці або пропускаємо через овощерезку. Викладаємо в каструлю. Також доводимо до кипіння і теж тримаємо 15-20 хвилин, а потім додаємо порізаний соломкою уздовж болгарський перець.

Додаємо в зимовий вітамінний салат спеції і зелень

  • Коли овочі потім ще півгодинки, всипаємо до них цукор, солимо, вливаємо олію і викладаємо порізаний часник – приблизно 6-7 зубчиків.
  • Якщо в список інгредієнтів ми включили зелень, тоді заздалегідь промиваємо її і просушують, потім дрібненько ріжемо ножем або ножицями відразу в каструлю.

Любителі гостренького можуть дрібно нарізати маленький чилі перчик і відправити його до овочів. Головне в цій справі – почуття міри, тому якщо досвіду роботи з цим овочем немає або перший раз використовуєте новий сорт, то краще перестрахуватися і порізати половинку, а не весь.

Додаємо в консервований салат оцет і варимо блюдо до готовності

  • На завершення наливаємо трохи оцту, перемішуємо його, тримаємо на вогні «Анкл Бенс» ще 5 хвилинок і вимикаємо. Все готово!

Закриваємо банки щільно і відносимо на зберігання в льох

  • Тепер справа за малим: залишилося розфасувати салат по банках на зиму. Для цього заздалегідь простерилізовані баночки обшпарюємо окропом так само, як і кришки, і поки закуска гаряча, розподіляємо її порівну, щоб вище «плічок» банки вона не піднімалася.

salat-iz-pomidorov-ankl-bens-recept-na-zimu1

  • Закупорюємо, перевертаємо і вкутуємо. Коли зимовий салат охолоне, відправляємо його в льох, але хоч одну баночку обов’язково відкриваємо одразу ж на пробу.

Смачного!

Так виглядає закуска з помідорами і морквою, а ось ще один рецепт – з цибулею і лавровим маринадом.

Консервований салат на зиму «Анкл Бенс» з помідорами в пряному маринаді

Щоб зробити заготовку за цим рецептом, нам знадобиться більше часу, так як овочі повинні попередньо постояти в уже обробити вигляді. Закладаємо додатково 10-12 годин.

Складові

  • Помідори червоні стиглі (найкраще підійде сорт «бичаче серце») – 2 кг;
  • Морква – 1,2 кг;
  • Лук – 1,2 кг;
  • Сіль – 3 ст. л. без гірки;
  • Цукор – 200 г;
  • Масло рослинне рафіноване – 200 мл;
  • Оцет – 180 мл;
  • Чорний перець – 5 горошин;
  • Лавровий лист – 3 шт.

Готуємо самостійно корисний консервований салат з помідорів «Анкл Бенс» на зиму

  • Лук з морквою моєму і чистимо, помідори обшпарюємо і знімаємо шкірку.
  • Подрібнюємо томати в каструлі будь-яким способом: блендер погружний або стакан, міксер (так, так теж можна), толкушкой.
  • Відправляємо до них терту на крупній тертці моркву і порізаний півкільцями цибулю. Всипаємо сіль, перемішуємо і залишаємо під кришкою відпочити на цілий день.

Також можна зробити заготовку на ніч, а вранці розпочати активну фазу.

  • З плином часу в сотейнику змішуємо компоненти для маринаду. Це буде масло, оцет, цукор, чорний перець і лавровий лист. Тримаємо на маленькому вогні близько 5 хвилин, щоб лавровий лист і чорний перець встигли дати смак і аромат.
  • Заливаємо овочі в каструлі киплячим маринадом і ставимо на вогонь. Тушкуємо їх цілу годину, а в цей час готуємо банки і кришки.
  • Готовий салат розкладаємо, закупорюють і перевертаємо. Потім прикриваємо баночки ковдрою, щоб забезпечити поступове охолодження, і залишаємо.
  • Коли температура всередині і зовні консервів зрівняється, салат можна прибирати про запас.

salat-iz-pomidorov-ankl-bens-recept-na-zimu2

Як бачите, салат на зиму «Анкл Бенс» з помідорів готується дуже просто! Зате потім його можна подавати до самих різних страв з м’яса, птиці, круп і овочів.

Він хороший і в гарячому, і в холодному вигляді, до того ж поєднується з будь-якими напоями. Ось такий «універсальний солдат» з’явився в нашому полку зимових заготовок!