Салат з макаронами і куркою

Салат з макаронами і куркою
Деякі страви при першій «зустрічі» можуть здатися нам дивними, але варто їх розкуштувати – і ось вони вже в категорії улюблених.

Саме таким напевно виявиться «справжній італієць» – салат з макаронами і куркою, який ми пропонуємо сьогодні приготувати. У нього маса переваг: смачний, цілком з доступних продуктів, оригінальний, зручно брати на роботу, навіть без можливості розігріти.

Що вибираємо: локшину або пасту

У Росії макарони вважаються гарячим гарніром, які добре подавати з котлетами або в форматі «по-флотськи». Але згадаємо Азію, де всіляка локшина – обов’язковий варіант майже кожного блюда. Її подають з м’ясом, куркою, морепродуктами, овочами і, звичайно ж, всілякими соусами.

Не відстає в цьому плані і батьківщина пасти – Італія. Тут макарони всіляких форм і розмірів варять, тушкують, запікають і додають в супи.

Саме з Середземномор’я прийшли до нас салати з макаронами, а правильніше сказати – з пастою. До них додають місцеві морепродукти, зелень і овочі, м’ясо і сир, але основний секрет в іншому.

Пасту обов’язково готують аль денте, тобто варять на хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.

Робиться це для того, щоб ще гарячі макарони ввібрали в себе якомога більше ароматного соусу і наситилися цим смаком. А для цього нам потрібно правильно підібрати їх вид і форму.

salat-s-makaronami-i-kuricej4

Отже, які макаронні вироби найкраще підходять для салату:

  • Перш за все, для салату краще всього підійдуть короткі макарони середніх розмірів. Звичайно, якщо дуже хочеться використовувати саме спагетті, ніхто не заборонить, але за законами кулінарного мистецтва краще, щоб всі інгредієнти, за можливості, були приблизно однакового розміру.
  • Макарони краще брати рифлені і об’ємні – так вони зможуть зачерпнути якомога більше соусу. Ідеально для макаронного салату підійдуть фузіллі (вони ж «спіралі»), пенне (або «пір’я»), піпе рігате ( «равлики») і фарфалле ( «метелики»).

Пікантний салат з пастою і куркою в томатному соусі

Складові

  • Макаронні вироби – 100 г + –
  • Філе курячої грудки – 2 шт. + –
  • Сирокопчені бекон – 50 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Помідори, в’ялені в олії – 6 шт. + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Часник – 2 зубки + –
  • Чебрець свіжий – 3 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Як приготувати вдома пікантний салат з куркою і беконом

Салат з макаронами і куркою не займе багато часу, але деякі інгредієнти краще підготувати заздалегідь, наприклад з вечора, – це перець і куряча грудка. Якщо вчасно про це згадати, то смачний обід або вечерю можна встигнути зробити все за 15 хвилин.

Готуємо продукти для створення оригінального салату

  • Перець миємо і витираємо насухо. Злегка змащуємо рослинним маслом і кладемо на деко. Краще під нього підкласти фольгу, щоб потім не мити посуд.
  • Духовку розігріваємо до 200 градусів.
  • Ставимо запікатися перець приблизно на 30 хвилин. Він повинен стати м’яким, а зверху покритися тоненькою коричневою кіркою.
  • Коли перець запікся, дістаємо його з духовки і ще гарячим кладемо в звичайний пластиковий пакет. Зав’язуємо і даємо охолонути, тоді його буде легко почистити.
  • Поки перець остигає, промиваємо і обсушуємо філе курячої грудки. Солимо і перчимо до смаку, можна додати трохи улюблених сушених трав.
  • На сильному вогні розігріваємо сковороду і додаємо туди трохи рослинного масла.
  • Куряче філе (по хвилині з кожної сторони) обсмажуємо до появи рум’яної скоринки.

Після обов’язково щільно закриваємо кришкою і даємо охолонути, тоді м’ясо залишиться соковитим всередині.

Готуємо соус з помідорів і часнику для заправки салату

  • Часник очищаємо від твердої шкірки і дуже дрібно нарізаємо.
  • В’ялені помідори ріжемо на шматочки середньої величини і разом з маслом прогреваем на повільному вогні.
  • Через 1 хвилину до помідорів додаємо часник і листочки чебрецю. Знову прогреваем протягом хвилини.

Варимо пасту (макарони) для салату з беконом і курячим м’ясом

  • Відварюємо пасту за класичною схемою. Для цього використовуємо пропорції на 1 літр холодної води: 100 г макаронів і 10 г солі. Запам’ятати дуже просто: 1000х100х10.

Саме так готують макарони італійські кухарі. Ставимо на сильний вогонь і варимо рівно на 1 хвилину менше, ніж написано на упаковці. Зручно поставити таймер.

  • Пасту відкидаємо на друшляк, даємо стекти зайвій воді, а потім перекладаємо до томатно-часниковому соусу. Перемішуємо і прогріваємо ще хвилину, щоб соус добре вбрався.

