Салат з печерицями та куркою: ТОП-3 кращих рецепта

Салат з печерицями та куркою ТОП-3 кращих рецепта
Свята є цілий рік, а тому думати про те, чим би потішити своїх дорогих гостей, господаркам доводиться досить часто.

Одні закуски вже приїлися, інші – занадто затратні по зусиллям і фінансів, але є і такі, які виграшні у всіх сенсах, наприклад салат з печерицями та куркою. З такого знайомого багатьом «союзу» можна створити справжній шедевр кулінарії, смакові і зовнішні якості якого багато оцінять дуже високо.

Пропонуємо вам цікаву і просту в реалізації добірку рецептів звичайних і листкових салатів, що складаються з дієтичного м’якого м’яса курки і соковитих печериць.

Вибирайте рецептуру на свій смак і готуйте по ній прекрасне частування, оним не соромно буде ушанувати рідних і знайомих.

Класичний салат з філе курки і консервованих печериць

Складові

  • Куряче філе – 500 г + –
  • Твердий сир – 250 г + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Печериці консервовані – 250 г + –
  • Чорний перець (порошок + горошини) – за смаком + –
  • Пряні коріння і спеції – визначайте кількість на свій смак + –
  • Петрушка свіжа (зелень) – к-ть на ваш розсуд + –
  • Майонез – 100 г + –

Як приготувати смачний курячо-грибний салат для банкету

Всім, хто не любить багатошарові салати, дана рецептура і присвячується. Цей варіант святкової закуски ідеально підійде господиням, які хочуть прикрасити свій стіл смачними стравами, але при цьому не бажають втрачати час на тривалу підготовку продуктів і оформлення самої свою руку композиції.

Ми все зробимо швидко і красиво: наріжемо, змішаємо, заправимо і подамо для дегустації зголоднілим гурманам.

  1. У звичайну каструлю наливаємо 1,5 л холодної води, відразу ж викладаємо в неї вимите заздалегідь куряче філе. Ставимо каструлю на вогонь і чекаємо, поки вода в ній закипить.
  2. Як тільки рідина в ємності почне кипіти, всипаємо до курки необхідні прянощі і спеції: перцеві горошинки, коріння з селери і петрушки, а також сіль.
  3. Варимо птицю в ароматному бульйоні не менше 15-20 хвилин.
  4. Зварене філе птиці витягаємо з каструлі, охолоджуємо, потім акуратно нарізаємо невеликими (середньої товщини) брусками. Перекладаємо м’ясні шматочки в підготовлену салатницю.
  5. Курячі яйця варимо до готовності (круто), опускаємо в холодну воду, щоб легше зчищати шкаралупа, після чого натираємо білки разом з жовтками на крупній тертці. Можна порізати дрібними кубиками – це не принципово.
  6. Сир будь-якого твердого (підійде також і напівтвердий) сорти ріжемо ножем на витончені брусочки.

Майте на увазі, що сирні брусочки повинні вийти не товще і не більше, ніж м’ясна нарізка.

  1. Відкриваємо банку з консервованими грибочками, зливаємо розсіл, а самі печериці подрібнюємо невеликими пластинами.
  2. Всі нарізані компоненти салату змішуємо в салатниці, солимо блюдо, перчимо, заправляємо майонезним соусом і прикрашаємо наостанок кучерявими листям свіжої петрушки.

salat-s-shampinonami-i-kuricej

Подача в загальній, нехай і красивою салатниці – це вже не модно, куди актуальніше варіант оформлення закуски в порційних келихах, верріни, креманках, тарталетках, половинках або шматочках овочів і фруктів і т. Д.

Якщо ви сміливий кулінар, тоді обов’язково ризикніть оригінально подати свою закуску. Повірте, гості оцінять ваші старання і креатив.

Листковий салат з куркою і печерицями: простий рецепт

Після того, як ми крок за кроком розглянули класику, пора б трохи і ускладнити завдання. Давайте спробуємо зробити барвистий, пікантний, соковитий і ніжний салат, який нерідко називають красиво і просто «Восторг».

І ця назва тут дійсно доречно, адже перше і головне, що викликає у дегустаторів цей салат, так це захоплені емоції, які краще за слова охарактеризує смак готового блюдо.

