Салат з полуницею і куркою

salat-s-klubnikoj-i-kuricej1
Що не кажи, а фьюжн-кухня в наших широтах досі вважається чимось дуже екзотичним і незвичним.

Страх незвіданого часто заважає кулінарам спробувати приготувати щось по-справжньому оригінальне, наприклад, салат з полуницею і куркою. Здавалося б, ці продукти зовсім поєднуються, але насправді їх комбінація створює настільки незвичайний аромат, що подібний салатик хочеться пробувати знову і знову!

Класичний рецепт салатної закуски з курячим філе і полуницею

В даному рецепті, як і у всіх інших, ми будемо використовувати курячу грудинку. Причина тому – універсальність даного різновиду м’яса: вона відмінно поєднується з овочами, грибами, фруктами і навіть іншими видами м’ясних продуктів.

Складові

  • Грудка курки – 0,6 кг;
  • Оцет бальзамічний – ½ склянки;
  • Сіль за смаком;
  • Сир моцарела – 250 г;
  • Полуниця – 200 г;
  • Базилік свіжий – пучок;
  • Масло оливи – 2 ст.л .;
  • Цукор коричневий – ½ ст.л .;
  • Горіхи пекан – ½ склянки.

Як правильно робиться салат з філе кури і полуницею своїми руками

  1. Грудки вимиваємо, знімаємо з них шкіру і відокремлюємо м’ясо від кісток. Перекладаємо філейкі в глибоку миску і маринуємо за допомогою бальзамічного оцту протягом 10-15 хвилин. Відварюємо м’ясо до готовності.
  2. У невеликій сотейник вливаємо залишки бальзамічного оцту, а також всипаємо наш коричневий цукор. Трохи все розмішуємо і ставимо на середній вогонь. Чекаємо коли оцет википить хоча б наполовину, потім переливаємо в окрему миску.
  3. До цього моменту м’ясо вже має більш-менш охолонути. Його ми нарізаємо на кубики середнього розміру і перекладаємо в миску для салату.
  4. Моцареллу нарізаємо на кубики аналогічного розміру і теж пересипаємо в ємність.
  5. У полуниці видаляємо хвостики, зрізаємо все «побиті» місця, і розрізаємо кожну ягідку на 4 частини. Відправляємо до м’яса.
  6. Базилік промиваємо, обтрушувати від крапель і подрібнюємо за допомогою ножа. Всипаємо в посудину.
  7. Вливаємо сюди ж оливкова олія, а також випарений оцет (він повинен бути кімнатної температури), трохи присаливаем наш салатик і добре промешівают.
  8. Поки салат настоюється, легко обсмажуємо горішки пекан на сухій сковороді, а потім пересипаємо їх в салатник.
  9. Ще раз перемішуємо і подаємо ошатне частування до столу.

salat-s-klubnikoj-i-kuricej3

Найкраще з’їдати цю салатну закуску в той же день, оскільки полуниця досить швидко починає в’янути.

Незвичайний смачний салатик зі смаженою курячою грудкою і полуницею

Даний рецепт розрахований на те, що курятина для салату буде готуватися на грилі. Якщо у вас немає можливості таким чином підготувати курку, можете скористатися звичайною сковородою, вийде теж дуже смачно.

Складові

  • Філе кури – 600 г;
  • Авокадо – 1 шт .;
  • Огірок свіжий – 1 шт .;
  • Полуниця – 100-150 г;
  • Листовий салат – 2 пучка;
  • Сир фета – 100 г;
  • Мед – 2 ст.л .;
  • Лайм – 1 шт .;
  • Часник сухий – 1 ч.л .;
  • Прованські трави – 1 ч.л .;
  • Гострий соус на вибір – 1 ст.л .;
  • Кінза – кілька листочків;
  • Сіль і перець – за смаком.

Як швидко зробити салат з грудинкою курятини і полуницею в домашніх умовах

  1. Спочатку давайте виготовимо маринад для м’яса і заправку для салату. Для цього змішуємо в невеликій мисці мед, сік одного лайма, сухий часник, прованські трави, подрібнену кінзу (попередньо моєму), трохи солі і перцю.
  2. Все добре перемішуємо і ділимо отриману масу навпіл. В одну з половин додаємо гострий соус на вибір, а в іншу – 2 столові ложки очищеної води.
  3. З курки знімаємо шкіру і прибираємо кісточки, підсушують серветками. Розміщуємо філе в ємність, в якій ми будемо його маринувати і заливаємо сюди «гостру» половину суміші. Добре промазуємо і залишаємо м’ясо в холодильнику на годину.
  4. Тим часом чистимо авокадо і нарізаємо на тонкі часточки.
  5. У огірочка зрізаємо попки, розрізаємо вздовж і рубаємо на половинки кружечків.
  6. У полуниці видаляємо хвостики, після чого ріжемо її на чотири частини.
  7. Листовий салат обполіскувати і рвемо на шматочки довільної форми.
  8. Сирок фета ріжемо на маленькі кубики, їх ми додамо в самому кінці.
  9. На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо наше замариноване м’ясо. Обсмажуємо з обох боків до появи рум’яної скоринки. Після чого даємо філейку охолонути.

Нарізаємо курку на смужки, переносимо в салатник до інших інгредієнтів. Вливаємо заправну суміш, перемішуємо і зверху розкладаємо кубики сиру фета.

salat-s-klubnikoj-i-kuricej

Якщо ви покладете сир до перемішування, то ризикуєте розмішати його разом із заправкою. Звичайно, менш смачним салат від цього не стане, але трохи втратить в плані зовнішнього вигляду.

Рецептура оригінального салату курятиною, полуницею і апельсинами

Складові

  • Оливкова олія – ​​4 ст.л. + –
  • Лимонний сік – 1,5 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Мед – 2 ч.л. + –
  • Салат листовий – 2 пучка + –
  • Апельсин – 1 шт. + –
  • Полуниця – 100 г + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Соєвий соус – 4 ст.л. + –
  • Імбир мелений – 2 ч.л. + –
  • Куряча грудка – 0,5 кг + –

Як готувати смачний салатик з курячим м’ясом і полуничкою по кроках

  1. Спершу нам потрібно трохи промаринувати наше мяско. Для цього його очищаємо – знімаємо шкіру, прибираємо всі кістки. Нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Заливаємо м’ясо соєвим соусом, всипаємо мелений імбир і гарненько перемішуємо. Даємо постояти хоча б півгодини.
  3. Салатик моєму і рвемо кожен листочок надвоє.
  4. У апельсина знімаємо шкірку, прибираємо кісточки і білі жорсткі частини. Якщо часточки занадто великі, то ріжемо їх на дві частини.
  5. Полуничку моєму і прибираємо хвостики. Розрізаємо кожну навпіл.
  6. В окремій ємності змішуємо мед, лимонний сік, масло оливи і трохи солі з перцем. Якщо заправка вийшла дуже густий, то підливати ще масла.
  7. Виймаємо м’ясо з маринаду і обсмажуємо до утворення скоринки на невеликій кількості соняшникової олії.
  8. Коли м’ясо остигне, кладемо його в салатник, сюди ж відправляємо всі інші інгредієнти, в тому числі і медову заправку. Перемішуємо.

Повірте на слово, такий салат з полуницею і куркою точно стане прикрасою святкового столу!

Ваші близькі та гості напевно дуже сильно здивуються незвичайного поєднання смаків таких несхожих продуктів і по достоїнству оцінять ваш талант фьюжн-кухаря.