Починаємо збирати смачний салат своїми руками

  • Печену паприку дістаємо з пакета. Очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо довгими смужками або великими кубиками.
  • Сирокопчений або сировялений бекон (кому як більше подобається) нарізаємо як можна дрібніше – він тут виконує роль приправи. До речі, його можна замінити на будь-яке інше ковбасний виріб з яскравим ароматом.
  • Курячі грудки нарізаємо аналогічно болгарського перцю.
  • Сир дрібно натираємо.
  • Змішуємо всі інгредієнти, зверху посипаємо сиром і подаємо.

salat-s-makaronami-i-kuricej5

Томатний салат з макаронами і куркою готовий. При бажанні, його можна прикрасити гілочкою зеленого базиліка або інший ароматної зеленню. Це ситне блюдо чудово на смак як в теплом, так і в холодному вигляді. Спробуйте – і переконаєтесь!

Однак салат з пастою і куркою можна приготувати абсолютно по-іншому, зробивши його більш свіжим і низькокалорійним. Але від цього він не стане менш смачним, а кому-то такий дієтичний варіант припаде до смаку навіть більше.

Зелений італійський салат з макаронами і куркою

Дивно, але можна приготувати смачну страву з макаронами, але при цьому зробити його максимально корисним і дієтичним. Любителів ЗСЖ і ПП-харчування напевно зацікавить цей рецепт. Звичайно, пасту для нього слід вибирати твердих сортів, а ось кількість зелених інгредієнтів можна регулювати на свій розсуд.

Складові

  • Філе курки – 2 шт .;
  • Макарони – 100 г;
  • Брокколі – 3-4 суцвіття;
  • Огірок свіжий – 1 шт .;
  • Печериці – 100 г;
  • Листовий салат – 0,5 пучка;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Петрушка – 50 г;
  • Часник – 3 зубки;
  • Кедровий або волоський горіх – 30 г;
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Спеції для бульйону – за смаком.

salat-s-makaronami-i-kuricej1

Як готується курячий салат по-італійськи з макаронами, грибами і зеленню

Відварюємо курку для ситної салатної закуски

  • Для цього курячу грудку або стегенце без шкіри опускаємо в холодну воду і ставимо на плиту на сильний вогонь.
  • Через кілька хвилин на поверхні з’явиться негарна піна – її потрібно ретельно прибрати, а вогонь зменшити до помірного.
  • У воду додаємо приправи за смаком. З овочів можна взяти селера, морква і цибуля. Також сюди підійдуть лавровий лист, перець чорний (горошком і запашний), чебрець. Ми залишаємо покипіти на 20 хвилин. Після чого солимо і варимо до готовності.
  • Ми залишаємо м’ясо остигати прямо в бульйоні.

Готуємо соус песто для салату

Для цього рецепта ми будемо використовувати песто з петрушки, але якщо є бажання, то її можна замінити на зелений базилік. Однак пам’ятаємо, що він володіє різким стійким запахом, так що розраховуйте на власний смак.

  • Петрушку разом зі стеблами промиємо під проточною водою і висушити рушником.
  • У чашу блендера складаємо петрушку, очищені горіхи і часник. Половину сиру натираємо на тертці. Трохи солимо і додаємо оливкова олія.
  • Все перемелює блендером в дрібну кашку – ось так просто і швидко.
  • У трохи підсоленій воді відварюємо суцвіття брокколі, вистачить і 5 хвилин. Витягуємо їх на окремий посуд і даємо охолонути. Щоб вони залишилися хрусткими і не втратили колір, відразу після варіння опустимо їх на хвилину в крижану воду.
  • Відварюємо макарони так, як і в попередньому випадку: дотримуємося пропорції 1000х100х10 і варимо на хвилину менше, ніж зазначено на упаковці. Відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.

Збираємо курячо-грибний салат в салатниці

  • Поки макарони гарячі, перемішуємо їх з песто.
  • Огірок, печериці та листовий салат добре споліскуємо і обсушуємо.
  • Салатні листя ріжемо або рвемо на великі шматки.
  • Печериці, в залежності від розміру, нарізаємо на 6 або 8 часточок. У французькій і італійській кухні їх часто подають сирими, але якщо вам такий варіант не до душі, їх можна злегка обсмажити.
  • Брокколі розбираємо на дрібні суцвіття, якщо це необхідно.
  • Курку нарізаємо шматками, приблизно рівними за розміром шматках брокколі.
  • Дрібно нарізаємо огірок.
  • Змішуємо пасту, курку, печериці, огірки, брокколі і салат.
  • Натерти сир, що залишився і присипати зверху.

salat-s-makaronami-i-kuricej

Зелений італійський салат з пастою і куркою готовий. Легкий, свіжий і при цьому ситний – він напевно припаде до смаку всім, хто стежить за фігурою, але не хоче залишатися голодним.

Тепер ви знаєте рецепт салату з макаронів і курки, і навіть не в одному, а в двох варіантах. Який здався більш апетитним – свіжий зелений або пікантний томатний? Пробуйте обидва і пригощайте своїх гостей!

Гарної вечері!