Що не кажи, а фьюжн-кухня в наших широтах досі вважається чимось дуже екзотичним і незвичним.
Страх незвіданого часто заважає кулінарам спробувати приготувати щось по-справжньому оригінальне, наприклад, салат з полуницею і куркою. Здавалося б, ці продукти зовсім поєднуються, але насправді їх комбінація створює настільки незвичайний аромат, що подібний салатик хочеться пробувати знову і знову!
Класичний рецепт салатної закуски з курячим філе і полуницею
В даному рецепті, як і у всіх інших, ми будемо використовувати курячу грудинку. Причина тому – універсальність даного різновиду м’яса: вона відмінно поєднується з овочами, грибами, фруктами і навіть іншими видами м’ясних продуктів.
Складові
- Грудка курки – 0,6 кг;
- Оцет бальзамічний – ½ склянки;
- Сіль за смаком;
- Сир моцарела – 250 г;
- Полуниця – 200 г;
- Базилік свіжий – пучок;
- Масло оливи – 2 ст.л .;
- Цукор коричневий – ½ ст.л .;
- Горіхи пекан – ½ склянки.
Як правильно робиться салат з філе кури і полуницею своїми руками
- Грудки вимиваємо, знімаємо з них шкіру і відокремлюємо м’ясо від кісток. Перекладаємо філейкі в глибоку миску і маринуємо за допомогою бальзамічного оцту протягом 10-15 хвилин. Відварюємо м’ясо до готовності.
- У невеликій сотейник вливаємо залишки бальзамічного оцту, а також всипаємо наш коричневий цукор. Трохи все розмішуємо і ставимо на середній вогонь. Чекаємо коли оцет википить хоча б наполовину, потім переливаємо в окрему миску.
- До цього моменту м’ясо вже має більш-менш охолонути. Його ми нарізаємо на кубики середнього розміру і перекладаємо в миску для салату.
- Моцареллу нарізаємо на кубики аналогічного розміру і теж пересипаємо в ємність.
- У полуниці видаляємо хвостики, зрізаємо все «побиті» місця, і розрізаємо кожну ягідку на 4 частини. Відправляємо до м’яса.
- Базилік промиваємо, обтрушувати від крапель і подрібнюємо за допомогою ножа. Всипаємо в посудину.
- Вливаємо сюди ж оливкова олія, а також випарений оцет (він повинен бути кімнатної температури), трохи присаливаем наш салатик і добре промешівают.
- Поки салат настоюється, легко обсмажуємо горішки пекан на сухій сковороді, а потім пересипаємо їх в салатник.
- Ще раз перемішуємо і подаємо ошатне частування до столу.
Найкраще з’їдати цю салатну закуску в той же день, оскільки полуниця досить швидко починає в’янути.
Незвичайний смачний салатик зі смаженою курячою грудкою і полуницею
Даний рецепт розрахований на те, що курятина для салату буде готуватися на грилі. Якщо у вас немає можливості таким чином підготувати курку, можете скористатися звичайною сковородою, вийде теж дуже смачно.
Складові
- Філе кури – 600 г;
- Авокадо – 1 шт .;
- Огірок свіжий – 1 шт .;
- Полуниця – 100-150 г;
- Листовий салат – 2 пучка;
- Сир фета – 100 г;
- Мед – 2 ст.л .;
- Лайм – 1 шт .;
- Часник сухий – 1 ч.л .;
- Прованські трави – 1 ч.л .;
- Гострий соус на вибір – 1 ст.л .;
- Кінза – кілька листочків;
- Сіль і перець – за смаком.
Як швидко зробити салат з грудинкою курятини і полуницею в домашніх умовах
- Спочатку давайте виготовимо маринад для м’яса і заправку для салату. Для цього змішуємо в невеликій мисці мед, сік одного лайма, сухий часник, прованські трави, подрібнену кінзу (попередньо моєму), трохи солі і перцю.
- Все добре перемішуємо і ділимо отриману масу навпіл. В одну з половин додаємо гострий соус на вибір, а в іншу – 2 столові ложки очищеної води.
- З курки знімаємо шкіру і прибираємо кісточки, підсушують серветками. Розміщуємо філе в ємність, в якій ми будемо його маринувати і заливаємо сюди «гостру» половину суміші. Добре промазуємо і залишаємо м’ясо в холодильнику на годину.
- Тим часом чистимо авокадо і нарізаємо на тонкі часточки.
- У огірочка зрізаємо попки, розрізаємо вздовж і рубаємо на половинки кружечків.
- У полуниці видаляємо хвостики, після чого ріжемо її на чотири частини.
- Листовий салат обполіскувати і рвемо на шматочки довільної форми.
- Сирок фета ріжемо на маленькі кубики, їх ми додамо в самому кінці.
- На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо наше замариноване м’ясо. Обсмажуємо з обох боків до появи рум’яної скоринки. Після чого даємо філейку охолонути.
Нарізаємо курку на смужки, переносимо в салатник до інших інгредієнтів. Вливаємо заправну суміш, перемішуємо і зверху розкладаємо кубики сиру фета.
Якщо ви покладете сир до перемішування, то ризикуєте розмішати його разом із заправкою. Звичайно, менш смачним салат від цього не стане, але трохи втратить в плані зовнішнього вигляду.
Рецептура оригінального салату курятиною, полуницею і апельсинами
Складові
- Оливкова олія – 4 ст.л. + –
- Лимонний сік – 1,5 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Мед – 2 ч.л. + –
- Салат листовий – 2 пучка + –
- Апельсин – 1 шт. + –
- Полуниця – 100 г + –
- Рослинна олія – для смаження + –
- Соєвий соус – 4 ст.л. + –
- Імбир мелений – 2 ч.л. + –
- Куряча грудка – 0,5 кг + –
Як готувати смачний салатик з курячим м’ясом і полуничкою по кроках
- Спершу нам потрібно трохи промаринувати наше мяско. Для цього його очищаємо – знімаємо шкіру, прибираємо всі кістки. Нарізаємо на невеликі шматочки.
- Заливаємо м’ясо соєвим соусом, всипаємо мелений імбир і гарненько перемішуємо. Даємо постояти хоча б півгодини.
- Салатик моєму і рвемо кожен листочок надвоє.
- У апельсина знімаємо шкірку, прибираємо кісточки і білі жорсткі частини. Якщо часточки занадто великі, то ріжемо їх на дві частини.
- Полуничку моєму і прибираємо хвостики. Розрізаємо кожну навпіл.
- В окремій ємності змішуємо мед, лимонний сік, масло оливи і трохи солі з перцем. Якщо заправка вийшла дуже густий, то підливати ще масла.
- Виймаємо м’ясо з маринаду і обсмажуємо до утворення скоринки на невеликій кількості соняшникової олії.
- Коли м’ясо остигне, кладемо його в салатник, сюди ж відправляємо всі інші інгредієнти, в тому числі і медову заправку. Перемішуємо.
Повірте на слово, такий салат з полуницею і куркою точно стане прикрасою святкового столу!
Ваші близькі та гості напевно дуже сильно здивуються незвичайного поєднання смаків таких несхожих продуктів і по достоїнству оцінять ваш талант фьюжн-кухаря.