Складові

  • Свіжі печериці – 300 г;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Курка (філе) – 200 г;
  • Корейська морква – 150 г;
  • Огірки свіжі – 2 шт.

salat-s-shampinonami-i-kuricej1

Готуємо ситний листковий салат з вареної курятини і смажених грибів

  1. Насамперед відварюємо в злегка підсоленій воді промите філе курки.
  2. Потім обсмажуємо в сковороді на рослинній олії на помірному вогні промиті і очищені свіжі шампіньйони. Не забудьте їх попередньо нарізати пластинками. Млоїмо гриби приблизно 7-8 хвилин.

Нам важливо, щоб печериці позбулися зайвої вологи, але при цьому не пересохли. Дайте їм злегка підрум’янитися, але не пересмажувати. Щоб уникнути згоряння грибочків, частіше заважайте їх в процесі обсмажування.

  1. Тепер, коли 2 основних компоненти готові, можна приступати до їх нарізці. Подрібнюємо м’ясо відвареної птиці і підсмажені печериці соломкою.
  2. Свіжі огіркові зеленці крупно трьом на тертці.
  3. Дно тарілки змащуємо майонезом, після чого викладаємо на неї шар рум’яних грибів, змішаних із злегка підсмаженою цибулею.
  4. Поверх грибного шару кладемо курячі шматочки. Змащуємо м’ясо майонезом.
  5. Посипаємо все рівним шаром моркви по-корейськи, а потім покриваємо її тертої огіркової масою.
  6. Промащуємо верхній шар майонезом, даємо закусці трохи часу на просочення, після чого подаємо у вишуканому і дуже апетитному вигляді до столу.

Відомий і улюблений усіма салат з курячим філе «Грибна галявина»

З назви зрозуміло, що головними компонентами вражаючою закуски будуть гриби і курка. Безумовно, ви можете взяти будь-який сорт грибочків, але ми пропонуємо не відходити від традиції і створити «грибну галявину» з печериць.

Тим, хто любить експерименти і не боїться втратити багато часу на створення святкового настрою, дуже радимо випробувати даний рецепт. Повірте, ви не пошкодуєте.

Складові

  • Відварна курятина – 300 г;
  • Огірки мариновані – 3 шт .;
  • Картопля в мундирах – 3 шт .;
  • Яйця курячі (зварені круто) – 3 шт .;
  • Сир твердосортний – 100 г;
  • Печериці мариновані – 1 банка (вагою не менше 400 г);
  • Цибуля зелена – за смаком;
  • Відварна морква – 1 коренеплід;
  • Майонез – за смаком (для заправки).

salat-s-shampinonami-i-kuricej4

Робимо по кроках домашній м’ясний салат з печерицями «Грибна галявина»

  1. Зварене м’ясо ріжемо соломкою. Круті яйця тремо на тертці, таким же способом подрібнюємо морква, картопля і твердий сир.
  2. Миску з глибоким дном застилає поліетиленовою харчовою плівкою, потім приступаємо до поетапного викладання продуктових шарів (не забувайте змащувати майонезом кожен шар):
    • Першим шаром будуть гриби, укладені капелюшками вниз.
    • Другим шаром стане нарізану зелену цибулю.
    • Третім шаром ми зробимо ½ картопляної маси.
    • Четвертий шар – морква.
    • П’ятий шар – терті яйця.
    • Шостий шар – сирна стружка.
    • Сьомий шар – подрібнені огірки.
    • Восьмий шар – соломка, отримана з курки.
    • Дев’ятий шар – залишилася половина картоплі.
    • Прибираємо викладений багатошаровий салат в холодильник на годинку-другу, щоб він просочився.
    • Через зазначений час закуску витягаємо з холодильника і перевертаємо на тарілку так, щоб низ виявився верхом.

    На цьому кропіткий процес приготування оригінального салату до святкового столу закінчено. Подавайте його гостям, не зволікаючи ні хвилини, адже це частування буквально створено для того, щоб дивувати.

    salat-s-shampinonami-i-kuricej5

    З самих звичайних продуктів можна зробити неймовірне блюдо, яке і голодним вас не залишить, і око порадує своїм виглядом. Салат з печерицями та куркою – тому яскраве підтвердження.

    Спробуйте і ви сфабрикувати ці чудові салатики. Ми впевнені, що один з них точно стане вашим улюбленцем і потрапить в десятку кращих рецептів вашої кулінарної книги.

    Ситної і смачної вам трапези!