Закусочні салати, приготовані з варених, консервованих і сирих продуктів, стали завсідниками святкових застіль.
Якщо ви часто готуєте одні і ті ж закуски, то вони швидко набридають, а тому, коли вам захочеться чогось новенького – спробуйте приготувати салат з квасолею і грибами «Мисливський». Це ситне блюдо з незвичайним смаком добре підходить як для домашніх обідів і вечерь, так і для частування друзів, які прийшли в гості.
Салат «Мисливський»: рецепт з консервованою квасолею і грибами
Складові
- Квасоля консервована – 1 банка + –
- Гриби свіжі або заморожені – 200 г + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
- Оливкова (соняшникова) масло – трохи (для обсмажування продуктів) + –
- Майонез – за смаком + –
- Хрін столовий – 2 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити салат з грибами і квасолею: покроковий рецепт
Квасолевий салат настільки ситний, що його можна їсти як самостійну страву, так і в якості другого, замінивши їм який-небудь овочевий гарнір.
Досить покуштувати супу з салатом – і ви довго не захочете їсти. Його добре вживати під час застілля: відмінно насичуючи організм, він не дозволяє їдоках швидко п’яніти від алкогольних напоїв.
- Відкриваємо банку з квасолею і зливаємо сік, він в салаті не знадобиться. Викладаємо продукт в глибоку миску.
- Очищаємо три цибулини, нарізаємо дрібними кубиками (нарізку з двох цибулин будемо обсмажувати з грибами, третю цибулину – з морквою).
- Ріжемо гриби пластинками (якщо дрібні – розрізаємо навпіл) і обсмажуємо з цибулею на олії.
- Трьом морквину на крупній тертці і обсмажуємо з рештою цибулею, але не засмажуємо до обвуглювання.
- Змішуємо обсмажені грибочки і морква з цибулею, консервованої квасолею, столовим хріном, майонезом, солимо і перчимо на свій смак.
Гарненько перемішуємо блюдо, при бажанні охолоджуємо (його можна їсти і теплим) і подаємо до столу. Якщо вам не до душі сильна гострота хрону, то можете його не додавати, а посипати салат з квасолею і грибами перчиком.
Чим замінити консервовану квасолю в салаті «Мисливський»
Якщо в найближчих магазинах закінчилася консервована квасоля, а на довгі поїздки немає часу, пропонуємо відварити звичайну суху квасолю.
Вам знадобиться для салату 1,5 склянки сухої квасолі. Звичайно, у неї не буде того особливого маринованого присмаку, але для приготування салату вона згодиться, тим більше що коштує вона дешевше консервованого аналога.
Як зварити суху квасолю для салату з грибами
- Перебираємо продукт, позбавляючись від сміття і неякісного насіння. Вони бувають підгнилими, або настільки твердими, що ні доварювати до кінця.
- Гарненько промиваємо квасолеві насіння під проточною водою.
- Вибираємо один із способів готування: сухий або з попереднім замочуванням. При першому варіанті квасоля кладеться в киплячу воду сухий, але при цьому набагато довше вариться і може розваритися. Другий спосіб передбачає прискорену варіння і цілісність вареного продукту (він не розварюється).
- Якщо ви вибрали другий метод, тоді заливаємо насіння з вечора водою, щоб вранці вже приступити до відварювання і приготування салату.
- Незалежно від того, яка квасоля знайшлася в ваших засіках: червона або біла – варимо її в солоній воді від 40 до 60 хвилин. Головне: не перетворити її в пюре.
- Зливаємо з готового продукту воду, охолоджуємо і робимо квасолевий салат.
Як бачите, приготувати ситний закусочний салат з квасолею і грибами зовсім нескладно, головне, вчасно відварити насіння, якщо немає консервованого аналога.
Спробуйте зробити цю страву, і ви здивуєтеся, наскільки смачна страва може вийти з нічим непримітної квасолі і інших повсякденних овочів. А весь секрет полягає в грибах: саме вони, особливо лісові, задають тон страви, збагачуючи смак салату приємним грибним духом і присмаком!